סרטי אומנויות לחימה

NetGangsta

New member
סרטי אומנויות לחימה

אני כעת בחיפושים אחר סרטי אומנויות לחימה טובים. גיליתי שאם אדם אחד אומר על סרט מסויים שהוא מעולה תמיד יש עוד מישהו שהוא יחלוק על דעתו. אז למרות שסרטי אומנויות לחימה מדורגים לפי טעמו של כל אדם (יותר מאשר סריטם אחרים רגילים שלא קשורים לנושא זה), הייתי רוצה לשמוע את דעתם של האנשים כאן בפורום, מהם סרטי אומנויות הלחימה הכי טובים שראיתם? ומיהו אומן הלחימה הכי טוב? ג´קי צ´אן? ברוס לי? ג´ט לי?

budoka

New member
תשובה קצת ../images/Emo32.gif

כסרטים שיש בהם אמנויות לחימה, אני מעדיף את אלה שזה לא העיקר המוחלט שבהם. סרטים כמו SANJURO, RAN, "אחרי הגשם" וכאלה, שיש בהם סצינות קרב מרהיבות, עושים לי "את זה" יותר מסרטים שכל הזמן הולכים בהם מכות. אבל אם כבר בסרטים מהז´אנר סטייל ברוס לי עסקינן, אז המועדף עלי הוא ג´קי צ´אן, שעושה תעלולים וירטואוזיים, בלי כפיל, עם הרבה הומור ויותר מהכל, עם ה-"פספוסים" בסוף כל סרט. הנאה מובטחת.

קציצון

New member
והנה אני חולק על דעתך

אבל באמת עדיף שלא תקנה לפי טעמם של אנשים אחרים כי אתה תצטער (מנסיון) תלוי מאוד איזה סוג סרט אתה מחפש יותר צחוקים כאלה של ג´קי צ´אן או יותר מכות של ג´ט לי ואלה המוכרים יש עוד כל כך הרבה יפים לא מוכרים זה בעייתי מאוד תנסה לצמצמם קצת אתה רוצה לקנות סרט בDVD אתה רוצה סתם להשכיר?

Raffael

New member
קורוסאווה.

מאוד אוהב את קטעי לחימת החרב בסרטים שלו : סאנג´ורו, יוג´ימבו, שבעת הסמוראים ואחרים... למרות שאינני יודע דבר על לחימת חרב, אפשר לראות שיש משהו מאוד אותנטי בסצינות האלה.

fa jing

New member
about Korasawa

His main actor was "Tushiru Mifune". Tushitu was practicing Yi Ai do and Kendo for many years and wea damn good at it. Hanan Seoul Korea​

erez bagins

New member
מה זה משנה?

יפנית זה לא עברית! מה שנשמע לך תשתמש בזה, זה עוד לא נכנס למילון אבן שושן

אני אתעלם מההערתו של מר ארז בגינס

אבל באנגלית כותבים את שם האומנות iaido, והשם נהגה כפי הוא נכתב

isaacl

New member
עוד מיתוס מוטעה

טושירו מיפונה אכן למד את אמנות החרב, אך לא שנים רבות אלא שנה וחצי בלבד. על פי מאמר מאייקידו ג´ורנל כרך 24, מס. 3 משנת 1997, בראיון שהעניק המורה האגדי סוגינו, פנו אליו קורסווה וססמורי בשנת 1953 ובקשו ממנו שיתרום את מומחיותו בהנצחת אומנויות הלחימה היפניות בהוראת שחקנים את אומנות החרב. כך לימד סוגינו מספר שחקנים וביניהם מיפונה ומסיוקי לראשומון. הוא הדגים קטורי שינטו ריו ואיי. כדאי לקרוא את הראיון. סוגינו התרשם ממיפונה במיוחד וטען שהוא היה מן המהירים שבתלמידיו. אולם מכאן ועד ליצור את הרושם שמיפונה היה אמן חרב ותיק ארוכה הדרך.

הסמוראי האמריקאי.

סרט ישן יחסית, אבל מ ע ו ל ה. מסופר על בחור אמריקאי, שבילדותו אומץ על ידי יפני סמוראי, שלימד אותו ואת בנו להיות סמוראי. ברבות הימים, הבן הפך להיות איש יאקוזה, והיפני העניק את חרבו לאמריקאי. היקואזיונר החליט לפגוש אותו בזירה "לחיים או למוות" שאותה הוא גם מנהל. סרט אדיר!

erez bagins

New member
נינג´ה אמריקאי 1-4

עלילותיו של חייל מרינס אשר למד בילדותו את עקרונות הנינג´ה. בכיכובו של הנינג´ה המפחיד ביותר בעולם - הכוכב השחור עם הפלומה השחורה הגדולה חובה לראות!!!!!

meorero

New member
../images/Emo42.gif טאבו, GOHATTO, מ-ע-ו-ל-ה!!

הסרט- מלפני שנתיים - אודות סמוראים בקיוטו בשנת 1865. מדינה יפן שנה 2000 משך שעה ו – 40 דקות בימוי נגיסה אושימה שחקנים טאקשי קיטאנו, ריואי מטסודה, שינז´י טקדה ביקורת ב"עכבר העיר" : http://www.citymouse.co.il/default.asp?WCI=Item&WCE=12320

../images/Emo32.gif../images/Emo31.gifדי להאכיל טרולים ../images/Emo10.gif../images/Emo46.gif

אל NEWBE הצטרף ארז באגינס, ואוראיין מתעקש לשלוח מסרים אישיים דרך הפורום. מילא שהטרולים מתנהגים כמו טרולים, אבל למה שאר המשתתפים בפורום - כולל מורים! - נגררים אחריהם ומתחילים להעיר על הזהות המינית של זה או אחר? איזו טובה תצמך מזה? אי-אפשר "לסיים קרב" באינטרנט - השני תמיד יכול להגיב. אין "דים מאק", אין בעיטה מסובבת ואין חיתוך ביומכני שישתיקו טרול. ראיתם הודעה מעליבה, סתם מרגיזה, שמעידה על גסות ו/או בורות של הכותב? תתעלמו. כמה יוכל אדם, אפילו טרול עקשני ביותר, להסתכל על הודעות שכתב ולא זכו לתגובה? אז אני שוב מבקש שתרדו מההצקות ההדדיות. לא מוסיף כלום לא לכם ולא לפורום. שוב מחקתי הודעות. נמאס לי. "אל תהיה טרול, אל תאכיל טרול, אל תציק לטרול." שנה טובה!

NEWBE

New member
היי דוד !!!

זה לא הוגן, אני נכנס רק פעם ביום לפורום ועוד בשעות מאוחרות, תעשה טובה ואל תמחק הודעות לפני שמונה, שאני אדע מה כתבו !!! וראבאק מה זה טרול ?! (או יותר נכון לשאול, איך הגעתם לטרול ?)

הודעות שצריך למחוק

נמחוק ברגע שנראה, כדי שלא יצמח מהן דיון שיכלול עוד הודעות שראויות להימחק. אין לי מושג מה מקור השימוש במונח "טרול" דוקא (דלית אתה מוזמן לנדב מידע...), אבל בקבוצות דיון ברשת המונח הזה מתייחס למשתתף בדיון שמתעלם בכוונה מכללי-ההתנהגות המקובלים באותה קבוצה. הכללים שונים מקבוצה לקבוצה: בפורום סקס יותרו דברים שלא יותרו אצלנו. את כללי ההתנהגות המקובלים בפורום שלנו אפשר (וכדאי!) לקרוא ב"הודעת מנהל הפורום".

למעלה