או זה, או שמישהו מסלף את העובדות.
תשמע, כשאופנוע מצליח מעבר למצופה והוא נמכר במיליארדי חתיכות (נו נגיד פחות), זה אומר שאתה רואה כאלה בכל פינה, בכל קרן רחוב, בכל מדרכה, בכל רמזור.
ואם לא בכל, אז לפחות, לפחות פעם בשעה. או פעם ביום. או פעם בשבוע? אולי פעם בחודש?
אתה מכיר אופנוע כמו BMW R1200 GS? אתה מסכים שזה אופנוע שהצליח במכירות? עכשיו תנסה להיזכר מתי פעם אחרונה ראית כזה על כבישי ישראל. בוא נעזור לך. נתמקד רק בדגם מקורר המים, כדי שלא תגיד שהוא נמכר כבר שנים. אתה מסכים איתי שרואים כזה לפחות לפחות פעם ביום, איפושהו? עזוב BMW. לך על אופנוע אחר. לך על דוקאטי מונסטר. כמה כאלה נמכרו? לא מעט. רואים אותם? בטח שרואים (וגם שומעים וגם מריחים את השמן השרוף). לא מתאים לך דוקאטי? לך על, ואללה, לא יודע. לך על כל אופנוע אחר שתבחר.
עכשיו תקשיב לי. מה שאומרים לנו כתירוץ למה אין את הכלים האלה זה לא בשליטתנו. אבל אני יכול לומר לך שבשנה האחרונה אני יכול למנות לך על אצבעות יד אחת של לוחם הנדסה קרבית בדימוס שעבר הסבה לנגרות. ראיתי בדיוק 3 כאלה. בשנה שלמה. אחד בברצלונה, אחד בישראל על הכביש, ואחד בישראל באולם המכירות של מטרו ברחוב הרכבת בתל אביב. זה לא בדיוק מתאים להגדרה של "אופנוע שהצליח מעל למצופה", אלא אם הם ציפו למכור 1000 חתיכות בכל העולם, ומכרו 1200.
אז או שאני עיוור, או שהם עשויים מפלסטיק שקוף, או שהם רוכבים בכוונה ככה שלא יראו אותם, או שאני לא יודע מה. לי אישית זה נראה מוזר. וזה לא שאני לא שם לב לאופנועים, לא תגיד שאני לא מודע למה שנוסע סביבי על הכביש, כי אני כן.
כל אחד שיסיק את המסקנות שלו.