סרטים קצרים של TUISHOU

סרטים קצרים של TUISHOU

הסירטונים צולמו בתחרות TUISHOU בסין לא מזמן. האיכות לא כל-כך טובה. מצטער. http://www.youtube.com/profile_videos?user=shaharlevytaiji

shlomym

New member
שירות לציבור ../images/Emo13.gif

http://www.youtube.com/profile_videos?user=shaharlevytaiji

תודה...

הידע שלי במחשבים הוא לא כל-כך מי יודע מה. לצערי המחשב תמיד מנצח אותי בנוק-אאוט...

ננדין

New member
מה זה? TUISHOU לא אמור להיות Pushing hands?

עכשיו שלא תבינו אותי לא נכון, אני מאוד אוהב מה שאני רואה ואם היה כזאת תחרות בארץ אולי אפילו הייתי משתתף (ברצינות) אבל זה שונה לגמרי ממה שראיתי עד עכשיו כ Pushing hands...זה כבר הפך לסוג של תחרות גרפלינג (ושוב, אני מאוד אוהב...גם שוואי ג'יאו...) ככה זה תמיד? או שזה הפך להיות כזה בגלל ההייפ של הגרפלינג? מישהו, בבקשה, יכול להסביר לי את החוקים? כי לי זה נראה מאוד דומה לסומו ברמת החוקים...

התשובה היא גם לאוהד...

קודם כל למען הסדר הטוב שמי שחר ולא סער :) בקשר ל TUISHOU, אכן מדובר בדחיפות ידיים (PUSHING HANDS), ההבדל הוא בצורת העבודה. TUISHOU ניתן לבצע ברמות שונות. מעבודה רכה וללא תנועה, כלומר עבודה סטטית, ועד לתחרויות TUISHOU הכוללות תנועה מלאה. ההבדל בין זה לגרפלינג הוא בצורת העבודה. אינני מכיר גרפלינג יותר מידי, אך מההיכרות שלי עם TUISHOU רעיון העבודה הוא פחות על תפיסות ואחיזת היריב ויותר על ניסיון להוצא את היריב משיווי משקל בצורה חדה ומהירה. לגבי הסירטונים... המתחרים הנ"ל מגיעים ברובם מכפר צ'ן. הדבר שמבלבל אותנו כאשר צופים בסירטונים הוא זה שהמתחרים בנוסף על היותם מתאמנים ב TUISHOU, הרבה מהזמן הם מתאמנים גם בשוואי ג'יאו. הסיבה היא כי בתי הספר רוצים להוכיח כי הם הבית ספר הכי טוב בכפר צ'ן ורוצים שלמתחרים שלהם יהיה יתרון על יריביהם. לכן צורת העבודה מזכירה גם שוואי ג'יאו. TUISHOU שונה משוואי ג'יאו אך יש דמיון בין השניים. כמובן שזה לא היה כך תמיד אך הרצון של בתי ספר להביא ניצחונות... עדיין ישנם בתי ספר ומתחרים שלא מתאמנים גם בשוואי ג'יאו ובכל זאת מוציאים תוצאות יפות מאוד בתחרויות. המורה שלי אומר שכדי לעבוד טוב ב TUISHOU "נטו" לוקח בסביבות 6 שנים של עבודה בכדי לקבל יכולת טובה. לפי דעתי אינני חושב שבתי ספר רואים בזה שיקול כלכלי משתלם ומעדיפים להוסיף גם שוואי ג'יאו לאימונים בכדי לזרז את היכולת שלהם להעלות מתחרים לזירה. אין זה אומר שלא מדובר TUISHOU אך הוא מתובל קצת בשוואי ג'יאו. לגבי החוקים... אין לאחוז רגליים. אין לאחוז במותניים. אין לאחוז את היריב בידיים. ניתן להיצמד ליריב אך לא לחבק אותו (כמו חיבוק דוב). דחיפה מחוץ לזירה שווה נקודה. הפלה על הגב 3 נקודות. הפלה על הידים (פנים וגוף כלפי הריצפה) 5 נקודות בקשר לשאלה של אוהד... אני אינני מתחרה נכון לעכשיו. אני עוד רחוק מאוד מרמה של תחרויות. אני פשוט נהנה מללמוד טאי ג'י ו TUISHOU.

shlomym

New member
צפיתי בשני קליפים,ולי זה נראה כמו סומו בגרסה

רזה יותר
כמעט כל הכללים הקלאסים של של א"ל סיניות,שאני מכיר לפחות,נשברו שם.

יש דמיון בין זה לבין סומו.

לדעתי יש מין המשותף בין השניים. אולי עיקרון העבודה הוא אותו עיקרון. אני אשאל את מורי הוא בטוח ידע לתת תשובה יותר מדויקת. לדעתי האישית אין הסירטונים הללו מיצגים TUISHOU בצורה הטובה ביותר. הם יותר מיצגים את התפיסה המודרנית של TUISHOU לפי היתאחדות ה WUSHU הסינית הרישמית. ישנם הרבה מורים שלא נוטים להסכים עם כל מה שההיתאחדות עושה מאז הקמתה לפני בערך 50 שנה... אבל ההשפעה שלה בסין על עולם אומנויות הלחימה גדולה מאוד, ולו רק בגלל שהיא ההיתאחדות הרישמית במדינה קומוניסטית. לגבי הכללים הקלאסיים שנשברו... אולי את התשובה אתה יכול להסיק כבר לבד... לא הכל נעלם בסין. אך אין ספק שדברים רבים הולכים ונעלמים. זוהי תוצאה של מדינה שרוצה למסד את אומנויות הלחימה, ולוותר על הרבה דברים שלא עוברים את ה"פילטר".

למעלה