סרטים ע"פ ספרים

pugis

New member
סרטים ע"פ ספרים

לדעתי, כמעט בכל המקרים סרט שמבוסס על ספר לא יצליח להגיע למרגלותיו ובכל מקרה יהיה ספוילר עבור מי שעוד לא קרא. מה דעתכם על "הצעת חוק" שתחייב מעין כתובית (בפרסום הסרט, או לפני הקרנתו בטלויזיה, או על עטיפת הוידאו) שמצינת שהסרט מבוסס על ספר ותשאיר לצופה המיועד את הבחירה אם להיות קורא לפני או אחרי?

Boojie

New member
דעתי היא שלא משנה אם הוא מבוסס

על ספר, סרט הוא יצירת אמנות בפני עצמה, ודבר כזה הוא בגדר זילות מעמדו של הסרט כיצירת אמנות עצמאית.

Rivendell

New member
בד"כ בתחילת הסרט כתוב

"מבוסס על הספר ---". זה גם בד"כ משהו ידוע, רוב הסרטים שמבוססים על ספרים יוצאים לאור ככאלה, ורוב האנשים יודעים בד"כ שהסרט אליו הם הולכים מבוסס על ספר. בקיצור - מי שזה מעניין אותו, יודע. זה לא איזה סוד צבאי
חוק? לא צריך להגזים. אני לא חושבת שזו כזו טרגדיה, ואני גם מסכימה עם בוג'י - אלו שני תחומים מאוד שונים. זה שראית את הסרט זה ממש לא אומר שזה יהרוס לך את הספר.

ל א

New member
וזה גם לא נכון שספרים תמיד עדיפים

על סרטים. קחי את קלוד שברול למשל, שכמעט תמיד מצליח לעשות מכל מיני זבלונים סרטים משובחים.

Rivendell

New member
לפעמים דווקא הסרט הוא הטוב יותר

כל מקרה לגופו
. ול א, אתה חייב לי עוד משהו בנוגע לאטווד. דבר איתי במסרים
.

frumkin1

New member
ספרים וסרטים

הם שני תחומים בתרבות. אולי הם משיקים לעיתים, אך הם שונים. סרט אשר יהיה מבוסס על ספר יצטרך לשנות את הספר מעצם היותו משהו שונה. הדוגמה הכי טובה לכך היא הסרטים של שר הטבעות- הם מבוססים על הספרים- אבל כדי שהם יהיו מצויינים כמו שהם, היה על הבמאי/תסריטאי לשנות חלק מן הדברים. למשל, להעביר משפט של דמות אחת, לדמות אחרת וכדומה. לא כל דבר שעובד בספר יעבוד בסרט- ולכן השינוי. האם זה טוב? למה לא! הספר והסרט יהיו שונים- אבל שניהם יכולים להיות מוצלחים. החוויה תהיה שונה, אך עדיין חיובית.

מילי33

New member
הסרט ההוליוודי

התאווה לחיים- או החיקוי לחיים (אוי הסקלירוזה) היה עיבוד נפלא בשנות החמישים לספר בינוני וזניח במיוחד. אני חושבת גם שהסרט "השעות" מרתק יותר מהספר.

למעלה