סרטונים בנושא צלילה

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
סיימתי לצפות בכל חמשת הסרטונים ויש לי כמה הערות.

בגדול אני מניח שאוכלוסיית היעד לצפיה בסירטונים היא אנשים שמתעניינים בצלילה או חניכים בתחילת הקורס שכן לצוללים מוסמכים החומר אמור להיות מוכר היטב. הערותי בהמשך נובעות מהנחת יסוד זו.

בגדול הסירטונים עשויים יפה ומדגימים כל דבר בצורה גרפית ברורה אולם נראה לי שהם נכנסים לפירוט יתר ולנוסחאות שבאמת יכולות אולי להועיל למי שמאד מתעמק בחומר ובמקביל בעל ידע בפיזיקה או לפחות ראש ריאלי אולם את רוב אוכלוסית היעד הפירוט הזה רק יבלבל. את חוק ארכימדס למשל היה ניתן לסכם בשנים וחצי משפטים שיהיו מובנים לכל אדם.

בנושא הדקומפרסיה כתבת דבר שלדעתי פשוט אינו נכון, אתה טוען בסיבה הראשונה לדקומפרסיה שאם נשהה בעומק נתון מעל פרק זמן מסויים הגזים המומסים ברקמות ישאפו לצאת מהרקמות בצורת בועות. הדבר פשוט אינו נכון !
ניתן לשהות בכל עומק כמה זמן שרק רוצים (כפוף כמובן לאספקת תערובת נשימה מתאימה ופתרון שאר הבעיות הקשורות בשהייה מתחת למים) ואילו תהליך הדיקומפרסיה יתחיל להתרחש רק עם תחילת ההרדדה כמו שציינת בהמשך בסיבה השניה להיווצרות דקומפרסיה. צוללי רווייה למשל שוהים שבועות שלמים מתחת למים (או מעליהם) בתנאי לחץ וחוזרים ללחץ האטמוספרי הרגיל ללא כל פגע.

ישנם מספר מקרים בהם המינוח בו השתמשת אינו תואם את המינוח המקובל כיום בתחום הצלילה, אנחנו צוללים ולא צוללנים. אנחנו נושמים ממיכל ולא מבלון ואנחנו לוקים לפעמים בשכרון מעמקים שאינו בדיוק בגדר הרעלה.
חוץ מזה צרם לי במיוחד האיור של הצולל עם מיכלים על הגב ורובה ביד, חוץ מזה שזה מנוגד למה שחונכנו עליו זה כבר לא מעט שנים גם בלתי חוקי במדינתנו וברוב העולם התרבותי.

על מנת שלא ייווצר רושם מוטעה בסך הכל התרשמתי לחיוב מהפרוייקט, אמנם פרטתי לכאורה רשימת תקלות אבל זה אך ורק מתוך כוונה לתקן, אני בהחלט חושב שסרטונים כאלה יכולים להועיל מאד לכל מי שמתעניין בתחום.

namura

New member
תגובה

תודה על ההערות

לגבי חוק ארכימדס אני אוסיף וידאו פשוט יותר, חלק מהפואנטה של הסרטונים שאני מכין זה שהם יהיו פחות שטחיים מצד שני אני מבין שעבור רוב האנשים זה לא בהכרח מעניין, כד"א לא יצא לי לפגוש אנשים שבאמת מבינים את חוק ארכימדס...

לגבי דקומפרסיה לפי מה שקראתי המקרה הראשון עלול לקרות אבל אני צריך לוודא את זה, בכל מקרה אם זה לא נכון אוסיף תיקון לוידאו שמבהיר את זה

לגבי הצוללן, זו הייתה הגרפיקה הטובה ביותר שמצאתי :) כמובן שאיני תומך בציד בצורה כזו

השאר זה קצת דקויות שאני מניח שעבור האדם הרגיל לא ישנו הרבה, טוב לשמוע פידבק ממישהו מהתחום

למעלה