סרטי השבוע

aשרון

New member
ובכן....

ישבתי מול ברוס הגדול מכולם עם ג'ים קארי. פעם שניה זה שש או שבע שנים שאני צופה בסרט. סך הכל סרט יומיות נחמד, ג'ים קארי עושה את השטיקים הרגילים שלו שנראו טוב ב"המסכה", אבל כאן הרגשתי שהם מעט מעיקים. הוא היה צריך להוריד במינון השטיקים שלו ובכך לתת דמות יותר אמיתית ולא מצויירת.

סופרמן חוזר - אני תמיד נהנה לראות את הסרט הזה. לדעתי הוא סרט טוב למרות הביקורות המעורבות שקיבל בזמנו.
ברנדון ראות' בתפקיד סופרמן/קלארק קנט עושה עבודה מעולה עם שתי הדמויות וכיף מאוד לצפות בו ולהתחבר אליו. כבר הפסקתי לספור כמה פעמים צפיתי בסרט עד כה, כבר הגעתי למצב שבו אני מכיר סצנות בעל פה ואומר את הטקסט ביחד עם השחקים, ועדיין הסרט הזה אף פעם לא נמאס .

itoosh2

New member
לדעתי...

לקחו אותו לסרט בשביל "השטיקים שלו".
כנראה חשבו שהסרט לא יצליח אחרת.

לדעתי ג'ים קארי התגלה כשחקן נהדר גם בלי ה'שטיקים' שפרסמו אותו.
אז כנראה שאם יש יותר מדי שטיקים, זה הנחיות בימוי.

שבוע שעבר-

'דלת הקסמים של קורליין' - אנימציה אפלה בדיוק כמו שצריך, מבוסס על פי סיפור של גיימן, מדבר על חברות אמת, עשוי יפה עד לפרטים הקטנים ביותר. השם יכול להטעות, מדובר בסרט שיהיה קל למבוגרים לקבל, ולילדים עלול להראות מעט "חולני" או משעמם.

סדרות- פרק 3 של הסידרה המצויינת הבריטית מבוססת הספרים מאת דוגלס אדאמס 'דירק ג'נטלי'.

Knotted String

New member
קראת את הספר של ניל גיימן?

הוא הסופר האהוב עליי בערך, ואני מאד אוהבת את קורליין... ואף על פי שאני יודעת שהוא היה מאד מעורב ביצירה של הסרט קצת חששתי לראות אותו עד היום.
אם קראת, מה חשבת עליו ביחס לסרט?

(עדיין) לא

כניראה שאף פעם גם לא אקרא, רשימת הספרים שאני אשלים כבר ארוכה מדי, לכן גם עברתי לצפות בסרטים.

עד כמה שהבנתי, נעשו רק שינויים קטנים בעיבוד מהספר לסרט כמו הוספה של דמות בודדת שרק עשתה טוב לעלילה עצמה.

Alex Burgess

New member
רק השלמתי את שני הפרקים האחרונים

של משחקי הכס. עד כה העונה השנייה עומדת בציפיות שהראשונה פיתחה. יש כל כך הרבה עלילות מקבילות ששעה אחת לא מספיקה בשביל להכניס את כולן (בפרק 3 לא היה אזכור לקאליסי, בפרק 4 לא ראינו דבר מג'ון סנו וכו').

CallMeCavanaugh

New member
היה שם קטע שקצת הדאיג אותי

חששתי שג'ופרי מצפה שיעשו דברים מסויימים עם המטה הזה, וגם לא הייתי בטוח באיזה קצה הוא היה רוצה שישתמשו. בסוף רק הרביצו איתו

סצנה מעולה לדעתי. מאוד מחזקת את האופי הפסיכוטי של ג'ופרי.

CallMeCavanaugh

New member
אני חושב שזה אחד הכשלים הכי חמורים של היוצרים

שכל כך הרבה אנשים קוראים לדאני "קאליסי". אנשים באמת חושבים שזה השם של הדמות, או במקרה הטוב שמדובר בתואר ייחודי, כשלמעשה הים הדות'ראקי מלא בחאליסיות.

Alex Burgess

New member
אין פה שום כשל.

היא הקאליסי היחידה בסדרה ונוח להתייחס אליה כך כי כך פונים אליה כל נתיניה. אם בעונה הראשונה היינו מדברים על רוברט ברת'יאון, אין שום כשל בלהתייחס אליו כאל "המלך".

CallMeCavanaugh

New member
שים לב להבדל

רוברט הוא המלך. יכולים להיות כמה מלכים, ולכן מוסיפים ה' הידיעה. לדאני אתה קורא חאליסי, למרות שלא רק שיכולה להיות יותר מאחת אלא שעובדתית יש יותר מאחת. סביר להניח שיש כמה עשרות. לפחות תוסיף ה' הידיעה.

ואתה מסוגל להגיד ח', תפסיק להשתמש בק' כמו השחקנים דוברי האנגלית.

Alex Burgess

New member
בשני המקרים שהתייחסתי אליה

השתמשתי בה' הידיעה.

לקאליסי = ל-הקאליסי.

מסכים עם קראליקוואנה, ומוסיף:

עצם העובדה שאנשים (לא אתה ספציפית, כמובן) קוראים לה בשם התואר שלה ולא בשמה האמיתי, שנאמר מספיק פעמים בסדרה, קצת יוצר אצלי תחושה שהצופים שלא מכירים את הספרים מזלזלים בה ובמהות של דמותה, כאילו אין בה שום דבר חוץ מהתואר שלה.

Alex Burgess

New member
יש לי תחושה

שמי שקרא את הספרים מעניק חשיבות רבה מדי למה שהוא יודע על הדמויות לעומת מה שמוצג בסדרה.

CallMeCavanaugh

New member
הבעיה שלי היא לא השימוש בתואר

היא יותר עם משמעות התואר. אנשים אולי חושבים שחאליסי זה "מלכה" או "שליטה" או משהו כזה, אבל זה בעצם "המקום ההוא שבו החאל תוקע את הזין אם אין לו מקום יותר טוב לתקוע בו את הזין, ושאחרי שיצא לו מהמקום הזה בן זכר הוא יזרוק אותו לכלבים".

Following

סרט מוקדם של כריסטופר נולאן, כבר הזכירו אותו כאן פעם.
אחרי סרט כזה אפשר להבין איך הוא הצליח ליצור את "ממנטו" הגאוני (ראיתי כמה נקודות דמיון בין השניים רק שממנטו משודרג).
ובכלל, סרט טוב מאוד בפני עצמו, מומלץ.

התחלתי גם את "אוז", טובה מאוד.

mosh511

New member
בשבוע שעבר לא היה לי זמן לסכם...

לתומי חשבתי שאצליח לעשות זאת בשירשור של השבוע,
אבל גם השבוע הזה עם כל החגים באמצע היה עמוס

ב"ה* מקווה בשבוע הבא להגיש סיכום כולל של 3 שבועות...

*ב"ה = מושג ישראלי שפוטר אותך מאחריות לגבי הבטחות שהיית אמור לקיים...

למעלה