סרטים רבותי סרטים

סרטים רבותי סרטים

נצפו אמש בפסטיבל הקולנוע בירושלים: אינוסה של אירופה - סרט תיעודי מרתק על שוד האמנות הקולוסאלי שעשו הנאצים בתקופת מלחמת העולם השניה מקרבנותיהם היהודים, על אוספיהם הענקיים של היטלר ושל גרינג, ועל הנזקים שנגרמו לאוצרות תרבות באירופה. סרט דוקומנטרי טוב, אך לינארי ולא יוצא דופן שני ימים בפריז. היפוכונדר יהודי מניו יורק וחברתו הצרפתיה מבקרים אצל משפחתה בפריז. האבא סוטה המין, האמא המופקרת לשעבר (שכבה עם ג'ים מוריסון ב1969) האחות הפסיכית, חיים בדירה פריזיאית. החבר שונא את העיר ופוגש טיפוסים הזויים. האם כל גברי העיר זיינו את זוגתו? האם יפרדו השניים? קומדיה , רומנטית בסופה, המתרחשת כולה בחוצות פריז. מומלץ ביותר. גם היום נלך לפסטיבל

גנגי

New member
אוף, כמה שאני מקנאה!!!

הכי בעולם, אחרי ג'ז, אני אוהבת קולנוע. אין כיף יותר גדול מללכת לסרטים של פסטיבל הקולנוע!

אז אולי תגידי לי

לְמה ללכת במקומך כי הסתכלתי על תוכנית הפסטיבל, ואין לי מושג מה שווה צפייה ומה לא (ואל תגידו לי שהכול. כי אני יודעת שלא)

גנגי

New member
אני חייבת לומר

שמפאת נבצרותי הזמנית מנעתי מעצמי את העיסוק בפסטיבל, כדי לא להרבות צער, ועל כן אין לי תשובה הולמת. אישית, הייתי סומכת על ההמלצות של תמוש, אבל זה רק מפני שאני מכירה אותו וסומכת עליו.

shellyland

New member
השנה שבה המשפחה שלי יצאה לחופשה.

אחד הסרטים הטובים שראיתי.

השנה בה המשפחה שלי יצאה לחופשה - מתוך הידיעון

ברזיל, 1970. מאז 64 המדינה נתונה תחת עולה של דיקטטורה צבאית. במכסיקו מנסה הנבחרת הלאומית לזכות באליפות העולם ואין דבר שמריו בן ה־12 רוצה יותר מזה שפֶּלֶה טוסטאו וז`יירז`יניו יניפו את הגביע בפעם השלישית. דווקא בימים האלה מחליטים הוריו, באמצע הלילה, לצאת לחופשה ולהשאיר את הילד בבית סבו אשר חי בסאו פאולו. אלא שהזקן נפטר במפתיע מהתקף לב ומריו, פתאום לבד בעולם, מגלה בפעם הראשונה כי הוא יהודי (לא עפ"י ההלכה; אמו קתולית). את הבשורות הוא מקבל משלמה, שכנו הקשיש והנרגן של הסבא. האם זה האיש שידאג לו בימי חופשת הקיץ של ההורים? מה פשר החופשה החפוזה הזו? לאן הם נעלמו מבלי להותיר עקבות ולמה אי אפשר ליצור עימם קשר? אם הבנתם מהסינופסיס לעיל כי סירטו השני של קאו המבורגר הינו אחת מאותן יצירות התבגרות מדכדכות אזי טעיתם. נכון, חלקים מהתסריט מבוססים על מרכיבים בביוגרפיה – הוריו, זוג רופאים, נעצרו ב־1970 בעוון סיוע לכוחות חתרניים. עם תנופה של במאי מנוסה הוא מוציא אותנו למסע קליל, שופע ברגעי הומור, המנצל במלואן את האפשרויות שמעניקים לו הארכיטקטורה והמבנה האנושי של רחובות שכונת בום רטירו שבסאו פאולו. כך, עם הפגנת המשחק הבוגרת של הנער מישל ג`ואלסאס ועם הצוות המנוסה יותר סביבו, תוך הפגנת יכולות עשייה מן המעלה הראשונה, הוא מגיש יצירה אמינה ורהוטה שהיתה לאחת ההפתעות הכי נעימות בפסטיבל ברלין 2007. עולמם של היהודים דוברי היידיש, הרב הנדיב וטוב הלב, הסטודנטים השמאלניים הנאבקים נגד הדיקטטורה הפאשיסטית, ילדי השכונה היהודים, חנה הקטנה שנוצר עמה קשר מיוחד, כל זאת על רקע משחקי ה"קופה" הריגושים המיניים הראשונים,

shellyland

New member
נכון אחד מהמוצלחים?

ואיזה שחקנית מדהימה הקלאפטע הקטנה? מביני דבר ליחשו לי שליהקו לסרט הזה ילדים שאינם שחקנים מקצועיים. נראה לי לא סביר, לאוא איכות המשחק שלהם.

בהחלט שחקנים נפלאים

שלוימה הזה גם שחקן מצויין. מה שהפריע לי היו הטעויות הגסות בתרגום מיידיש. גם בתרגום מפורטוגזית היו שגיאות?

shellyland

New member
הטעויות מהיידיש באמת היו מביכות.

לא שאני מבינה, אבל אמא של ובת דודה שלי התפלצו מהן. התרגום מפורטוגזית היה בעייתי רק במקומות בהם באמת קשה לתגם את הביטוי כרוחו. השאר היה, יחסית, סביר. האמא של הילד מככבת בימים אלו בנובלה שמשודרת בארץ. אגב, בת-הדודה שלי שבאה איתי לראות את הסרט כבר שלושים שנה "בחופשה" מאותן סיבות... היתה חוויה מיוחדת לראות את הסרט מהעיינים שלה.

יבוא יצוא - אחד הסרטים המדכאים שראיתי מעודי

קופרודוקציה אוסטרית אוקראינית. שתי דמויות, אחות בבית חולים באוקראינה ואיש ביטחון אוסטרי, עוברות, כל אחת במקומה ובזמנה, סדרה של יסורי גוף ונפש והשפלות. הסרט הזה מוריד את הצופה לשפל הנורא ביותר של הקיום האנושי - עוני נורא, קור, טינופת, השפלה גופנית ונפשית, שכרות, ניצול מיני, מחלות, ניוון, סחיטה באיומים, מכוץ, סחר בנשים, מרמה, נוכלות, אבטלה, ניכור, ניוון גופני ונפשי, צואה, סירחון, שנאה, תסכול, בדידות, התנשאות, סחר בנשים חוצפה, והסוף - מוות בבדידות משפילה - הכל מוצג ללא חמלה, ללא אתנחתא קומית, ללא רגע של חסד או טוב לב , אך עם הרבה עירום משפיל ומבזה, גוף האדם במצביו הנוראים ביותר, ודמויות מעוררות שנאה וגועל, פרט לגיבורה - האחות האוקראינית העוברת את כל ההשפלות הללו כדי לפרנס את תינוקה אותו היא נאלצת לזנוח. אף פעם לא ראיתי סרט כל כך מגעיל משפיל ומדכא. מצד שני, אפילו הקבצן העלןב ביותר יצא מהסרט בתחושה של אושר יחסי.

למעלה