סרטון נחמד

shizendo

New member
סרטון נחמד

סרטון נחמד שהעלתי בקליפים מענינים אצלי באתר חשבתי שווה צפיה פה תהנו

Tonjin

New member
נראה שהראנדורי נערך לפי

חוקי- קיושינקאי.. נוסף לזה - לא נראה לי שאנשי הגונג-פו היו מייצגים נאמנה של הסגנון שלהם. אם אינני טועה הראשון היה אמור להיות איש ווינג-צ'ון והאחרון גמ"ש.. שניהם לא נראו כאילו הם יודעים מה הם עושים (האמצעי היה שיכור ולמרות שהוא באמת נראה קצת שיכור אני לא יודע איפה ניתן ללמוד את הסגנון בצורה לגיטימית..)

shizendo

New member
מה זאת אומרת לפי חוקי קיוקושינקאי

אני חושב שנעשה שם פשוט מפגש על בסיס חברי וכל אחד פשוט נלחם אני לא רואה שהיו חוקים מסוימים למעט שופט אמצע שיותר מלהתחיל את הקרב ולהפסיקו עשה משהו, למיטב ידעתי הגונג פו יש גם גישה של איש שיכור לא ניראה לי סביר שהוא אכן שיכור נוסף על כך אין כאן ניסיון ליצג נאמנה איזה שהיא שיטה מכיון שסך הכל המתחרה הוא הקבוע בכל קרב ולא השיטה אין כאן ניסיון לקבוע איזו שיטה טובה יותר,את המאמן מהקיוקושין אני מכיר מתוך שנות הפעילות שלי והוא קראטאקא מוכר ומאוד מוערך

Tonjin

New member
זאת אומרת שאין אגרופים לפנים, ונראה

שגם אסור לתפוס ברגליים של היריב ו/או להטיל. אין ספק שהמפגש חברי, או לפחות לא תחרותי מידי. מה שניסיתי להגיד שמתוך הכרות שטחית מאד עם הסגנונות הסינים שהוצגו, לא נראה לי שמדובר "בדבר האמיתי", לא במקרה של איש הווינג-צ'ון ולא במקרה של לוחם גמל השלמה בעוד שלעומת זאת אין לי ספק ב"אוטנתיות" של אנשי הקיושינקאן שהופיעו בסרטון. זה הכל.. ובקשר לשיכור, הכיתוב ביפנית מציין שהסגנון הוא "אגרוף שיכור", זהו אכן סגנון קיים אם כי לא מאד נפוץ. אני אומר שהוא גם נראה שיכור מאחר וההופעה שלו לא מאד הרשימה אותי.. אבל בהחלט סרטון נחמד, נהנתי לצפות..

Tonjin

New member
סליחה, טעות שלי..

הוטעתי ע"י הכותרת האנגלית של הסרטון.. הרגע הרצתי את הסרט עוד פעם, החוקים הם אכן חוקי ראנדורי של קיושינקאי (כך כתוב) אך שני המתחרים הראשונים עוסקים ב"אגרוף שיכור" והשלישי ב"אגרוף נחש"..

סליחה על השאלה אבל...

מסתבר שכמה שנות וין צ'ון לא הביאו אותי למצב של לזהות מי האיש שעושה וין צ'ון שם. אין שם אף אחד שעובד אפילו דומה לאיזושהי גירסה- טובה,גרועה או סתם מוזרה של וין צ'ון. מבחינתי זה היה קפוארה בערך באותה מידה שזה היה וין צ'ון. מישהו יכול לעזור?

כן, ראיתי אותה רק אחרי שכתבתי...

אבל זו לא היתה התייחסות רק אליך. זה מופיע בשם הסרטון: karatevswingchun הוצגו פה כמה סרטונים כאלה, של אומנות אחת נגד אחרת, בה אחד הצדדים בפירוש עובד טוב יותר. אני תמיד תוהה מה הנסיבות בהן צולמו, כי זה פשוט נראה כמו פרסומת גרועה לסגנון, בלוגיקה שלא היתה עוברת במבחן פסיכומטרי: "אני בקיוקושינקאי" "הרבצתי למישהו מהשיכור" מסקנה: "קיוקושינקאי יותר טוב מהשיכור" אני אישית הייתי מתרשם יותר אם הוא היה עובד מול יריבים ראויים ורציניים. היחיד שניסה בכלל לתקוף אותו היה השלישי.

Sensei

New member
In my

opinion it all depends upon the TEACHER and who the STUDENT is.Many different styles have similar techniques.Teachers from the same style may put emphasis on different elements of the art.The karate students here were out for blood and that is what they got -they hurt their opponents.The kung fu students weren't out for blood.Fighting is to make the enemy bleed.The teacher of these karate students seems to have brought this point across very successfully to his students.The kung fu teacher in this flick did not.That doesnt mean kung fu is less better.It only tells you about the teacher.​

מסכים עם המסקנה

שהכל/הרבה תלוי במורה ובשיטת הלימוד (ביכולת התלמיד להוציא לפועל). בלי קשר, הקרטיסטים כאן פשוט עובדים יפה ויעיל! מוציאים בעיטות לראש כאילו אין מחר, ותופסים פעם אחר פעם את היריב פתוח למכות. כמעט ולא ראינו מכות ידיים מטווח קרוב משום מה. אולי כי שני הצדדים לא רצו להתקרב זה לזה יותר מדי, והעדיפו לעבוד מרחוק.

Tonjin

New member
לדעתי אין מכות ידיים מטווח קרוב כי

אסור לתת אגרופים לפנים, לעומת זאת מותר לבעוט לראש - באופן טבעי זה ישנה את אסטרגיית בחירת המרחק... אגב, אני גם לא ממש התרשמתי שהקראטקות היו ממש "out for blood", למעשה התרשמתי שהקרב היה די ידידותי (הקראטקות סימנו מלא בעיטות ולא נכנסו, ואנשי הקונג-פו ברגע שתפסו רגל עצרו והתנצלו או שוותרו על המשך..), מה שכן נראה שהם היו מפוקסים יותר ויכולת תזמון (או קריאת-קרב) גבוהה יותר. הסיבות לכך יכולות להיות רבות ושונות, אבל במידה ואנשי הקונג-פו אכן מתרגלים ספארינג על בסיס קבוע וברצינות (אם לא כנראה שבאמת לא היה להם סיכוי מראש במפגש עם מי שכן עושה את זה) נראה שהם לא היו רגילים לחוקים המסויימים בהם המפגש נערך..

התרשמותי

בהחלט,מפגש ידידותי.לוחמי קיוקושין עבדו מאוד רך,ועם מגע מאוד עדין.יחסית למה שאנו מורגלים. חד משמעית,לוחמי גונג פו לא מורגלים בעבודה עם אימפקט,רק עם סימון. נראה שהיה זה מפגש מצולם שהסביר את אחד ההבדלים הבולטים בין עבודה ב"סימונים",לבין עבודה ב"מגע". רוצים לחזור לדיון הזה?

חוסר עבודת ידיים

מנסיון,כשאין אנו רוצים להסתכן בגרימת נזק,אנו מעדיפים לשמור על טווח רגליים.שימו לב שהבעיטות היו יותר דחיפות מאשר מכה.כך אפשר לשמור על שליטה מבלי להסתכן בפציעה.

לדעתי יש כאן שילוב של 2 סיבות

בגלל שהקרב היה ידידותי (וזו הסיבה העיקרית שלא ראינו התפוצצות של האחד על השני, אלא קרב יותר קל וטכני), אז גם לא רצו לגרום נזק ליריב, וגם אולי בגלל שזה שהם לא מכירים אחד את סגנונו של השני, אז היתה העדפה לשמור על טווח רחוק ולא להכנס לטווח קרוב שם הסכנה גבוהה יותר.

EranGoshin

New member
זה נראה כחלק

מתוכנית מהטלויזיה היפנית. השתתפו שם כמה קומיקאים(מנחים\טלנטו) כך שבהחלט זה היה מעין מפגש ידידותי של סגנונות.

האמת זה נראה פתטי כזה..

מהצד זה נראה כמו סרט תעמולה לקרטה, אולי נערכו שם קרבות נוספים שבהם הקראטיסט קיבל בראש? בכל מיקרה החבר'ה מול הקרטיסטים נראו מאוד מיסכנים וחסרי אונים כנגד מטר הבעיטות.

Tonjin

New member
זו עוד סיבה שלא ממש הופתעתי כשאנשי

הקראטה ניצחו בגדול....

pangainoon ryu

New member
דבר בשם עצמך..

לוחמי קונג פו לא מורגלים לעובדה עם אימפקט..גיבוב אחד גדול של שטויות וזה נקודה.. קונג פו זה שם גדול..זה שכמה נכים הפסידו זה לא אומר כלום על קונג פו בפרט..רק על הרמה שלהם בתור לוחמים ועל דרך האימון של המורה שלהם.. אני לא יודע מה ראית בארץ שגורם לך לומר שלוחמי קונג פו רגילים לסימונים..את המכות שאני קיבלתי מהמורה שלי (ולפעמים מתלמידים שלי..)אם היית רואה היית בוכה יומיים..ואותו דבר לגביי תלמידיי שעובדים במגע מלא כל שיעור..

ש מים

New member
שאלה לשי חי

אני רואה שבשם השיטה שלך מופיע השם: "ryu", ככל שאני יודע, "ריו" היא מילה יפנית, אז איך היא מופיעה בשיטה סינית? (לא קשור כ"כ לשירשור הנוכחי, אבל תפסתי טרמפ..
).

למעלה