סרוב לקחת תרופה

סרוב לקחת תרופה

שלום רב לכולם, אני זקוקה לעזרתכם לגבי שני ילדי ששניהם בעלי ADD. הבכור - בן 13 תלמיד טוב (ציוניו בכיתה ח' נעים בין 80-90). הוא קצת מפוזר. אם אינו לוקח כדור (ריטלין 20) בבוקר, המורות מתחילות להתלונן שהוא מפטפט יותר מדי בשיעורים. מראשית השנה החלטנו שהוא יקח את הכדור. כשבוע לפני חנוכה הוא התוודה בפני שהוא זורק את הכדור ולא לוקח אותו. הייתי בשוק מוחלט בגלל הפרת האמון ביננו, שבדרך כלל הוא מאד טוב. אחרי שהתאוששתי מהשוק (אחרי כיומיים שלושה), הוא הסביר לי שלא נעים לו לקחת כדור: "מה אני דפוק?". הוא מתייחס אל ה- ADD כאל בעיה נפשית ולא נאורולוגית ולכן הוא מתכחש לה. מה לעשות? אני עוד לא שוחחתי עם המורות לשמוע איך הוא בשיעורים (קבעתי לדבר איתן ביום ה') אבל אני לא יודעת מה לעשות. אם המורות לא יעירו על ההתנהגות, אז אני מניחה שבאמת לא צריך כדור כי ציוניו טובים, ואז הכל בסדר. אבל אם יש בעית התנהגות, אני יודעת שהוא לא ישתף פעולה ולא יקח את הכדור. אז מה לעשות? בתי בת ה- 10 היא תלמידה מצטיינת בכתה ה'. הפרעת הקשב שלה מתבטאת בחולמנות ולכן אין היא מפריעה לשאר התלמידים. היא מקבלת קונצרטה 36 באופן קבוע ואין איתה בעיה. הבעיה מתחילה בשיעורי הבית. היא לא מכינה שיעורים מאז כיתה א'. פשוט אין לה מוטיבציה לכך. זה משעמם אותה. מה גם שזה די קשה לה כי זה לוקח לה הרבה זמן (גם לאחר נטילת הקונצרטה). על פי הגישה שלי, אין לי מה להתערב בהכנת שיעורי הבית, כי זה "העסק" שלה וסה"כ היא מסתדרת מצויין עם הלימודים ויש לה ציונים טובים. הבעיה היא שהיא "חוסכת" בכתיבה גם בכיתה וגם במעט שיעורים שהיא מכינה מפעם לפעם, ולפי המורה כבר נוצר פער במהירות הכתיבה שלה מול התלמידים האחרים. בכיתה ה' תלמידים כבר די מאומנים בכתיבה, והיות והיא פחות כותבת אז הכתיבה שלה איטית יותר. האם זה דורש פעולה מצידי לדעתכם? לתשובתכם המלומדת אצפה, רונית.

דליה.ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

חשוהב, לפי דעתי, שהבן יבין היטב מה זה adhd ואת חשיבות הטיפול התרופתי. יש ספר לבני הנוער בנושא ושווה לקנות לו, כמו כן לערוך איתו שיחות בנושא. גם בני (14.5) לא מת על הריטלין ועל העובדה שהוא נזקק לתרופה אבל הודעתי לו חד משמעית שאת מרד הנעורים יבצע בדרכים אחרות ואני פשוט רואה בעיניים שלי כיצד הוא בולע אותה. לגבי הילדה יש כל מיני דרכים להתמודד עם שיעורי הבית אני מצרפת לך קישורים רלוונטיים:

papylove

New member
יש לי הערה בקשר לילדה

אני יודעת מהבת שלי (שהיא בן המצטיינים בכיתה ובשכבה כיתה ג') כשיהא אומרת משעמם לי לרוב זה קשה לה. כלומר קשה לה לקחת את עצמה ולשבת בשביל לעשות שיעורים, קשה לה לכתוב הרבה למרות שבכיתה היא כותבת (מה גם שכותבים המון כל יום). הפתרון שמצאתי הוא לשבת לידה לשבת איתה בחדר כשאני לידה פתאום הרבה יותר קל לה הכל יותר ברור לה, לעיתים כשאני עסוקה במטבח היא באה לשבת לידי, עוד פיתרון זה שהיא יושבת בחדר של אחיה הגדול (היא אוהבת את הכסא שלו) והדבר עושה לה טוב, הרבה פעמים אנו קוראות יחד את השאלות עונות עליהן כשאני כותבת אותן על דף והיא מעתיקה למחברת לפעמים אני גם כותבת אם שגיאות כתיב כדי לראות איך היא תגיב והיא באה ומתקנת אותי או שואלת איך כותבים מילה זו או אחרת וכאלה. אני עם ילדי הבנתי מזמן שלא צריך ללכת איתם ראש בראש אפשר בדברי נועם ובעקיפין לעשות כך שהם בסופו של דבר יעשו מה שאני רוצה שיעשו. ובקשר לשיעורי בית לא להזניח ולא להגיד זו הבעיה שלה אם תעשה או לא בסופו של דבר לדעתי בלבד היא תתרגל לא לעשות וחבל עם השנים יש יותר שיעורים ולעיתים הם מסתמכים על חומר הנלמד אז היא תפסיד באיזשהוא שלב

zivadina

New member
לקחת את ההגה

שלום רונית וברוכה הבאה אלינו. נראה לי שאת לא החלטת לגמרי אם את רוצה לטפל בהפרעת הקשב של הילדים שלך או לא. בתור אמא שלא אוהבת להכנס לפרטים ולא מתערבת כאשר לא צריך, אני אומרת לך שבטיפול בהפרעת קשב אי אפשר לחפף, כי טיפול נכון זה קודם כל מסגרת מאוד ברורה של זמנים וכללי התנהגות בבית. ברגע שיצרת מסגרת בה לילדים שלך ברור מהם חובותיהם, כבר עשית מחצית מן העבודה. חשיבות שעורי הבית היא בהקניית הרגלי עבודה ולא בריצוי המורה, ולכן חשוב שהילדה תתרגל לשבת ולעבוד באופן עצמאי. אצלי, עם הילד שהכי התקשה לשבת, נתתי לו לקבוע את השעה הקבועה בה ישבנו כל יום ביחד, הוא הכין שעורי בית ואני הסתכלתי עליו. כך הוא אסף את עצמו. כאשר לא היו שעורי בית, בישלנו ביחד. בנוסף, צריך לבדוק את נושא הכתיבה האיטית מול מרפאה בעיסוק. ריטלין יכול לפתור את בעיות הארגון הכלליות וגם של הכתב, אבל לא את האיטיות התנועתית, לפי מיטב ידיעתי. בנוגע לנער, המינון שלו נראה נמוך ולכן כנראה אין השפעות לטובה. אין טעם לתת מינון נמוך מדי שלא עוזר. אני מזכירה לך שהוא צריך ריטלין לא בשביל שיהיו לו ציונים טובים אלא בשביל שיהיו לו הרגלי השתתפות בשעור ועבודה עצמאית בכתה. אני הבהרתי לילדיי שבדיוק כפי שהתפקיד שלי הוא לעבוד ולתחזק את הבית, כך התפקיד שלהם הוא ללמוד ולהתנהג לפי חוקי בית הספר ולהיעזר בריטלין, כי יש להם קושי להתרכז בלעדיו. מנסיוני, המסגרות הברורות והקווים האדומים שאנו לא נותנים לעבור תורמים מאוד לבריאות הנפשית של ילדינו, ליצירת בטחון במסגרות וכתוצאה לתפקוד מוצלח שמתבטא בהצלחות אשר מעלות את הערכתם העצמית. אני מאוד ממליצה לך לקרוא את הקישורים שדליה העבירה לך. כולנו כאן מדברים מתוך נסיון בהתמודדות עם ADHD בבתינו.

למעלה