סרטון פרסומת חדש של סקי דיל מבהיר למי מיועדות החבילות שלהם

סרטון פרסומת חדש של סקי דיל מבהיר למי מיועדות החבילות שלהם

אני מקבל כל כמה ימים בפייסבוק סרטון פרסומת של סקי דיל שעוקב אחרי חופשת ה"גלשה" של איזו מיידלע מאד אופנתית וכל הסרטון היא רק מצלמת סלפי בכל מיני מקומות. נו טוב, יש שם גם שבריר שנייה של גלישה. שנראה כאילו היא מצלמת מישהו אחר גולש. אחרי צפייה בסרטון די ברור לי למי הם מייעדים את החבילות שלהם וזה לא לגולשים. ואני לא אומר את זה בצורה ביקורתית. רק שלדעתי מי שמחפש מסיבות ואתרים לראות ולהיראות בהם, יש לו/לה עדיפויות ודרישות שונות לחלוטין ממי שבאמת יוצא לגלוש.

Maki869

New member
זה לא נגמר בזה...

לפני 5 שנים התקשרתי לשאול אם יש חבילות לאנדורה ( אז עד לא היה ) ונאמר שבנתיים אין.. מאז השם שלי רשום אצלם במאגר ואני כול השמן מקבל חוברות מידע על החבילות... אז בחוברת האחרונה שלהן יש 95% מידע על המלון 4% על המסיבות 1% על אתר הסקי עצמו וכול מה סקשור לסקי בכלל.
אמרת נכון: "מי שמחפש מסיבות ואתרים לראות ולהיראות בהם"

I Gabe

New member
זה מזכיר לי כשעשיתי מחקר לאחת החופשות הראשונות שלי

גם כן לפני +/- חמש שנים. התקשרתי לכמה חברות מפרסומות במוסף הסקי של הארץ ובאחת מהן, כבר לא זוכר אם זאת היתה סקי דיל או אחרים, דחפו לי בכוח את בנסקו כי ... יש שם קזינו. היתה שיחה הזויה לחלוטין. אחרי שהיא מספרת לי ארוכות על המלון והקזינו אני אומר יותר מעניין אותי רמת ההדרכה כי אנחנו מתחילים והיא עונה לי כן, בנסקו מצויין ויש שם קזינו. אני אומר תודה, הבנתי, לא חשוב לי קזינו כי אני לא מהמר, איך המלון הזה ממוקם ביחס למעליות? היא עונה זה מלון מצויין בדיוק ליד הקזינו. הבנתי את הרמז והרכבתי לי את החבילה לבד. והאמת היא שזה כל כך ריפא אותי מכל החבילות למיניהן שלא התקשרתי יותר לשום סוג של חבילה עד שנה שעברה כש"גיליתי" את הקלאב מד. גם היום לא הייתי קונה חבילה שאיזה סיטונאי מארגן לי. או קלאב או הרכבה עצמית. אין באמצע.

בווווז

בטח סוכנות שרגילים להוציא טיסות שוקולד לבורגס.

skiforce

New member
כל כך מסכים לכל מילה של כולם, איזה כיף!!!

בטח מרסלו תיכף יזכיר שדובר כאן המווון על הנושא, ועדיין ידנו נטויה. וכל המספר במעללי סקידיל הליצנים האלה – הרי זה משובח.
מאוד מפריע לי הדימוי השלילי שהם יוצרים לסקי ולישראלים שמתעניינים בסקי. חברה שמרוכזת רובה ככולה ב... טוב אין לי מילה אחרת מלבד "ערסים" (סליחה מכוהני התקינות הפוליטית) צעירים, שיכורים, רודפי שמלות ומבלי מועדונים. "בואו לסקי! יש מלא אלכוהול ובחורות ומסיבות!". כבר סיפרתי כאן על "ראיון" בתכנית של דידי הררי (עוד פרזנטור שלהם עאלק) עם "מנכ"ל" החברה, שבו דובר מעט מאוד על סקי והרבה מאוד על שתייה ובחורות. ומסיבות. ואלכוהול. ומלא בחורות וואי וואי וואי... אפשר היה להתרשם שמדובר בחברה לתיירות מין ולא בחברת תיירות סקי. אגב, מאוד מעניין לבדוק פעם אחת מה ההתפלגות של גברים ונשים באתר סקי ממוצע...

גם אני קיבלתי את החוברת המטומטמת הזאת. מוכרים לך באוגוסט חופשה במחיר מופקע! בכל מיני "מלונות"... המחיר: בין 1,600 ל 2,000 יורו!! מישהו אמר קלאב?

גבי, הסיפור שלך אדיר! היית צריך לשאול אותה: אבל רגע – קזינו יש? למה אני זה חשוב לי העניין הזה...

marceloros

Member
מנהל
טוב, דובר כבר המון על הנושא

סתם, ביקשת אז קיבלת.
היות והם גייסו את מספר אחת שלי לחופשות שלהם, נראה לי שאני אטוס סקי דיל בחורף הבא

בהחלט כבר סיכמנו שהכי חשוב זה סאונה ובחורות.

z x 7 r

New member
כי סקי ככה מצטייר אצל רוב האנשים בארץ שיצא לי לדבר איתם

לא כספורט, אלא סוג של "לצאת למי שיש כסף בשביל לתפוס בחורות "שמחפשות" במילים אלה.
כשאתה מנסה להסביר מה תכלס עושים בסקי, ושכשאתה חוזר ב 2 בלילה לחדר בשביל לקום ב 7 - בחורות זה בערך הדבר האחרון שמעניין.

z x 7 r

New member
אף אחד לא אמר ש "הם" קמים בבוקר. אני קם.

כתבתי על עצמי אם לא היה ברור.

natyh

New member
לא לא ברור ...

למה אתה קם בשבע יא עצלן ...

האוטובוס שלי יוצא ב 0710 ...אז אם אקום בשבע ....
ולמה אתה הולך לישון ב 0200 ?
והשאלה האחרונה ברצינות כומר איך יש לך כוח בכלל אני כבר מפורק ב 2200

לא יודע איפה שמעת את זה

אני לא נתקלתי בזה. השיחות שאני שומע על סקי בקרב מי שלא גולשים נוגעות באמת למחיר, שזה תענוג יקר, שזה מסוכן/מפחיד וכולם חוזרים נכים משם (ובעדה שלי מוסיפים "אם בכלל חוזרים") ואחרון חביב שצריך כושר גופני ואינסטינקטים יוצאי דופן. פעם האחרונה ששמעתי משהו על נשים, סקס וסקי, זה היה שבמכנסי סקי כל הנשים נראות שמנות.

זה לא רק הם

בכל החברות האלה יודעים שמי שבאמת מבין בסקי מרכיב לעצמו חופשה לבד. אז קהל היעד שלהם זה מי שיוצא לחופשה הראשונה או השנייה. לדעתי סקי דיל רק יותר קיצוניים מהאחרים ובכלל הפסיקו למצב עצמם כספקי חופשות סקי וממצבים עצמם כאלטרנטיבה לטיולי מסיבות כאלטרנטיבה לחופשות באיביזה, קוס ואתרי מסיבות קלאסיים אחרים. הבעייה מתחילה כשמישהו בטעות מאמין שהוא הולך ללמוד לגלוש בחופשות שלהם. אז הוא מגלה שאין הדרכה ראויה, הנציג המקומי מבין בפאבים יותר משהו מבין בחנויות השכרת ציוד, שהמלון רחוק מהגונדולה ולא נוח וכיוצא באלה. כבר שמענו את כל התלונות האלה וחלקן הגיע אפילו לבימ"ש. אני חושב שהם צריכים לסגל לעצמם נוהל כמו מוכרי מכוניות שמוכרים ג'יפונים בכאילו ואומרים לך כבר בסוכנות, שמע, חביבי, זה נראה קצת כמו ג'יפ, אבל אתה לא יורד איתו לשטח, הבנו? גם פה היה עדיף להגיד עדי למנוע אי הבנות ועודמת נפש מיותרת "שמע חביבי, אנחנו מביאים אותך לאתר עם נוף ופאבים ומסיבות ואפילו נותנים לך שובר הנחה לקנות ביגוד אופנתי באוף פיסט אבל שלא יהיו לך ציפיות שאתה תגלוש שם."

marceloros

Member
מנהל
זה קצת מוגזם

ולמה?
כי אני מכיר לא מעט שציינו כי יצאו לחופשה עם סקי דיל, גלשו וחזרו מרוצים.
זה שהם ממצבים עצמם כחברה לצעירים וחופשה + חיי הוללות זה לא אומר שאין גם סקי במשך היום.

אין דבר שעומד בפני הרצון

כבר יצאתי מספיק פעמים לנסעות עבודה 300 ק"מ מההר הכי קרוב והצלחתי לדחוס יומיים של גלישה. העניין הוא שכדי להציע חבילה במחיר תחרותי, אתה לא יכול לתת הכל. אם אתה מכוון לבליינים, אתה עושה אופטימיזציה על בילויים ופשרות על גלישה. אתה לא בוחר למשל מלון בדלת של הגונדולה. אלא אם זה כפר נורא קטן והכל קרוב להכל.

marceloros

Member
מנהל
אצלם זה בכל מקרה ככה

לכן ידידינו המציא להם שם "סקי זול", בתקופה שזה היה זול אצלם.
אם זכורה לך התביעה הייצוגית שפורסמה כאן בעניין המלון החדש, זה לא שהמלון היה במרכז הבילויים.
פשוט אי אפשר להגיד על חברה שמוציאה חבילות ללזארק למשל, שהם מבוססים רק על חיי לילה שאין שם אלא אם הנציגה שלהם תהפוך בעצמה למועדון (לא סתם בחרתי במין נשי, זה מה שהיה להם שם פעם אחרונה שבדקתי)

כלומר אתה טוען שהם מפיצים סרטון בו 99.5% מהזמן מוקדש לאווירה

כדי למכור חבילות לאתר שאין בו חיי לילה?

אז או ש:
יש להם את מנהל השיווק הכי גרוע ביקום
או ש:
הם נהנים להשאיר מאחוריהם שובל לקוחות מאוכזבים
או ש:
אני לא מבין כלום בשיווק

skiforce

New member
ממתי שיווק זה לומר את האמת?

צפית בסרטון, עלה לך הדם לראש, בא לך סקי ובילויים ובחורות ואתה פשוט חייב להזמין עכשיו!!

מתקשר לסקי דיל: הלו! תנו לי בבקשה סקי ובילויים! ואז דבר ראשון הנציג מחפש מהי "מנת היום" אצלו, כלומר הספוט שהכי דחוף/כדאי לו למלא עפ"י שיקולי החברה.

ואז הוא אומר לך: שמע אחי, אתר X הוא פיצוץ!! בחורות, עניינים, אלכוהול... (תמצאו לי אתר בלי הנ"ל: משפטית יש בכל אתר בחורות/נשים, מתרחשים "עניינים" - למשל דוח חניה יכול להיחשב כעניין, ונמכר אלכוהול). מוביל אותו במיומנות אל הסגירה, ואחרי זה - שיחפשהו בסיבוב אחרי המוגולים.

גם אם כמעט אף לקוח לא יזמין אצלם חופשה פעם שנייה, עדיין עם השיווק האגרסיבי לחבורת "זו הפעם הראשונה שלנו" יכול להניב רווח נאה. ומכאן האמרה: פראיירים מתחלפים.

החוברת הזאת ושאר טכניקות השיווק שלהם (וגם של המון חברות אחרות, אגב) מכוונות למטרה אחת בלבד: שתרים טלפון. כמעט כל האמצעים כשרים לכך. ברגע שהגעת למצב של שיחת אחד על אחד עם נציג מכירות, זו כבר הצלחה של מחלקת השיווק. מהשלב הזה והלאה יש כללי משחק, טכניקות ותכסיסי מכירה שלשמחתי לא עליהן פרנסתי.

אגב, תמיד נחמד ואף משעשע להשוות בין התוכן השיווקי לבין נוסח המכר המחייב משפטית שהלקוח חותם עליו (וכמובן אינו זמין לעיון באתר החברה). למשל, בחוברת כתוב על פאסו טונלה שהמסלולים הם "נטולי מוגולים". מי שכתב את זה, או שהוא לא יודע כלום על שלג ומוגולים, או שהוא יודע אבל הייעוץ המשפטי אישר, אז למה לא. ואז בחוזה שאיש אינו קורא יהיה כתוב משהו בסגנון: "אין החברה מתחייבת על תנאי שלג כלשהם ולא יינתן פיצוי על..." וכו'.

במידה מסוימת אפשר לומר שגם השרשור הזה הוא הצלחה שיווקית. המעטים בינינו שכותבים בפורום ומבינים ולו משהו בסקי, אולי באמת יסתייגו וייזהרו. אבל עשרות רבות של גולשים (באינטרנט) אחרים יכולים לרפרף כאן על הביקורות הציניות שלנו ולחשוב: סקי דיל? באמת לא הרמתי להם טלפון... ממי, בואי נתקשר רגע, אולי יש להם דווקא חבילה טובה בשבילנו! (כי על סחבק הם לא יעבדו).

I Gabe

New member
עלויות שימור לקוח נמוכות משמעותית מעלויות גיוס לקוח חדש

בנוסף, משערים שבעידן האינטרנט, לקוח מרוצה עוזר לגייס 2-3 לקוחות חדשים בעוד לקוח מאוכזב גורם לאיבוד 6-7 לקוחות פוטנציאליים בממוצע.

סקי דיל הצליחו למתג את עצמם והפכו כמעט לשם גנרי לחופשות סקי. כשהלקוח לא מאד מתוחכם אז בהחלט אפשר להבין את ההצלחה שלהם. הקונים הם לא ציבור הומוגני וסקי דיל פונים לפלח מסויים וכנראה שלפלח זה הם כן מציעים בהכללה עסקה סבירה או אף טובה גם מבלי להיכנס להתפלפלות משפטית. אני מאמין שרוב מוחלט של הלקוחות שלהם כן חוזרים מרוצים כי מה שקיבלו ענה על הציפיות. פשוט הציפיות שלהם שונות משלך ושלי.

I Gabe

New member
תלונות יש על כל עסק. ואני חוזר, *כל* עסק

צריך לבדוק מה השיעור התלונות בכלל העסקאות. אני לא מכיר את סקי דיל, אף פעם לא טסתי איתם. גם קשה לי מאד להאמין שהמתחרים הישירים שלהם, קרי שאר מרכיבי החבילות טיסה+העברות+ מלון+ סקיפס הם הרבה יותר טובים. לפי דעתי סקי דיל מיתגו עצמם בהצלחה רבה ולכן מצד אחד הם מין ברירת מחדל מצד אחד אבל מצד שני, כשיש תלונות, התלונות זוכות ליותר תהודה מאשר בחברה פחות מוכרת.

marceloros

Member
מנהל
סיכום העניין מבחינתי

לאור דברים שהגיעו לאוזני ונתמכים בהרבה סיפורים ששמענו כאן, אני אישית אזהר מאוד מלרשום יותר משפטים כגון "אני מכיר כאלו שחזרו מרוצים" או השערות כפי שאתה רשמת, לבל מי מהגולשים יסתמך על כך בתור המלצה לזלזל בשמועות ולהזמין אצלם וזה יהיה על אחריותי.

למעלה