סרטים ו-RSS ב-
אנשים

GnomeBubble

New member
יש לפחות 4 תרגומים שונים לאנגלית

רק אחד מהם אפשר להשיג בארץ (בקושי), והוא הגרוע מבינהם.

JPing

New member
טוב למזלי הצלחתי להסתדר (איכשהו)

זה לא היה פשוט ( בגלל שאני לא רגיל לקרוא כל כך הרבה רצוף ביפנית ומה גם שבגרסה שמצאתי לא היה FURIGANA לכל העמודים :(

GnomeBubble

New member
תגיד תודה שהיה פוריגאנה ../images/Emo6.gif

האמת שאני לא יודע אם זה ספר טוב להתחיל איתו. מצד אחד השפה פשוטה למדי (הוא כתוב כמו אגדה ברובו - חוץ מהדיאלוגים כמובן, שכמו באגדה יפנית טיפוסית הם כמה שיותר "עממיים"), אבל זאת שפה של לפני 80 שנה, ויש כמה קטעים משונים שמדי פעם מפתיעים אותך. יש גם מידי פעם טעויות ברומניזציה של מילים זרות (טבעי לתקופה הזאת) שקצת מבלבלות. ואם ניקח בחשבון גם את האופי הלא מושלם של הסיפור, ואת הקטעים החסרים, אז בכלל.

JPing

New member
כן

אני חושב שצריך לעשות דירוג קושי לספרים שקראנו ( אני ממש לא מאמין שזה הספר להתחיל איתו :) )

אוי איזה קטע.

בדיוק סיימתי לתרגם את הכיתוביות של הסרט לאנגלית, בהסתמכות על כיתוביות ברוסית (שאני יודעת) ובספרדית (שאני לא יודעת, אבל גוגל כן). המממ, אני מקווה שהספר הרבה יותר טוב מהסרט, כי הסרט לדעתי די נוראי. פרופגנדה נוצרית בגרוש...

GnomeBubble

New member
מצחיק שאת אומרת את זה

כי הסופר, קנג'י מיאזאווה, היה מאמין אדוק של בודהיזם של סוטרת הלוטוס וחבר פעיל בכת ניצ'ירן. המוטיבים הנוצריים הם הקטעים שאני מתקשה להבין ולנתח בספר (ואני מקווה למצוא מאמר אקדמי טוב באנגלית שיחווה דעה על זה, אבל לא נראה לי שיש). ההערכה שלי היא שהסיבה לקיומם היא אחת משתיים: 1. קנג'י (כינוי החיבה של הסופר - משום מה מעריציו היפנים מרגישים כמו חברים טובים שלו, וקוראים לו בשם הפרטי שלו במקום לקרוא לו מיאזאווה-סאן
) רצה להחיות בתוך החלום את הצלב הצפוני והדרומי בתור צלבים של ממש, ולכן הוא הוסיף אלמנטים נוצריים. 2. קנג'י הוסיף את האלמנטים האלה כדי לאזן את האלמנטים הבודהיסטים והפגאנים בספר. הדת של הגיבורים, למרות השמות האיטלקיים שלהם, מכילה אלמנטים פגאנים (או של דת-טבע, תלוי איך מתייחסים לזה). קראתי ביקורת יפנית שטוענת שפסטיבל הכוכבים הזאת שאוב מחגיגת ההיפוך הקיצי (היום הארוך בשנה) שנחגגה בפירנצה בתור יום הולדתו של יוחנן המטביל (שנקרא באיטלקית סאן ג'ובאני - שימי לב לשם
). בספר ובסרט מוזכר, בכל מקרה, החג נקרא בשם הפגאני למדי "פסטיבל קנטאורוס", והחוגגים מדקלמים את התפילה "קנטאורוס - עשה שיהיה יותר טל". הבעיה בסרט היא שהוא השמיט הרבה מאוד קטעים שנתנו קונטרה למוטיבים הנוצריים, וכך הוא בטח גרם לך לחשוב שיש כאן פרופגנדה נוצרית. לפני ש-3 הניצולים מהספינה הטובעת (אלה היו היחידם בסרט שהוצגו כבני-אדם, אולי כי הם היחידים שקנג'י נתן להם שמות יפנים) עוזבים, ג'ובאני מנסה לשכנע את הילדה להישאר. כשהיא אומרת שהיא לא יכולה, כי המקום הזה נראה לה כמו גן העדן האמיתי (שימי לב שגן-העדן האמיתי של קמפנלה נמצא בכלל במקום אחר) וכאן שוכן בוודאי האלוהים, הוא (או אחיה הקטן - לא ברור תמיד מהטקסט מי מדבר) מתווכח איתה ואומר שהאלוהים הזה הוא שקרי. הם נכנסים לויכוח תיאולוגי קצר לגבי מי הוא "האל האמיתי" שלא מסתיים בהכרעה אמיתית. אלמנט נוצרי נוסף שהוסיף הסרט הוא השיר Nearer, My God, to Thee שאותו ניגנה התזמורת של הטיטאניק ברגעיה האחרונים של הספינה. קנג'י מעולם לא כתב בפירוש שהספינה הטובעת בספר היא הטיטניק (ברור שהוא התבסס על הטיטניק, אבל לא בטוח שהוא התכוון שהספינה הזאת תהיה הטיטניק עצמה) ועבור שם של השיר ששרו בספינה, ואח"כ מתנגן ביער הוא השאיר מקום ריק בכתבי היד שלו. בסרט להשתמש בתיאוריה שזה אמור להיות "מספר 306" (כלומר Nearer, My God, to Thee) והחליטו להפוך אותו למוטיב מרכזי בסרט, כולל הודעות טלגרף מסתוריות (האלחוטאי העיוור בכלל לא היה קיים בספר) ומאות עמודים מודפסים של גרסת האספרנטו של השיר. טוב, כתבתי ממש הרבה
אני מקווה שזה ממצה את ההבדלים בין הסרט לספר. אני כמובן אהבתי יותר את הספר, למרות שאחרי שקראתי אותו, נהנתי גם מהסרט. אהבתי את העיבוד (הקצת מפחיד) שהם עשו לאופי החלומי של הספר. בספר תמיד מרגישים שדמויות אחרות קיימות רק כשמזכירים אותם, ורוב הזמן הרכבת מרגישה די ריקה (למרות שהספר מעולם לא אומר את זה בפירוש, חוץ מבפרק על תחנת הברבור). בסרט הם פשוט עשו את הרכבת ריקה, כאשר דמויות מופיעות בפתאומיות כשצריך אותן ונעלמות באותה הפתאומיות כשכבר לא מזכירים אותן.

או, וואו. תודה רבה.

זה המון חומר למחשבה. אגב, מהו הצלב הצפוני? בחיים לא שמעתי עליו.

tals56

New member
אני רוצה להגיע למפגש

אולי אני יביא איתי ידידה שלי, אבל יש בעיה עם הנסיעות כי אין קו ישיר מב"ש אוניברסיטה (או מב"ש בכלל) לרחובות \:

Nisenhouse

New member
ישיר אין

אבל תוכל להגיע לאשדוד ומשם לרחובות דרך קווים 212 ו37 של קונקס (או ברכבת, אבל זה פחות מומלץ)

tals56

New member
אוף אני שונא להחליף

אוטובוסים\רכבות במיוחד אוטובוסים אני תמיד פוחד לפספס אותם בגלל החוסר ניסיון שלי...

Nisenhouse

New member
האמן לי, ניסיון לא עוזר לא לפספס

אותם. הוא רק גורם לך להגיע מוקדם יותר ויותר. (העיר שלך עשתה לי צרות...)

tals56

New member
../images/Emo93.gif!

עכשיו גם הסתכלתי על השעות של המפגש, אני רק משתחרר מביצפר ב11:30 ועוד שעה נסיעה לפחות... (ועוד 20 דקות עד שאבא שלי שנוסע על 20 קמ"ש כמו חילזון מעוך בא לאסוף אותי איזה אסון) אולי בפעם הבאה כשיהיה מפגש בחופשים...(לדוגמא פסח)

Nisenhouse

New member
אם תוכל בכל זאת להגיע

יש לך את מטרופולין. ישיר מבאר שבע לרחובות: http://www.metropoline.com/ תוכל לשחק שם עם ההגדרות ולמצוא את הקו הכי מהיר והכי מתאים.

tals56

New member
מגניב

עכשיו גיליתי את קיומה של חברת אוטובוסים חדשה (
) איזה תחנה ברחובות הכי קרובה לדוג'ו? (הפקולטה לחקלאות הרצל 102 הרצל 128 הרצל בנק דיסקונט הרצל משטרה יד ויצמן)

Nisenhouse

New member
אני חושב שהבנק הכי קרוב

(הרחוב יותר יותר צפוני מהרצל 128 ויותר דרומי מיד ויצמן)

Nisenhouse

New member
התחנה הרצל בנק דיסקונט היא הקרובה

ביותר. עכשיו, אני מצרף מפה של שני סניפי דיסקונט שיכולים להעיד על התחנה שלך (אני מאמין שמדובר בצפוני)

GnomeBubble

New member
אתה יודע שלא חייבים להגיע לכל המפגש

אפשר גם להגיע רק לחלק השני.

למעלה