סרטוני אביר חדשים

floppy disk

New member
קישרת לאותו הסרט. מצ"ב קישור מתוקן

|סלינק|http://www.youtube.com/watch?v=sPniwLvggtA&mode=related&search=|סלינק| על כל פנים סרטונים מעניינים מאוד

Zegdel

New member
אני רק רוצה לוודא

זאת א"ל יהודית? או שזו א"ל "רגילה" ופשוט קבוצה של דתיים?

Zegdel

New member
מצטער שאני אפס

בדיקה קצרה של ארבע שניות העלתה שזאת אמורה להיות א"ל עברית שנשתמרה במשך 100 דורות ע"י משפחת סופר.

patetta

New member
אנשי ג'ודו\ג'יוג'יטסו

יש לי ניסיון מועט בקרקע אבל מה שהמורה הסביר שם על בריח בזרוע נראה לי הגיוני. עדיף להניח את היד של היריב על הירך ולא על המפשעה ,זה באמת נראה בטוח יותר. אבל אז נשאלת השאלה למה היפנים בחרו להניח את היד על המפשעה ולא תקנו את זה במשך השנים מה אתם אומרים?

ננדין

New member
עד כמה שאני יודע גם היפנים לא בדיוק

מניחים את היד על המפשעה ישירות אלה גם בזווית אבל יחסית מאוד קטנה וזאת על מנת לשמור על היד והמרפק מונחת על הטורסו ולא על הירך ועדין להימנע הלחץ ישיר על אזור המפשעה. הדגש הוא בהנחת היד על הטורסו ולא על הירך היא פשוט לצורך LEVERAGE (מנוף) גדול יותר שיאפשר שימוש בהרבה פחות כוח לצורך שבירת היד/הכנעת היריב (המנוף נעשה באמצעות הרמת האגן). אגב, למרות שכן ראיתי ווריאציות בBJJ שבהם היד דווקא כן מונחת על הירך (תלוי סיטואציה), עדיין ברוב המקרים היד מונחת במרכז (יחסית) אבל הרגליים תמיד סגורות לשם מניעת תזוזה של היד והכתף לצורך בריחה ולשם הגנה על המפשעה...

../images/Emo45.gif מצטרף לדברים

אחד הדגשים לבריח הזה (לפחות מהידוע לי) זה להצמיד ברכיים כדי למנוע תזוזה מהיד שאת המרפק שלה נועלים. כשהיד נעולה, אתה לוקח את הבריח לאן שאתה יכול כדי לנעול את המרפק (היריב הרי לא יישאר נייח אלא ינסה לברוח ויזיז את היד לכ צד העיקר כדי שלא תהיה נעילה), אבל עדיין לא חייבים למעוך לעצמך את האשכים עם היד של היריב. כשהברכיים צמודות זו לזו התנועה שאתה צריך לעשות כדי להשלים בריח הוא ממש קטן.

משה קיץ

New member
שימו לב ננדין ורן לעוד משהו

נוסף על מה שאמרתם ,כשמצמידים ברכיים היד של היריב עולה ומתרחקת מהחזה.דבר המוסיף יותר LAVRAGE לנעילה משום שכעת יש יותר מרחק ליד לעבור כשהיא נמתחת לחזה. תעשו ניסוי.בפעם הבאה כשאתם בפוזיציה הזאת תצמידו ברכיים בלי להחזיק את היד ותראו איך שהיא מתרוממת.

האם מדבריכם ניתן ללמוד

כי זה פחות יעיל לעשות בריח יד כמו שמאסטר סופר מדגים, קרי על הרגל? לי נראה שניתן להתחמק מבריח שכזה בקלות יחסית, לעומת מצב שבו היד היא ממוקמת על המפשעה כאשר הברכיים צמודות זו לזו.

ננדין

New member
לכל אחד יש את הדרך שלו

ואין יותר טוב או פחות טוב, בשבילי הדרך של הBJJ/ג'ודו יותר מתאימה אבל אם זה עובד למאסטר סופר אז כנראה שזה הכי טוב בשבילו...

זה ברור לי

רציתי להבין טוב יותר את דעתכם. לכל טכניקה יש את המגבלות והחסרונות שלה.

לדעתי, כן..

אותן זוויות שאתה מתייחס אליהן, לא רק שמעניקים לשיטה מסוימת את צביונה הייחודי אלא גם מעמידים למבחן את יעילותה. ברם, אני מסכים עם גישתו של ננדין. יתכן ואין אמת מוחלטת אחת. כל שיטה מדגישה זוית או פוזיציה מסוימת כפתרון לתגובת נגד של היריב על פני תגובות נגד אחרות אופציונליות. הכל במסגרת התכלית שהשיטה שמה לעצמה להשיג, ובמסגרת החוקים המגבילים של אותה שיטה.

אני חושב שהצמדת ברכיים טובה יותר

מאשר פתיחתן. הצמדת הברכיים נועלת את היד ופחות מאפשרת ליריב להזיז אותה, כמו גם נותנת אפשרות למנוף גדול יותר כי היא מתרחקת מהחזה כמו שמשה קיץ ציין (זה כמו ההבדל בין מספריים פתוחות לחצי סגורות מבחינת המרחק בין הציר לחלק הפתוח של ה- V שיוצרים שני הלהבים).

משה קיץ

New member
יש את הדרך הנכונה ויש את הלא נכונה

באופן בו הדגים את הבריח יש הרבה חסרונות.אין שם כמעט LAVRAGE. יש פעמים שהבריח יהיה על הצד(ירך) והיד גם תלכד אחרת(אבל לא כמו בסרטון)

למעלה