סרטון בנושא אוטיזם

ועוד יותר גרוע מי שטוען שהם מזיקים ומסוכנים

או שכל החברה רק רוצה להזיק לאוטיסטים..

נכון. ארנה מדבר קבוע בהכללות שליליות וגורפות

על מגזרים שלמים. כמעט כל הודעה שלו בפורום הזה היא הכפשה מוכללת של מגזר זה או אחר.

arana1

New member
פחחח...

עוד דוגמה לדרך שבה מראית העין של דיבורים יפים ומנומסים גוברת על כל שיקול ותחושה עניינית
אז אמרתי,אז מה ?
אמירה כזאת או אחרת ממני ממש לא שקולה לנזקים העצומים שהאנשים הנפוחים האלה ממיטים על החברה
אני יודע שיש באקדמיה גם לא מעט אנשים טובים ומוכשרים שתורמים המון לאנושות (לא לאוטיסטים זה בטוח) אבל למען המטרה החיונית של שליפת המקלות מהישבנים האקדמים מותר ואפילו רצוי גם להגזים ולהכליל

arana1

New member
לא רוצה,פשוט לא מבינה

והבעייה שממסדים את חוסר ההבנה הזאת ומתגאים בו כעזרה וכתמיכה שבעצם הוא גורם בעיקר נזקים

arana1

New member
בדיוק להפך

מה שאנשים כותבים כאן זה שרק סנובים שמדמים לעצמם בטעות שהם מושלמים חושבים שאדם עם צרכי ונטיות למידה אחרים הוא לקוי למידה
מה שאנשים כאן כותבים זה שלקות למידה זה מונח שמבטא חוסר רגישות והבנה ליכולת למידה הרבה יותר מהותית ועמוקה

לדעתי אתה מחמיץ את הנקודה הברורה הזאת בגלל שכמו רבים כאן אתה קורא את כל מה שנכתב דרך משקפיים של כבוד (מדומה) וכבר נכתב כאן מיליון פעם שזה ממש הכי לא קשור ובוודאי שלאנשים כאן יש כבוד גם לנכים וגם ללקויים (אפילו במיוחד,אני למשל הרבה יותר מכבד נכים מאשר אנשים רגילים בגלל שהם נושאים מעמסה הרבה יותר כבדה ובדרך כלל עומדים בה בצורה שמאוד מרשימה אותי ונותנת תקווה)

הקטע עם אוטיזם ומה שנחשב בטעות ללקות למידה זה שהוא עושה בדיוק את מה שאתה כותב שלא ראוי לעשותו וזה להפוך את מה שנחשב בטעות לבעייה לחלק מזהות האדם בעוד שהרבה יותר מאפשר ועוזר ותומך ומשחרר ויפה ואמיתי זה לראות את זה כמו שזה,לא מאפיין אלא תוצאה של מצב יחסי,הדדיות משובשת,חוסר תקשורת וחוסר התאמה בין צרכיו ואופיו של האדם לסביבתו

כרגיל וכצפוי אתה משליך את הסנוביזם שלך על אנשים שהכי לא לוקים בו
(אני בטוח שמי שמכיר אותי ואת חיי יעשה במכנסיים אם הוא ישמע שקראת לי סנוב,כל הבעיות של האוטיסטים נובעים בעיקר ממקור אחד,מהאגו הנפוח והחשיבות העצמית חסרת הביסוס של סביבתם,ואז אתה בא ומוסיף פצע על החבורה וקורא לנו סנובים,האמת שליחס כזה יש רק תגובה ראוייה אחת וזה למרוח חרא על הקירות ולצרוח ולדפוק את הראש בקיר מרוב יאוש וצער וכאב)

גם לי מפריעים מספר דברים בסרטון הזה

ולכן אני לא אשתמש בו לצורך הסברה.
זה מתחיל מזה שמדברים על בעיה במקום על שוני.
"תינוקות אוטיסטים לא מתעניינים באנשים אחרים, אפילו בהורים שלהם" - זאת סטיגמה שהיא ממש לא נכונה. תינוקות אוטיסטים מתעניינים באנשים ובהורים שלהם בדיוק כמו כולם. יש להם צורת תקשורת שונה.
"איטיים בלימוד מילים וחיבורם למשפטים" - עוד סטיגמה. יש אוטיסטים שיש להם קושי שפתי ויש כאילו שלא. לבן שלי אוצר מילים ויכולת ורבלית הרבה יותר גבוה מרוב בני גילו ה"רגילים"
"ילדים אוטיסטים ישחקו בדרך כלל לבד" - זה משפט נורא כי מה שמבינים ממנו שככה זה צריך להיות. ילדים אוטיסטים מעדיפים לשחק עם מישהו מאשר להיות לבד. הקושי הוא שיהיה להם קשה לשחק משחקים רבים שלאחרים קל ולכן יהיו משחקים שהם ימנעו לשחק, אבל כשיש תיווך נכון ונכונות של הצד השני ילדים אוטיסטים משחקים מצוין עם ילדים אחרים.
יש עוד הרבה הערות.
אני חושבת שהסרטון הזה לא מעודכן ומנציח סטיגמות על אוטיזם והייתי מאוד שמחה אם הוא היה אחרת.

schlomitsmile

Member
מנהל

mamae

New member
להפך!!!

לדעתי הסירטון עדין מיד- איפה התקפי הזעם? הצרחות? הפגיעה העצמית? הפגיעה באחרים, העובדה שחלקם לא מדברים, החולשה המוטורית? הבן שלי על הספקטרום ובגן מיוחד וזה ממש לא וורוד שם כבר בסירון- בסירון זה נראה סתם כמו מישהו רק עם OCD או משהו.

arana1

New member
זה לא להפך

בגלל שהתקפי הזעם והצרחות והפגיעה העצמית ובאחרים נובעים במקרים רבים גם מפירוש לקוי של ההתנהגות והצרכים האוטיסטים

הבן שלי הכי רגיש בעולם.זה דוקא הצד החזק שלו.

בתור תינוק היה הכי חייכן שיש.

הבעת הרגשות שלו בלי שפה,מדהימה אותנו מיום ליום.

בקיצור כול ילד בספקטרום שונה מילד אחר שנמצא שם.

1אילת2

New member
הסרטון מצוין בעיני.

בני אבחן את עצמו כשצפה בסרטון.
שלחתי קרובי משפחה לצפות בסרטון והראיתי אותו לבני כיתתו.
אנחנו מנויים על ברינפופ ועל ברינפופ ESL
ונהנים מאוד.
תודה לכם.

brum

New member
ההערות שלי

שוב עניין תסמיני הילדות -
א. יש אוטיסטים שכן יוצרים קשר עם הוריהם,
ב. לא רואים שום בעיה בינקות (כולל מילמולים)
ג. גם קשר עין יש לפעמים (שזה אחד התסמינים הכי מזוהיםעם אוטיסטים)
ד. חבל שלא מציינים שחלק מהאוטיסטים לומדים בכיתות רגילות (שילוב) עם קצת עזרה שלפעמים היא רק בהתחלה.

הצעות לשיפור-
ובגלל שהסרטון מופנה בעיקר לילדים אז כדאי שיהיה מצוין שיש ילדים שפשוט צריכים שיזמו איתם משחק ואז הם משחקים (ושוב יש כאלה שלא) או כל סוג של קשר חברי - אלו שבתפקוד הגבוה והבינוני יוכלו בעזרת תיווך להיות חברים
הסתכלו על הקרטריונים של ה-DSM זה יכול יותר לכוון לדברים של המכנים המשותפים של אוטיסטים (ששוב לרוב האוטיסטים יש רק חלק מהם)

Anat Shemer

New member
הרעיון של סרטון

הסברה לילדים הוא מצויין. הנה, אמרתי משהו טוב על הסרטון הזה...
לגבי היתר:

"אוטיזם זו בעיה מולדת במערכת העצבים" – עדיין לא ברור לחלוטין שזו בעיה מולדת (או שאין ילדים שהשונות שלהם לא הייתה מולדת אלא התפתחה בעקבות גורמים משפיעים כלשהם). בנוסף, עדיין לא ברורה לחלוטין מעורבותן של מערכות נוספות כמו מערכת החיסון, העיכול, המערכת האנדוקרינית ועוד. אם המטרה היא להסביר לילדים , הרי שלא ממש חשובה להם האתיולוגיה ועדיף לא להגדיר באופן פסקני משהו שאנחנו עדיין די רחוקים מלדעת בוודאות.
"תינוקות אוטיסיטים לא מתעניינים באנשים אחרים, אפילו בהורים שלהם" – עובדתית לא נכון. יש הרבה מאוד תינוקות עם אוטיזם שמתעניינים באנשים אחרים ובמיוחד בהוריהם, ויש רבים שההתעניינות שלהם מוצגת באופנים שאנשים אחרים לא יודעים לזהות כהתעניינות, מכיוון שהיא מובעת באופן שונה ממה שאנחנו רגילים. אני עובדת כבר 17 שנים עם אנשים עם ASD ועוד לא פגשתי אחד שלא היה לו\לה קשר קרוב עם הוריו וגם עם אנשים אחרים.
"הם לא מחייכים הרבה ואינם משמיעים קולות של תינוק" – באמת?!? וואלה...

"ילדים אוטיסטיים הם איטיים בלימוד מילים וחיבורם למשפטים" – לא כל הילדים האוטיסטים הם איטיים בתחום זה. עיכוב בדיבור הוא סימפטום שנלווה הרבה פעמים ל-ASD אבל לא תמיד, והדגשת המרכיב הזה מפריעה בעצם להבין את ההבדל שבין דיבור לתקשורת.
"עוד סימן לאוטיזם הוא הרצון לבצע אותה שיגרה מידי יום" – זה מדויק כמו להגיד שסימן לשפעת זה חום של 37.8, סימן לפסח זה מצות, סימן לאביב זה ארנב בחצר האחורית שלי וסימן לבוקר זה שהלכתי לעבודה.
"אפילו כשהם בקבוצה ילדים אוטיסטיים ישחקו בדרך-כלל לבד" - אני לא בטוחה שהבנתי. בכל מקרה, אני מכירה הרבה ילדים עם ASD שמשחקים ביחד אם מתקיימים התנאים המתאימים, כלומר: עיניין משותף, תקשורת שמתאימה למשתתפים (ולא נכפית עליהם), סביבה סנסורית מתאימה וכ"ו.
"פסיכולוגים חושבים ששיגרה נותנת לאוטיסטים ביטחון ועוזרת להם להתמודד עם העולם שהוא די מבלבל עבורם" – ממש גאוני. בסוד אפשר לגלות ששיגרה נותנת ביטחון לכולנו (אבל אל תגלו לפסיכולוגים, כי הם חושבים שהם עלו כאן על משהו מאוד מיוחד). יחד עם זאת, כאן יש הזדמנות מצוינת להסביר למה העולם שלנו לפעמים מבלבל\מציף\לא תמיד נעים עבור חלק מהאנשים עם ASD – וההזדמנות הזאת מוחמצת.
"לא, אין תרופה לאוטיזם!" – אולי נכון יותר להגיד "כרגע לא ידועה תרופה לאוטיזם"? וזה כמובן מבלי להיכנס לשאלה החשובה למה בעצם מתכוונים כשאומרים לרפא אוטיזם, ואחרי שיוסכם למה מתכוונים – האם זה רצוי\לגיטימי.
לטפל מוקדם ככל האפשר בטיפול פסיכולוגי ותרופתי: דווקא שני סוגי טיפול שמתייחסים לתופעות הנלוות לאוטיזם, ולא בהכרח מתאים להתייחס אליהם כבלעדיים ודחופים.
טוב, בשלב זה התעייפתי, שלא לאמר קצת התייאשתי. הסרט הזה מגיע עם כוונות טובות ועל כך מגיע ליוצרים לקבל קרדיט חיובי. אבל כוונות טובות לא תמיד מספיקות...

נכון, רוב האוטיסטים הנולדים בריאים ללא אוטיזם

תודה לענת שכתבה מקסים.
אכן, למרבית האוטיסטים יש קשר טוב ומשמעותי עם הוריהם. נושא זה נחקר ואושש מדעית גם באונ' חיפה.
אוטיזם זו רגישות מטבולית שאיתה נולדים ומרבית האוטיסטים נולדים רגילים. מיעוטם נולדים עם אוטיזם.
לחלק מהילדים יש קושי מילולי אך רובם וכולם מחייכים כרגיל ולרוב גם משמיעים הברות מוקדמות.
הרצון לשיגרה - מאפיין חלק מהם, אך מאפיין את רובנו שנהנים מהשיגרה של חיינו.. אישית עזרתי הרבה בשינוי שיגרה וטקסים של בני, כבר מגיל צעיר ואכן היום אפשר לטייל איתו, לבלות איתו ולעשות הכל.
פסיכולוגים חושבים.. אמירה מתנשאת ולא מתאימה. עוד אמירה מטופשת על שיגרה..
תרופה לאוטיזם.. כנ"ל, הטיפול באוטיזם איננו בתרופות אלא בגישות התפתחותיות, התנהגותיות ורגשיות.
טיפול באוטיזם, איננו נעשה בעזרת פסיכולוגים, אלא הם לרוב מאבחנים, או לפעמים עובדים באחת משיטות הטיפול העוזרות לאוטיזם לשפר יצירתיות, משחק דימיוני ותקשורת.

בקיצור יש הרבה מה לשפר בסרטון ההוא.. הרבה !
ועוד לא דיברנו על התפקוד הגבוה שלא מיוצג שם ועל אספרגר למשל..

shulamokshim

New member
הרעיון של סרטון הסברה לילדים הוא טוב, אבל

אני כאמא לילד אוטיסט לא מרגישה בנוח שילדים אחרים בסביבתו של בני יקבלו מידע כזה על אוטיזם, לדעתי זה לא מידע מדוייק, יכול להיות שהוא מוטה וגם עלול רק להגביר את הסטיגמה והניכור החברתי שגם ככה ילדים אוטיסטים סובלים ממנה.
אוטיזם זאת לא בהכרח בעיה, אולי דווקא שונות, הבן שלי האוטיסט דווקא מאוד התעניין בנו ההורים וגם באנשים אחרים מאז שהיה תינוק, הוא כן חייך וגם השמיע קולות של תינוק, "הרצון לבצע אותה שגרה מידי יום" – נכון כמו שנכון לכל אדם, רק שהשגרה של האוטיסטים היא אולי שונה, הגדרת טיפול תרופתי כהכרחי לטיפול באוטיזם– זאת הגדרה מאוד בעייתית לדעתי, אוטיזם זה לא מחלה ולא בהכרח כל אוטיסט זקוק לתרופות כדי לשפר את חייו. זה נשמע לי אפילו קצת אינטרסנטי להגדיר אוטיזם כמחלה הדורשת טיפול תרופתי. אין תרופה לאוטיזם, כי אוטיזם זה לא מחלה או משהו שצריך לרפא.
מה שאולי כן מאפיין אוטיזם, לפי הניסיון שלי בלבד כאמא לילד אוטיסט– רגישות יתר, סגנון חשיבה שונה במיוחד, מתקשר באופן שונה, צרכים חברתיים שונים, קשיים שפתיים וקשיים בהבנה שפתית (אבל זה משהו שלא קיים אצל כל האוטיסטים), קשיים בהבנת קודים חברתיים ומוסכמות חברתיות. תחומי עניין שונים מאלו של רוב בני גילו, התפתחות שונה, בתחומים מסוימים התפתח יותר מהר מילדים אחרים ובתחומים אחרים יותר לאט.
בגדול, אני הייתי מעדיפה להגדיר אוטיזם כ"שונות" או לפרט מה הקשיים הנפוצים אצל אוטיסטים או מה מקשה על אוטיסטים להשתלב בחברה וכיצד ילדים אחרים יכולים להתייחס לילד אוטיסט, ופחות להגדיר אוטיזם כ"בעיה" או מחלה.

arana1

New member
מוסכמות חברתיות ורגישות לפרטים

לאוטיסטים רבים,בגלל רגישותם לפרטים שאינם גלויים לאנשים נורמטיבים,המוסכמות החברתיות והקודים החברתיים,נתפשים בדיוק כמו שהם,פתרונות מאוד מסורבלים ומאוד חלקיים ולא פעם אפילו מאוד רעילים ומזיקים ופרדוקסלים לשאלות הקיום העמוקות ולצרכים החיוניים של החיים
ולכן גם כאן סובלנות אמיתית לשונות
סובלנות שממנה נצא כולנו נשכרים
אמורה לאפשר גם מבט שלא יראה בחוסר היכולת של האוטיסט להשתלב בקודים חברתיים מקובלים רק קושי אלא אולי גם לראות בו סוג של פתרון אפשרי

זה בכל אופן הנסיון שלי
שבעבר,בתקופות שהייתי קצת יותר מעורב עם אנשים שונים,אחד הדברים שתמיד הייתי שומע זה שהנוכחות והפתרונות שלי הן לגמרי משוגעים אבל משום מה הם עובדים לא פעם הרבה יותר טוב מאלה ה"נכונים"

יש בפורום הזה סברה שלפיה אוטיסטים כמוני לא מוכנים להודות בקשיים בגלל שהם מתביישים להיות לא מושלמים אבל זה ממש הכי לא העניין(כרגיל וכצפוי טועים לגמרי במניעים ומשליכים מניעים של אגואים נפוחים דווקא על תפישות ענייניות)
העניין הוא שתיוג כל מי שניחן בתפישה וצרכים חברתיים אחרים כמתקשה היא אגוצנטרית ואטומה ולכן גם מאוד לא מועילה
שלא לדבר על זה שהיא פשוט גורמת נזק ועוול קשה מאוד לאנשים שהתמזל מזלם להיוולד שונים

shulamokshim

New member
אז אם כך, כיצד לפי דעתך,

כדאי לאתר מידע לילדים כגון בריינפופ להסביר בסרטון מהו אוטיזם, בצורה המובנת לילדים?

למעלה