מעדיפה דיבוב מקורי אבל..
תמיד מעדיפה דיבוב מקורי, גם כי הרבה יותר כיף לי באוזן לשמוע אנגלית, והדיבוב המקורי הרבה יותר דובק לעלילה, הרבה פעמים דיבוב עברי יוצא קצת צולע, עצוב אבל אין מה לעשות, בעיקר בגלל התרגום עצמו. בכל אופן, כמובן שדיסני זה חלומי, ודווקא הדיבוב של אלאדין למשל לא רע בכלל, כנ''ל חתולים בצמרת שזה דיבוב חביב. הסדרות המצויירות הנוסטלגיות, כמו נילס ואווזי הבר, גברת פלפלת, פופו, הדרדסים (הישנים), פוני קטן, מוש השור, בינבה, בולי, שלושת השדונים, היתקליף, אוטובוס הקסמים, אנימאניאקס וכל שאר הסדרות שכולם אוהבים וגדלו עליהן.... כל אלו, הסדרות הותיקות והישנות, משום מה הן הרבה יותר מוצלחות מבחינת דיבוב בניגוד להרבה סדרות קצת יותר חדשות כמו פוקימון, ווינקס, הובוס וכל שאר האנימה החדשות יותר. בעיקר בתרגום עצמו שמאוד מאוד משפיע לפי דעתי על האפקט של הדיבוב, לא משנה עד כמה המדובב מוכשר, אם התרגום צולע ולא מביע את מה שהדיבוב המקורי מביע, בשבילי כל העבודה הלכה לטמיון. מאוד אהבתי את הדיבוב של ציפי שביט בדרדסים המקוריים, ובכלל אני מתה על ציפי שביט עוד מאז שהייתי קטנטנה, למרות שגם היא, עם השנים מתדרדרת קצת. גם הדיבוב בבלינקי ביל מאוד נחמד ובכלל באותן תוכניות ישנות. הדיבוב של השנים האחרונות נעשה יותר מדי טכני וחסר רגש מבחינתי, יותר מדי מסחרי וזה בא כמו שאמרתי, שוב, עם התרגום עצמו שמאוד מאוד מאוד הורס הרבה פעמים. האמת שרק עכשיו הבנתי עד כמה זה באמת מציק לי התרגום התכני הזה.. אולי אחרי שאני אסיים את הבגרות של שתי היחידות תרגום באנגלית אני אלך לעבוד כמתרגמת, נשמעת לי עבודה מעניינת וסוג של יצירתית למרות שיד שניה
ובלי קשר, סרטים מצויירים זה אחת האהבות הגדולות שלי אחרי סוסים
אני הרבה פחות אוהבת דיבוב של סרטים לא מצויירים, ריאליסטים, זה מאוד מעוות את כל המשמעות והתוכן של הסרט מבחינתי. פףף, חפרתי.. אני במצב רוח מוזר ובא לי שלגגגגגג