סרוקואל

אירילה

New member
סרוקואל

היינו היום אצל פסיכוגריאטרי שר רשם לחמי סרוקואל במינון של 25mg . לא מן הנמנע ישנן בוודאי תופעות לוואי ,אשמח להחכים בעזרתכם , תודה. גרשון

יש תקופת הסתגלות

אצל אלפי לא היו ממש תופעות לואי אבל מצב הדמיונות דוקא הוחמר למשך מספר ימים ואח"כ הוטב. הפסיכוגריאטר המוכר לך מהמרפאה של אסתר העלה בהדרגה עד 125 מ"ג וכפי שכתבתי מספר פעמים אני מתרשם שזה עוזר, בניגוד לריספרדל שכנראה לא עזר לאלפי בכלל, שים לב לעניין כלכלי. התרופה לא מכוסה ע"י קופות החולים. אם אחרי נסיון יוחלט להמשיך בסירקואל, כדאי שתקנה קופסה של 100 או 200 מ"ג ותחלק בגליוטינה. זה יחסוך כ 30%. כתוב בתרופה לא לאחצות אותה, אבל הסיבה אינ כמו בתרופות מתמשכות שאם חוצים אותן הן לא אפקטיביות, אלא משום שכאשר חוצים, מתבזבז חלק שהופך לאבקה והמינון יותר קטן בטיפה. ביררתי גם עם הרופא וגם עם הרוקח.

hregev1

New member
גרשון שמסתובב בעולם

כדור הסרוקואל הוא יקר מאד וגם מחוץ לסל הבריאות, אם אני הייתי צריכה להתמודד עם המחיר של 450 מ"ג ליום - לא הייתי יכולה. אני מציעה לך שאם אתה נמצא בחו"ל יש תרופות שאפשר לקבל בבית מרקחת בחו"ל תמורת מרשם של רופא פסיכיאטר, תנסה לא יכול להזיק. לי יש מזל שאני מקבלת מארה"ב את התרופה , יש שם קרוב משפחה שהוא פסיכוגריאטר ואני מקבלת ממנו דוגמיות בכמות אדירה כל פעם שמישהו מגיע ארצה, הפעם הוא הביא לי כדורים שלוקחים פעם אחת ביום כי ההתפרקות שלהם בגוף שונה מהרגיל. להתראות חני

בארה"ב התרופות יקרות בהרבהמאשר בישראל

במקרה שלך המזל כפי שציינת, שמדובר בדוגמיות שהרופא מקבל בחינם.

אירילה

New member
תודה חני , אנסה באמת בשבוע הבא

אני שוב יוצא לאירלנד ביום ג' הבא ואנסה שם. שוב תודה גרשון

אגסיל

New member
גרשון, גם אמא מטופלת בסרוקואל

המינון ההתחלתי של אמא היה גבוה מאד כ-300 מ"ג כי היא היתה מאד עצבנית ולא רגועה ודי אלימה. ובאמת הסרקואל הרגיע אותה אבל לטעמי קצת יותר מדי - היא היתה ישנונית כל היום. לאט לאט הפחיתו לה את המינון והיום היא על 100 מ"ג ביום 25 בבוקר ובצהריים ו-50 בערב והיא די מאוזנת. אמנם יש לה התקפות זעם וכעס אבל זה עדיין בשליטה. מאחלת לכם הצלחה עם התרופה. לילי

מה בער לרופא להתחיל במינון כל כך גבוה?

הרופא שלנו חשב מיד מההתחלה שאם התגובות יהיו טובות נשאר אצל אלפי באופן קבוע בין 100 ל 200 מ"ג, כך שאפילו אם הרופא שלכם חשב על 300 מ"ג היה צריך להתחיל ב 25 או 50 מ"ג ואז תוך כדי העלאה הדרגתית יתכן שהיתה נשרת על מינון יותר נמוך, שזה גם יותר בריא וגם יותר חסכוני בכסף.

אגסיל

New member
כשאמא קבלה את התרופה

אני לא היכרתי את התרופה בכלל ולא ידעתי לשם מה התרופה. הרופאה המליצה מאד למרות המחיר הגבוה. היום נראה לי שבאמת התחילו במינון גבוה מדי, אבל הורידו את המינון די מהר והיום אמא במצב די מאוזן.

hregev1

New member
לילי יקרה !

נראה לי שיש לך טעות בקשר למינון שאמך קיבלה בהתחלה, התרופה הזאת משפיעה על כל אחד בצורה שונה ולכן נותנים בהתחלה מינון נמוך מאד ועם הזמן מעלים את המינון. מיכאל קיבל בהתחלה 12.5 מ"ג שהייתי חוצה 25 מ"ג לשנים, ןהפסיכוגריאטרית העלתה לו את המינון בהדרגה וכשנכנס למרכז הסיעודי 3קיבל כבר 450 מ"ג ליום, עכשיו במרכז הורידו לו את המינון (גם הכדור הוא מסוג שלוקחים רק פעם ביום - בערב לפני השינה) כעת הוא מקבל פעם ביום 300 מ"ג, והוא עדיין מתנגד ומכה את המטפלים, מה שאני קיבלתי קודם, בכל אופן אסור להתחיל במינון גבוה שמא ניכנס לצרות צרורות. להתראות חני

תמר 45

New member
לילה טוב

נשאלת השאלה מדוע ניתן כדור זה?? גם אבי קיבל כדור זה במינון של 25 מ"ג . ואנחנו [אחותי ואני ] החלטנו [ אחרי בירורים רבים, שאלות ומחשבות...] לא לתת את הכדור בשלב זה. ההזיות של אבי, ודמיונות השווא לא מפריעים לו. אמנם מזעזעים אותנו וכמו שאמר רופא מסוים : אלצהימר היא מחלה של הסובבים , ולא של החולה [ בדרך כלל]. כל עוד הוא אינו אלים לא כלפי עצמו , ולא כלפי סובביו אין סיבה [לדעתנו] לתת את הכדור. כדי שיהיה זומבי יותר .???.. הרי גם כך הוא יושב שעות ובוהה באויר או נרדם על הכןרסה. העלנו את מינון האקסלון, ויש תופעות לוואי לא מעטות. אני חוזרת ומדגישה זאת גישתנו עד כה. גם לגבינו כדור זה חדש הוא.

רגינה9

New member
רספירדל/סרוקואל/זיפרקסה-הניסיון שלנו

להזכירכם, אמא סבלה מאי שקט, התקפי זעם ובכי וחוסר שיתוף פעולה (כולל סרוב לאכילה). אצל אמא לא הצלחנו לאזן אותה בעזרת הכדורים (גם כאשר עלינו במינון), אבל כן היתה השפעה שלילית על שיווי המשקל שלה ועל יכולת התנועה. היום היא אינה מקבלת את התרופות הנ"ל ובתקופות של התקפי זעם ובכי היא מקבלת כדור הרגעה רגיל שמצליח להרגיע אותה. בפורום קראנו על חולים שהכדורים כן הצליחו לאזן אותם. כך שלדעתי, כמו בכל תרופה אחרת, השפעת התרופות ותופעות הלואי שונות מאדם לאדם. ובמיקרה של חולי אלצהיימר יש לשים לב במיוחד לנושא השפעות על נושא התנועה.

zs1957

New member
כל גוף מגיב אחרת לתרופה

יש חולים שתרופות ההרגעה משפעיות עליהן ויש שלא. לכן כמו שכתבה רגינה צריך למצא את התרופה המתאימה. במקרה שלך כדור ההרגעה הרגיל עושה את עבודתו נאמנה. זהבה

את צודקת במקרה שלך

אינני חסיד של תרופות לאלצהיימרים. במקרה שלנו ההזיות של אלפי גרמו לה, ולכן גם לי, להרגשה נוראית. היא לא פסקה להתחנן אלי שניסע או נלך לגרמניה, שם אמא שלה זקנה חולה וסולת מאד ואין מי שיטפל בה (אמא נפטרה מזמן). למרות זה משכתי את הזמן אבל כשהגיע שלב שבו התנגדה נמרצות להתקלח ואף הרביצה לצ'רי ולי, החלטתי במודע שהגיע הזמן בו אני מוכן לגרום להרעה בקוגנטיביות שלה אם זה יקטין את חומרת הדמיונות ויאפשר לרחוץ אותה. וזה אכן עובד בכיוון הזה. עדיין יש לה דמיונות באותם נושאים, אבל הרבה יותר מינוריים ולא מציקים. עדיין פתאום מתנגדת לרחצה אבל יותר קל להתגבר על ההתנגדות ובדר"כ הפסיקה להתנגד. המכה שקיבלה אתמול בשירותים איננה לדעת הרופא כתוצאה מהסרקואל, אלא מהאלצהיימר עצמו. אתם בהחלט במצב בו אלפי לא קיבלה סרקואל. היא קיבלה כמות מזערית של ריספרדל שכנראה לא עזר בכלל.

רגינה9

New member
יענקלה, אני לא מתנגדת לתרופות

לדעתי אם התרופות מצליחות לאזן את החולים שלנו - הן מבורכות (רק שלא יסבלו ונוכל לטפל בהם). במיקרה של אמא, לא הצלחנו לשפר את מצבה ואפילו לא להפחית את התופעות. כך שמבחינתה התופעות היו רק שליליות. מסכימה איתך שבעיות בתנועה יכולות לנבוע גם מהמחלה עצמה.

למעלה