סרטי בורקס

TalReshef

New member
סרטי בורקס

כן, אני יודע שזה כבר יצא מטווח הראיה, אבל ציפור קטנה לחשה לי שבמקור זה היה פראפרזה על בסיס "סרטי בורלסקה"

TalReshef

New member
ובכן

היה שרשור בשעתו בנוגע למקור הביטוי "סרטי בורקס" (אם היית מקשיב במקום לדבר כל היום, לא היית צריך לשאול), כאשר הועלו השערות בנוגע לסורקס של אשתו של השוטר האמיץ אזולאי, ולגבי ההשאלה ממערבוני ספגטי למאכל עממי המקובל במקומותינו.

nutmeg

New member
Burlesque

כשמדברים על בורלסק (או בורלסקה) לא מתכוונים לסרטים. מדובר על variety show שבתחילת דרכו על הבמה באמת היה בעל אופי קליל וקומי. יותר מאוחר כשאמרו "בורלסק" התכוונו לכל מיני בנות עם תחתונים מבד כותנה עד הברכיים ומלמלות בכל מקום, שהיו מענטזות ופותחות 2 כפתורים במחוך (שיכול היה לתמוך בחומות יריחו, אם רק היתה להם הטכנולוגיה...). יותר מאוחר חלו עוד שינויים ומלבד "הבנות" היו גם מופעי לולינות, קוסמים - מיני קרקס על הבמה (ולהבדיל מקרקס, בלי 'זירה' ובלי חיות). השינוי הבא שעבר הבורלסק היה סביב skits (סקטצ'ים או 'קטעים' קומיים) שפתחו את הבמה לכל מיני זוגות מופלאים כמו אבוט וקוסטלו. הבורלסק לכשעצמו עבר תהפוכות רבות ופחות או יותר נעצר שם - אבל הווה קרקע להתפתחות אדירה של כל מיני ג'אנרים באמנויות הבמה מהסטריפ-טיז עד דרך stand up ועד להופעות גרנדיודיות נוסח לאס-ווגס ומחזות זמר נוסח ברודווי. אבל לא סרטים. ממש ממש לא סרטים.

TalReshef

New member
המםםם...

נתקלתי כבר בהתייחסות אל סרטים כבורלסקה, למרות שבמקור זה מתייחס אמנם למופעים (ע"ע וודויל), אבל אני באמת לא זוכר התייחסות אליהם כאל ז'אנר בפני עצמו. אם דבריה של הציפור אמת הם אזי יתכן והכינוי נובע מזלזול בז'אנר הסרטים על ידי השוואה בינו לבן מופעי הבורלסקה, אבל מי מקשיב כבר לציפורים.

מוגג

New member
ובכן

עדיין לא השתכנעתי. נשמע לי כמו אטימולגיה עממית. אני צריך יותר מציפור.. תן קצת בשר, או מינימום איזה עוגה, או בורק..

../images/Emo32.gifפתיל- למוג- גרושפנקה. ../images/Emo13.gif

[ואגב- המחשב שלי בתהליכי החלמה- הוא עדיין רובו מבוראס (ווירוס+מבואס) אך הטכנאי (אחי) יגיע מחרתיים להקיז ממנו וואט...
]

למעלה