סרטים

סרטים

נמאס לי מהדילמות....אני באמת לא יודעת מה לעשות. אולי אתן תצליחו להסב את תשומת ליבי לשיקולים שלא חשבתי עליהם. לי יש אנדרומטריומה גודל כ 5 ס"מ בשחלה ולבעלי בעית זרע- מורפולוגיה בין1-3 אחוז. אחרי 3 הזרעות+ 2 אשפוזים בבית חולים בגלל כאבים החליטו להעביר אותנו להפריות. יש 2 רופאים: האחד (המנתח) מאוד ממליץ לעבור ניתוח טרם ההפריה, אומר שאם נעבור הפריות הציסטות יגדלו ואז ניתוח יהיה מסובך יותר, מה גם שהניקיון של האגן ישפר אח"כ את תוצאות ההפריות.הרופא השני (שיבצע את ההפריה) יפגוש אותנו רק בסוף מאי ובטלפון אמר שזה גבולי ומה שאחליט מקובל עליו.... מה אתן אומרות? מה לעושת? נמאס לי מכל המחשבות שמתרוצצות לי בראש, נמאס לי לבזבז זמן, תחושה ענקית שאני מדשדשת במקום, כבר שנתיים שאנחנו מנסים ודבר לא זז.

זואילי

New member
הי קוקילידה

את שואלת אותנו שאלה קשה. הרי זה כ"כ תלוי בך, באיך את מרגישה פיזית, בסדרי העדיפויות שלך, בעד כמה את סומכת על הרופאים שלך ועוד ועוד. הציסטה שלך נחשבת לגדולה. צריך לקחת בחשבון את זה אם תעשי IVF עכשיו. אני באופן אישי הייתי חוששת לקבל הורמונים עם ציסטה בגודל כזה. אבל זו דעה פרטית שלי. מכיוון שאני חכמה בדיעבד... עכשיו אחרי הניתוח הגדול שעשיתי (ניתוח מס' 2 ולפניי עוד 2...) - אני יודעת שלפחות 4 טיפולי IVF אחרונים שעשיתי היו לשווא, חסרי כל סיכוי לחלוטין. אבל לא ממש עוזר לי לחשוב על מה היה אילו, ואני לא מלקה את עצמי על ההחלטה שלי כן לעשות את אותם טיפולים. החלטתי, לקחתי אחריות, עשיתי, נפלתי חזק ותם ונשלם. אני מאמינה היום, שבהחלט יש מצבים בהם ניתוח עדיף כצעד ראשון לפני תחילת טיפולי IVF. אבל לא ניתוח "מינורי" אלא ניתוח מקיף ורדיקלי, אחרי הרבה בירורים ובדיקות והכנת הקרקע (לרופא המנתח) כדי ש"נקיון" הבטן יהיה אופטימלי - ובניתוח אחד. הסתיימו הימים בהם חשבתי ששלל ניתוחים יקדמו אותי לאנשהוא. נשארתי לצערי עם "שלל" אחרי שדפקתי את הגוף שלי טוב טוב, גם בהחלטות השגויות שלקחתי על עצמי, בלי להתייחס לעצות רופאיי. יש לך דעות של 2 רופאים המטפלים בך - אחד עם גישת כירורג ושני עם גישת פריון (וגמיש יש לומר..) אולי אולי, כדאי לך להתייעץ עם עוד 2 כאלה. למרות שיותר מדי דעות של רופאים זה גם לא משהו... ממש דילמה. מה שבטוח - עם ההזרעות אפשר להגיד שמיצית לא? בהצלחה בכל אשר תבחרי, והעיקר, תרגישי טוב

helen28

New member
אנדומטריוזיס ivf

http://www.4-women.co.il/rec/14- היי, אמממממ אני כותבת לך על בסיס מאמרים שקראתי לגבי הסוגייה שאת שואלת אבל בסופו ההחלטה שלך וכולי תקווה שכל שתחליטי יניב פירות :) . אחת הגישות אומרת שרצוי לא לגעת באנדו' בסמוך IVF משום שכתוצאה מניקוז האנדומטריומה יכול להיוצר זיהום וכמו כן מוקדים חדשים. גישה שנייה אומרת שכאשר את "נקייה" אין חומר אסידי המופרש מהאנדו' שיכול להשפיע על איכות הבציות וכמו כן על העוברים והשרשרה תקינה והתפתחות. את יכולה לעשות חיפוש על אנדו' וIVF ותוכלי לקרוא בהרחבה על הנושא ולקבל החלטה. באתר הנ"ל יש תכנים לגבי נושא ה-IVF והאנד'ו . מקווה שעזרתי ולו במעט .

אם אני צריכה לענות לך היום

ולאור הנסיון שצברתי בתקופה האחרונה, אני ממליצה על ניתוח לפני שאת ממשיכה. בעבר לא חשבתי ככה. היום אני חושבת אחרת. עדיף להתחיל הריון עם בטן "נקיה" אחרת זה יכול להיגמר לא משהו. עדיף שתדשדשי עוד קצת אבל שבסוף הדשדוש יקרו דברים טובים

טשומפי

New member
מציצה לרגע

אני בקושי מגיעה לפורום, אבל הצצתי והייתי חייבת לציין ששמעתי שעומדים להתפרסם שני מחקרים בכתב עת מאוד נחשב שמראים שניתוח אינו פתרון טוב בשאלות של פוריות אלא רק בנוגע לאיכות החיים. לפי המחקרים האלו ביצוע ניתוח לפני הפריות עלול לפגוע בפריון, בעוד ביצוע הפריות עם אנדומטריומות אינו מקטין את יכולת הפוריות או את הסיכויים להרות, ומסקנות המאמרים היא שבסופו של דבר עדיף להימנע מניתוח במקרים בהם איכות החיים אינה נפגעת משמעותית מעצם האנדומטריוזיס, ושניתוח לא רק שאינו משפר פוריות אלא אף פוגע בה. אני יודעת שיש פוטנציאל לסיבוכים במהלך ההריון מקיום האנדומטריומות, אבל זה בדרך כלל נכון במקרים שבהם לכתחילה המחלה השפיעה על איכות החיים באופן משמעותי. אישית, אני ממשיכה להאמין שהסיבה לביצוע ניתוח צריכה להיות רק לצורך שיפור איכות החיים, צריך לזכור שניתוח כשלעצמו גורר סיבוכים עתידיים (בנוסף לסיבוכים שקשורים בכל ניתוח) כמו יצירת הידבקויות נוספות ועירוב איברים פנימיים, ולא תמיד ניתן לדעת אם הנזק הוא רק מהאנדומטריוזיס או גם בשל ביצוע פעולות כירורגיות קודמות. צריך גם לזכור שביצוע ניתוח אינו פותר את הבעיה אלא רק יוצר הרגעה שיכולה לחזור מהר מאוד כאשר עוברים טיפולי פוריות. מבחינת גילוי נאות - עברתי מספר ניתוחים, הניתוח הגדול שעברתי נעשה בשל פגיעה אמיתית ומהותית באיכות החיים, לשמחתי תוצאות הניתוח נשמרו גם במהלך טיפולי IVF שעברתי כשנה לאחר ביצוע הניתוח. מצטערת שאני לא מצליחה להיכנס ולהגיב יותר.
טשומפי.

snago10

New member
עקרונית אני מסכים עם טשומפי, אבל

לדעתי את נוגעת ישירות בבעיה הסבוכה שהרופאים חלוקים בה. אנחנו היינו עם ציסטה גדולה מ 4 (איני זוכר בדיוק כמה). היו רופאים שהמליצו לנו על ניתוח לפני ההפריה ולא מעט. הגענו לפרופ' שולמן שהבהיר לנו שתמיד אפשר לחתוך, אבל אם חותכים זה כבר בלתי הפיך ולכן המליץ לנו לנסות שני פרוטוקולים לפני הניתוח. עשינו IVF ודוקא הלך טוב, ברוך השם. אגב, לאחר הלידה היתה תקופה של מעל שנה וחצי שהיתה ברוכה מאין כמותה. אשתי הניקה וממש לא היו כאבים. לפני כשלושה חודשים הגענו לתל השומר להתייעצות וחרף העובדה שנולד לנו בן מאותה הפריה, אמר לנו הרופא חסר הטקט והמקצועיות שם שאסור (!!!) היה לנו לעשות את הטיפול לפני הניתוח ושאם היינו בבלגיה, לא היו מאשרים לנו טיפול לפני הניתוח. לדעתי, כיון שברפואה הדברים הם מאוד סובייקטיביים - כדאי ללכת על הצד הבטוח ולעשות את מה שאת מאמינה בו (כי בסופו של דבר תמצאי גם את הרופא שיחשוב כמוך). אנחנו, ככתוב, החלטנו ללכת על הטיפול. במקביל - היינו במעקב מאוד הדוק על הציסטה. שיהיה בהצלחה ונשמח לקרוא בשורות טובות

למעלה