סרטים יפניים

Rice Ball

New member
סרטים יפניים

יום א' 26/6/05 :
"המרחק" (DISTANCE) בשעה 14:22 בערוץ HOT סרטים. סיפורם של 4 זרים המוצאים את עצמם יחד בעקבות טרגדיה משותפת - לכל אחד מהם קרוב משפחה שהיה חבר בכת דתית שהרעילה את המים של טוקיו. עם: אראטה, טד נובו. בימוי: הירוקאזו קוראדה (יפן 2001)
"החלומות של אקירה קורסאווה" (AKIRA KUROSAVA'S DREAMS בשעה 22:00 ערוץ YES 3. הבמאי אקירה קורסאווה מגיש סדרה של חלומות, החל מילדות קסומה דרך חלומות על מלחמה ואימת הזיהום הגרעיני ועד לזקנה והשלמה עם המוות. עם צ'ישו ריו, מרטין סקורסזה. (יפן 1990)
"פגישה עיוורת (PICTURE BRIDE) בשעה 1:34 ערוץ YES 3. אישה יפנית צעירה המגיעה להוואי כדי להינשא ליפני, אותו הכירה בשידוך, מגלה שבן זוגה מבוגר ב20 שנה מהצילום ששלח, ונועדו לה חיים קשים במטעי הסוכר. (הסרט משלב גם יפנית וגם אנגלית) עם: יוקי קודו, טמלין טומיטה. בימוי: קאיו הטה (יפן/ארה"ב 1995)
"אחי" (BROTHER) בשעה 22:00 ערוץ YES 4. איש יאקוזה שתקן מצטרף לאחיו, חבר בכנופיית סוחרי סמים בלוס אנג`לס, ומלמד אותם את ערכי היאקוזה והדרך המהירה להשתלט על הפשע המאורגן. עם: טאקשי קיטאנו, עומר אפס. במאי:טאקשי קיטאנו. (יפן 2000). שידור חוזר בשעה 05:21.
יום ב' 27/6/05
"הכל אודות לילי צ'ו - צ'ו" ( ALL ABOUT LILY CHOUCHOU) בשעה 22:00 ערוץ YES 3. תלמיד תיכון הסובל מהתנכלוית בבית הספר, מנהל אתר אינטרנט המוקדש לכוכבת הנערצת עליו, לילי צ`ו-צ`ו, שיתכן והיא דמות פיקטיבית. עם: האיאטו איצ`הארה, שוגו אושינארי. במאי: שונג`י איוואי. (יפן 2001)
"החלומות של אקירה קורסאווה" בשעה 14:52 בערוץ YES 3 (תקציר למעלה)
יום שלישי 28/6/05
" הכל אודות לילי צ'ו - צ'ו" (תקציר למעלה) בשעה 14:07 ערוץ YES 3 אם כבר אני בודקת אילו סרטים יש במשך השבוע יהיה נחמד לחלוק את זה עם אחרים ^_^

שרית(^_^)

New member
נצל"ש - שאלה ליונתן

לאחרונה יש בארץ טרנד של סרטים יפנים, וערוצי הכבלים והלווין מקרינים סרטים יפנים, שפעם היו מצרך נדיר בארץ, בתדירות די גבוהה. תהיתי אם גם באירלנד יש בטלויזיה (או בכבלים) הקרנות של סרטים יפנים, או שאין כ"כ עניין בתחום ?

jonbaum

New member
מעט מאוד

בטלויזיה יש מעט מאוד סרטים יפניים, או בעצם סרטים זרים באופן כללי, בגלל שבעולם הדובר אנגלית יש רתיעה מכתוביות - אנשים לא רגילים לקרוא תרגום בזמן הצפיה בסרט וזה נחשב לטירחה. מה שכן, יש שני בתי קולנוע מעניינים בדבלין (בנוסף למאות בתי קולנוע לא מעניינים שמקרינים רק זבל של הוליווד עם טום קרוז), אחד נקרא THE SCREEN והשני נקרא IRISH FILM INSTITUTE. בהם מקרינים מיני סרטים שונים ומשונים מרחבי העולם - שם ראיתי את הסרט AUDITION שהיה פשוט מחליא. בדיוק אתמול קראתי כתבה בעיתון על זה שיש שם השבוע גרסה קוריאנית של LES LIAISONS DANGEREUSES, שנדמה לי שבעברית קוראים לזה יחסים מסוכנים, והיה כתוב שזה סרט נפלא. נראה אם אצליח להגיע לשם.

dudusan

New member
סרטים יפניים

לפי מה שאני רואה ערוצי הכבלים ממחזרים את אותם סרטים כבר כמה שנים. אולי אפשר ליצור איזו עצומה או בקשה לחברות הכבלים ויס, שיביאו עוד סרטים יפנים חדשים??

raisingod

New member
בעקרון...

אפשר לעשות סוג של עצומה ואם מספיק חטימות הם כן יביאו את הסרטים ( סך הכל האינטרס שלהם זה להביא דברים שאנשים יתענינו בהם מספיק כדי לעבור לשירותי החבר או לרכוש את הערוץ). הקטע הוא להסיג את החטימות. אני יכול לכתוב את המכתב/עצומה .( אני טוב בניסוח פורמלי למכתבים ומאמרים).

dudusan

New member
אולי במקום חתימות אפשר שרשור ארוך?

ושזה יהיה ממש ארוך...

jonbaum

New member
אין בעיה שתכתוב את המכתב

אבל בלי שגיאות כתיב בבקשה.

raisingod

New member
אוקי ניסוח ראשוני יהיה מוכן מחר

יש לי כבר את רוב הטקסט בראש אבל הוא צריך לעבור קצת עריכה :).

GnomeBubble

New member
לדעתי הם מקרינים מגוון גדול יחסית

ואני זוכר שבוע ספיישל שבמהלכו הקרינו כמעט את כל סרטיו של אקירה קורוסאווה (בערוץ הסרטים, נראה לי), רק שלצערי התעצלתי לראות את כולם. מצד שני, אני מרגיש שערוצי הסרטים בארץ מקרינים סרטים מאוד ספציפיים: אקירה קורוסאווה, טאקשי קיטאנו, עוד במאי או שניים מפורסמים, אותו סט של סרטי אנימה פופלארים (הנסיכה מונונוקה, המסע המופלא, הרוח במעטפת, אקירה וכו') שנטחנים בקביעות, וכל השאר הם סרטים שהגיעו איכשהו למערב. אני מניח שקשה להתלונן, כי זה כנראה הרבה יותר ממה שנקבל אי פעם בכל מה שקשור לסרטים סינים, קוריאנים או קזחסטנים (לפי העדפה אישית שלכם...), אבל סרטים יפנים שלא הגיעו למערב דרך פסטיבל כזה או אחר, או שהבמאי שלהם לא מפורסם במערב, פשוט לא יוקרנו. למשל אחד הסרטים שנורא אהבתי, אבל משום מה לא התפרסם במיוחד מחוץ ליפן (Go) לא הוקרן וכנראה גם לא יוקרן בקרוב. אין יבואים עצמאיים מעניינים, ולא בגלל צרות-אופקים תרבותית של עורכי התכנים של אותם הערוצים, אלא בגלל שהם פשוט לא מכירים את אותם הסרטים שלא התפרסמו במערב. אז מה אפשר לעשות? לדעתי, זה יהיה הרבה יותר יעיל אם, בנוסף לעצומה, נוכל לארגן כאן רשימה של סרטים מעניינים שלא הוקרנו אף פעם בארץ ולשלוח אותה לגורמים הרלוונטים.

למעלה