סרטון לקראת עונה 10

t h e c a t

New member
סרטון לקראת עונה 10

מקווה שלא כבר פרסמו את זה... http://tv.peekvid.com/s1863/e19368/ יש בזה ספויילרים לעונה 10, אז מי שלא רוצה לדעת שייזהר. הספוילרים לא רציניים מדי זהירות ספויילר... זהירות ספויילר... זהירות ספויילר... זהירות ספויילר... זהירות ספויילר... זהירות ספויילר... סוף סוף נפגוש את הפורלינג!!!!! אה, וגם ג'ק חוזר לכמה פרקים

superdead

New member
יש לי את זה כבר הרבה זמן

כולל גם את urab rush על הסט של אטלנטיס אטלניס אבל שניהם היו באתר הורדות לא חוקיות אז לא ידעתי אם אני יכול להביא אותם לפה :|

kinspirit

New member
הבהרה לגבי הורדות לא חוקיות

מה שאסור זה לדבר על הורדות פרקים (או מוסיקה שלא ממש קשור אלינו) באופן לא חוקי (כלומר לציין היכן הורדת כולל לינקים, לציין שאתה בכלל מוריד וכדומה). כאשר מדובר בקליפים שאנשים שמו באתרים שונים באינטרנט (אתרי מעריצים בחו"ל וכדומה) מותר (ואף מומלץ
) לשים לינק. שוב, מדובר בקליפים קצרים ולא בפרקים שלמים שעליהם יש זכויות יוצרים באופן ברור!

superdead

New member
אז אני יגיד מה יש לי

ותגידי לי אם אפשרי לפרסם את זה דבר ראשון זה הורדה דרך BT ודרך אתר של הורדות פירטיות בדיוק כמו פרקים וכאלה בגלל זה לא פירסמתי דבר שני זה פרק של תוכנית הטלויזיה urab rush תוכנית קנדית לפי מה שאני זוכר שבפרק הזה ביקרו על הסט של אטלנטיס ועשו ראיונות אם כל השחקנים אז לפרסם לינק או לא ?

superdead

New member
ושכחתי להוסיף

שזה לא סרטון אלה פרק של משהוא כמו 40 דקות

kinspirit

New member
אז הנה אני פותרת את הבעיה

הקובץ להורדה באתר חוקי (עד כמה שאני רואה בכל מקרה
). לא פירסמתי את זה עד עכשיו כי לא סיימתי לצפות בזה ולא ידעתי אם צריך לשים אזהרת ספוילרים או לא. מי שיודע, אנא ציינו כדי שהחבר'ה שנזהרים מספוילרים ידעו (אחרי הכל, זה ביקור על הסט של העונה השלישית).

פסעpmac

New member
טעות בידך

מותר להוריד אחרי ששדרו בטלוויזה. אבל, אסור להוריד dvdrip, כי רק על זה- יש איסור חוקי. אבל, להוריד את הפרק של אותו שבוע מהbittorant- מותר כי זה שודר בטלוויזה, ואין על זה זכויות יוצרים כבר. (כל זה לפי החוק האמריקאי)

subatoi

New member
הא?

אם מותר להוריד כל מה ששודר בטלויזיה, אז על מה כל המהומה בשנים האחרונות? אז על מה יש זכויות יוצרים? על מה שעוד לא שודר בטלויזיה ואפאחד לא מכיר? או בקיצור - הא?

ARIS BOCH

New member
אם הבנתי נכון

ובהנחה שזה אכן החוק האמריקאי, אז אסור להוריד מה שיצא ב- DVD כלומר כל סרט או סדרה שיצאה במארז DVD יש עליו זכויות יוצרים ואסור להוריד, כי זה מוריד את המכירות של ה- DVD. לעומת זאת אם אתה מקליט את זה מהטלוויזיה אין על זה זכויות יוצרים כי זה יצא לציבור הרחב ואין פגיעה בהכנסות. זה דומה מאוד לחוק הישראלי שקובע שכל עוד אתה עושה בזה שימוש פרטי,ביתי בלבד ולא מסחרי, זה חוקי. אבל, וזה אבל גדול, האולפנים בארה"ב תובעים כל מה שזז, גם אם הקלטת את זה מהטלוויזיה, גם אם זה לא DVDRIP וגם כי סתם מתחשק להם. זה אומר שאו שהחוק שהוזכר כאן שונה או שהאולפנים פשוט חמדניים ובפאניקה. אני הייתי הולך על האפשרות השנייה. אז שלא יעבדו עליכם...

subatoi

New member
לא נשמע לי שזה בעולם שלנו,

מה שאתה מדבר עליו. אחרת לא היתה בעיה להוריד סרטי קולנוע, לפני שהם יוצאים בדיוידי. וכולנו יודעים שזה לא נכון. קיצר - הזוי הדיון הזה. הזוי נורא.

kinspirit

New member
בטח יש

איזה פורום בתפוז שאפשר לברר בו את העניין. פורום DVD או פורום שאלות משפטיות... אם למישהו זה אכפת עד כדי כך

ARIS BOCH

New member
אמרתי בהנחה שזה אכן החוק האמריקאי

אבל הטענה נגד הורדת סרטים לפני שיוצא DVD היא שזה פוגע בהכנסות של הסרט בקולנוע, בנוסף לפגיעה בזכויות יוצרים. אבל אתה צודק, זה באמת דיון הזוי קצת. וסתם בלי קשר עוד שבוע מתחילה עונה 10 !!!!

Freemee

New member
אבל מה שקורה פה

משהו אחד מקליט, מפיץ באינטרנט ומיליונים מורידים את הגרסה שלו. זה לדעתך נקרא שימוש פרטי..? לא חשבתי כך.. נכון שהוא לא מקבל על זה כסף אבל זה כמו הקרנה פומבית שהיא אסורה. ואז מה אם זה כבר שודר בטלוויזיה. סטארגייט שודר כבר ב SCIFI אבל עדיין ערוץ 1 צריך לקנות את זה, למה? כי הוא רוצה להקרין את זה פומבית לכל קהל הצופים שלו. ככה שזה אסור בקיצר.

ARIS BOCH

New member
יש לי תשובה אבל

אני לא יודע אם כדאי להמשיך לדבר כאן על הנושא הזה. האם מנהלות הפורום מרשות לנו להמשיך או שהגזמנו?

kinspirit

New member
לדבר זה בסדר

כל זמן שלא מציינים אתרים של הורדות ולא מודים חד משמעית שמורידים... דיון פילוסופי זה בסדר גמור

ARIS BOCH

New member
הנה התשובה

הכוונה בשימוש פרטי היא בפירוש לא לקבל על זה כסף. בכלל, אם אותם מיליונים היו מקליטים את הפרק בעצמם, ישירות מהטלוויזיה ולא דרך האינטרנט, אז זה בסדר? ואם אני הקלטתי את הפרק ונתתי אותו לחבר שלי והוא נתן אותו לחבר שלו וכך הלאה, זה בסדר? מישהו יתבע אותך על זה? בסופו של דבר, לאנשים יהיה את הפרק אז מה זה משנה איך הוא מגיע אליהם? (וזה כמובן בהנחה שהפרק שודר כבר ואף אחד לא קיבל על זה כסף). בקשר להקרנה פומבית, איך האולפן נפגע מזה שמישהו מקרין פרק שכבר שודר? מה ההבדל בין זה לשידור חוזר? בקשר לערוץ 1 זה שונה, כי הוא במדינה אחרת שבה הפרקים לא שודרו מעולם ולכן הוא צריך לרכוש את הזכות לשדר אותם. ודרך אגב, ערוץ 1 משדר את גרסת ה-DVD ולא את הגרסה המקורית, בגרסה המקורית ששודרה בארה"ב, הפתיח של 10 הפרקים הראשונים קצרה מאוד ושונה מהפתיח של שאר הפרקים. בגרסת DVD שמשודרת עכשיו אצלנו, לכל הפרקים יש את הפתיח הארוך.

subatoi

New member
האולפן מפסיד מזה

שאפאחד ברחבי העולם לא יקנה את הסדרה שלו, אם לסדרה אין צופים, אם כולם הורידו מהרשת את הפרקים. ככה הוא מפסיד. ובקשר להקלטה מהטלויזיה - אחוז מסוים מהעלות של כל קלטת וידאו (או אודיו) הולך ליוצרים למיניהם (אני מניח שבמאים, שחקנים, צלמים וכו'), כפיצוי על העובדה שמקליטים סרטים שלהם מהטלויזיה (או שירים מהרדיו, במקרה של אודיו). אני די בטוח ששמעתי את זה בקשר לחו"ל, ולא רק בארץ. פעם דיברו על זה שאולי יתנו אחוזים מהעלויות של דיסקים ליוצרים, כפיצוי על צריבות וכאלה, וככה תפתר בעיית ההפסד שלהם. לא חושב שזה יצא לפועל בסוף, ובכל מקרה זה היה בהקשר של הארץ. לא יודע אם בחו"ל יש את הקטע הזה עם הדיסקים.

סלמאק

New member
מה זאת אומרת?

שכל האמנים מקבלים אחוזים על קלטות, קסטות ודיסקים ריקים שנרכשים? זה קצת לא הגיוני. איזו יצרנית תסכים להוציא מההכנסות שלה ממכירת דיסקים וקלטות על אומנים. וגם אם כן, מי יכול לדעת לאיזה צורך שימש אותו רכיב להקלטת מדיה?

subatoi

New member
איזו יצרנית תסכים?

היצרנית שתחטוף תביעה אם לא תמלא את הוראות החוק, לא? אני מניח. חוצמזה שאני מניח שזה בערך גרוש לחפיסת קלטות. אחרת זה היה בלי סוף. במצטבר זה אולי שווה למישהו. אולי. וזה גם לא נורא ללקוחות, אני מניח. כאמור, זה משהו שדיברו עליו פעם, אני לא בקיא בפרטים יותר ממה שכתבתי.

למעלה