סרטונין

רומן19

New member
סרטונין

שאלתי היא על ההורמון הנ"ל. האם יש אוכל מסיום שמכיל חומרים שמעודדים יצור של הורמון זה, והאם אכילתם בניסיון להעלות את רמת ההורמון היא משהו הגיוני, ובריא. הבנתי שיש גם תוספים מלאכותיים, שצריכתם גורמת לגוף להפסיק לייצר את ההורמון בעצמו. אבל כאן השאלה היא האם אחרי זמן מה, ואם כן איזה, הוא חוזר לייצר אותו והאם עושה זאת בכמות מוגברת ממקודם (בלא סיוע תוספים). תודה! רומן

סרוטונין

סרוטונין הוא הורמון וניורוטרנסמיטור (חומר כימי במערכת העצבים) אשר אחראי על מצב הרוח,תחושות, רגשות וכו´. הוא מיוצר בגוף מחומצת אמינו בשם טריפטופאן אשר הגוף אינו יודע לייצר לבד. חומצת אמינו זו ניתן למצוא במזונות כגון אננס,בשר הודו, עוף, יוגורט וגבינות. מחסור בחומצת אמינו זו תביא לירידה ברמת הסרוטונין בגוף. סרוטונין אחראי על תאבון, שיכוך כאב והנאה מינית. שיבוש במאזן הסרוטונין במערכת העצבים עשוי לגרום למגוון מחלות כגון דיכאון, חרדה, הפרעות אכילה ועוד. מידע נוסף בנושא תוכל למצוא בקישורים הבאים:

nd

New member
כל הכבוד../images/Emo39.gif

בכל פעם אני מתפעלת מחדש מתשובותיו המקיפות של רמי ומההשתתפות הערה של החבר´ה בפורום- כנראה שזה מתקשר לאופיים של האנשים העוסקים בזה- מתמידים, חותרים בנחישות ליעד, שואפים למצויינות..

דורון K

New member
מממ...רק לחדד

נכון שבלי טריפטופאן לא תהיה עלייה ברמות הסרוטונין-אבל בלי פחמימות חומצה זו אינה יכולה להגיע למוח ולייצר סרוטונין עד שאוכלים ארוחה עתירת פחמימות. למי שרוצה להעלות את רמות הסרוטונין דווקא מומלץ על דיאטה עתירת פחמימות ודלה יחסית בחלבון. הפחמימות המורכבות כמובן מתפרקות לאט יותר ובכך נותנים השפעה ארוכה יותר לעומת פחמימות פשוטות אז בעצם ככל שהאינדקס הגליקמי של המזון יהיה נמוך יותר כך השפעת הסרוטונין תיהיה ארוכה יותר,וכמובן שזה תלוי בנושאים אחרים כמו למשל לאכול ללא הפסקות גדולות,עודף משקל(שומן),גנטיקה וכו.

מרק/תה/קפה.. להמשיך?

בראש ובראשונה מטרת הסרוטונין היא לשלוט על מנגנון הרעב בגוף. אחת הדרכים להעלות אותו ובכך למנוע את תחושת הרעב היא אכילת מרקים או שתיית משקאות חמים. אני לא זוכרת את ההסבר הכימי, אבל מאכלים חמים תורמים להעלאת הרמה שלו. כל תזונאי יידע להסביר בדיוק איך קורה התהליך, ואני, אני לא תזונאית.

למעלה