סרדיניה? לא פה.

מה יהיה על תל אביב? - שאלתי את שירונט3,

עת אכלנו לפני שעה קלה את ההמבורגרים הבלתי-אכילים בעליל של "מג'יק ברגר" שעל ככר מלכי ישראל.

היינו צריכים לאכול משהו מהיר עם סיום יום העבודה במוסד ולפני תחילת יום העבודה בבית. חשבתי על אטליז המדוברת (המדובר?). בדרך שירונט סיפרה על ביקורה הראשון שלה ב"מזנון" אתמול וכמה שהיא לא אהבה אותו. "אני לא אוהבת מקומות שעפים על עצמם", אמרה. באטליז היו מעו לקוחות שרובם היו עסוקים בלהמתין. כמה אנשי צוות היו מאחורי הדלפק, שניים עסוקים באוכל, שניים בעניינים אדמיניסטרטיביים כלשהם. עמדנו חמש דקות מבלי שמי מהם, הקולינרים או האדמינסטאריטורים, שם אלינו לב. אחרי סוף-סוף אזרתי אומץ למשוך את תשומת לבו של אחד מהם, הוא סימן "רגע" ואחרי כמה זמן ניאות להסביר שהתקנת דונר בלחמניה תקח 15 דקות. מכוון כל האווירה זעקה "מקום שעף על עצמו", החלטנו לוותר.

אז הלכנו למג'יק בורגר שמשום מה זכרתי כמקום טוב והוא בפירוש לא מקום שעף על עצמו (בשנייה שנכנסנו קיבלנו חיוך רחב ומה נשמע), אבל ההמבורגרים והצ'יפס בו הסתברו כאיומים...

אז מה יהיה על תל אביב? - שאלתי את שירונט3. האטליז והמג'יק בורגר הם סתם משל. רב המקומות בעיר הזאת - לפחות כאלה שהם בטווח הליכה/רכיבה של תושב צפון העיר, אני לא מדבר על התקווה - מתחלקים, בגדול, לשלושה סוגים: מקומות עם אוכל סביר שעפים על עצמם, מקומות עם אוכל רע שעפים על עצמם, ומקומות עם אוכל בינוני עד רע שלא עפים על עצמם. מהתיאור של סרדיניה עולה שהיא לפחות שייכת לסוג השלישי. כבר משהו.

אבל בשורה התחתונה הייתי צריך להקשיב לשירונט3 הצודקת תמיד - שרצתה לנסוע לג'מס ביר פאקטורי שבפ"ת. ואתה - כנראה ממש עושה בשום שכל כשאתה מחליט לקחת פסק זמן ממקומות אופנתיים. יש לי תחושה שגל רע עובר על העיר הזאת - כאבי הגדילה של השוק הקולינארי? יותר מדי שחקנים חדשים נכנסים לשוק הן הצד ההיצע והן בצד הביקוש? צרה אחרת? המשקיע הקטן טוב ייעשה בעת הזאת אם יישב בצד ויראה, לאיזה כוון מתייצבת המגמה של השוק - והיכן כדאי לו להשקיע את מעט הקלוריות שיש לו להשקיע בתוך הבטן של עצמו.

prizman

New member
ביאסת אותי.

חשבתי שלפחות האיטליז הוא מקום נורמלי.

אבל יש לכם את המקום הזה עם הנקניקיות וההמבורגרים ליד הכיכר,
למה סתם להתלונן?

אל"ף, אני מצטער שביאסתי... אבל בפרפראזה על

אריסטו - "פריזמן יקר לי, אך האמת יקרה לי יותר" - והאמת חייבת להיאמר

אבל שוב, אני התייחסתי רק לפן האווירה והצורף לחכות 15 דקות לאיזה פאקינג בשר קצוץ בלחמניה! הזמן שלי יקר לי, יקר מאד מכדי לבזבז אותו על חבר'ה שלא למדו לעבוד מהר. מה גם שחבר פורום וותיק שאני סומך על דעתו אמר לי השבוע שהלחמניה (לא זוכר את השם של הסוג שלה) וכל המסביב הם באמת טעימים, בעוד שהבשר עצמו הוא סתם בשר שווארמה טוב...

האפשרות ללכת לויטרינה עלתה - אבל יש לי בעיה נפשית קשה לשבת 25 דקות ולהמתיון לנקניקייה - טובה למדי, אך בכל זאת, רק נקניקייה טובה למדי ויקרה...

prizman

New member
כן, הויטרינה,

לא זכרתי את השם.
איכשהו האיטליז נרשמה אצלי כמקום חובה לביקורי הבא, אשמח לשמוע ממך דיווח גם לגביו.
או שכבר כתבת והחמצתי.

כתבתי גם כתבתי, אבל אני לא מצליח למצא.

אני זוכר שהמקום היה נעים, הנקניקייה היתה טעימה, הצ'יפס הקצוץ דק היה טעים אף הוא. אבל זה מסוג המקומות שמעולם לא עלה בדעתי לחזור אליהם. כי הנקניקייה הנחמדה היא כאמור, בסך הכל נקניקיה, עולה כמו ארוחה במסעדת פועלים, אך לא משביעה כמו ארוחה במסעדת הפועלים - ויש את עניין ההמתנה. כנראה שלא חזרתי כי לא ידעתי לקטלג את המקום. מסעדת גורמה זה לא, אוכל רחוב מהיר, זול ומשביע זה לא - בעיניי, קטע נחמד ותו לא.

אבל אולי באמת צריך לנסות את ההמבורגר שם, כפי שאמרו כאן סבתא רותרות ו-ורדורד (תודהתודה לשתיכן
).

לא חבל? ההמבורגרים בויטרינה מעולים.

איך לא חשבתם על זה?
והשורה התחתונה של כל התיאור הנכון והעצוב שלך - חוסר מקצועיות. נקודה. גם של המסעדנים לשעה וגם, כנראה, של הסועדים שמסתנוורים מבגדי מלך חדשים רק כי כולם אומרים שזה 'הדבר הבא' והם לא רוצים להיות חריגים.

לגבי הויטרינה כבר עניתי לפריזמן למעלה, אם כי

בראייה לאחור, אני כבר לא יודע, מה יותר טוב - לחכות מעט זמן להמבורגר רע או הרבה זמן להמבורגר טוב. מבחינתי האישית - לא זה ולא זה.

התקווה שלי היא שבאמת מדובר על מצב זמני - ושרמת המקצועיות של שני הצדדים תעלה. העלית נקודה מאד נכונה - גם להיות סועד זה מקצוע!

veredvered

New member
אמנם הייתי רק פעם אחת אבל

לא זוכרת שחיכינו להמבורגר זמן רב...

אני ממש לא יודע

אבל מי שאומר שתל אביב זה כמו ניו יורק, לא ממש מבין או לא ממש היה בניו יורק

תודה על השיתוף, באסה שלא יצא לכם לאכול כמו שצריך..
תגיד לשירונט3 שפעם הבאה נפגשים "באקליפטוס"

salo22

New member
אכן נראה שדברים מוזרים קורים

במקומות לא מעטים בתל אביב לאחרונה, מסעדות מתפרסמות על מנות שאיכשהו הכינו בשבוע הפתיחה כנראה, אחרים מחליפים תפריט חדשות לבקרים יען הם שוק ועונתיים, אבל לחלוטין לא יציבים.. היום עברתי באיטליז לקראת 12:20 , הייתי צריך להיות בקריה ולאחר מכן בחיל, רעדה וצעד של איילה, החלטתי לצעוד לאיטליז כדי לטעום סוף סוף שווארמת דונר.. סוף מעשה שבכלל עוד לא החלו להתקין\לבשל את שיפוד השאוורמה, על הוו הייתה תלוייה פיסת פיקנייה "מיושנת" שנראתה כאילו עוד מעט ותהפוך לפרשוטו, וזה גם מה שהציעו לי לאכול, או אסאדו שלא ראיתי באיזור.. תודה ולהתראות בנימוס, נראה שבתל אביב בהחלט מתעוררים די מאוחר, בכלל נראה שבשעת הצהריים גם אני די הטרדתי אותם, אז שולח התנצלותי מפה.

salo22

New member
אה ושכחתי

בויטרינה המוזרה משהו, היה תור של 4-5 אנשים, מה שאומר בערך יום המתנה במונחים של המקום, אז ויתרתי..

מוזר כי מישהי כאן התריעה להגיע מוקדם

לפני שהשיפוד נגמר.
לי נראה שההצלחה קצת גדולה עליהם ואין שם מנהל מקצועי.

נכון, זו את שהזהרת אותי וכנראה שזה כמו שאת

אומרת עכשיו...מעניין אם יש להם אתר ומה שעות הפתיחה שם.

shironet3

New member
היית צריך להקשיב

לשירונט3 הצודקת תמיד (כדברייך
) וללכת לאוכל הבייתי ההוא שכתבת עליו בצפון תל אביב, או לויטרינה, או אכן, להרחיק לכת מלכתחילה לג'מס.

ואם כבר הזכרת את חוויותי במזנון, הרשו לי להמשיך- מסוג המקומות האלו, שאנשים באים לשם כדי להרגיש שהם יצאו יחד, גם אם אין להם מה לומר זה לזה. כי אין שום סיכוי לשמוע או להישמע ברעש הזה. המקום עצמו עסוק בלאהוב את עצמו להפליא, כולל כל המניירות האפשריות המתבקשות מהילדים המאג-ניבים של הכיתה. נניח, הבחור בקופה ששואל "איך קוראים לך היום?"- כנראה שבמקום כל כך אופנתי, גם שמות הם עניין של אופנה. או, נניח, האיש שעובד בדלפק וכשהוא יוצא להפסקה עושה לעיניי הלקוחות חיקויים של לקוחות מעצבנים- צר לי, מעצבנים ככל שיהיו, זה לא לעניין.

אבל הייתי סולחת על הכל אם האוכל היה מדהים כמו שכולם מספרים. לקחתי סיינה כבש. היה נחמד, אבל לא מדהים, ובעיקר יבש להפליא- הייתי צריכה להוסיף הרבה מאוד טחינה ורסק עגבניות בשביל לשוות למנה איזשהו טעם.
לזכותם ייאמר שהטחינה ורסק העגבניות אכן מדהימ. לזכותי ייאמר שטחינה ורסק עגבניות, גם אני יודעת.

ובקיצור, ידעתי מראש שאני ממש לא רוצה לאכול במזנון, כשם שידעתי היום שאני ממש לא רוצה לאכול במג'יק בורגר. כנראה שמי שצריך להקשיב לתחושות הבטן שלי יותר, זו אני עצמי. יום האישה שמח לכולנו!

וככל שכאב הבטן מתגבר, כך אני מכיר יותר בצדקתך

4 שעות אחרי, על השעון, כמו שגסטרו קבעה שצריך להיות.

מחר אתנחם במשלוח מרקים יפניים עדינים וסוף סוף אוציא אותם מהארון בפני הפורום הנכבד...

למעלה