סרבנית בקבוקים

איליצון

New member
סרבנית בקבוקים

היי :), שוב אני...
הקטנה בת 4 חודשים עוד מעט. רגועה, נהנית מההנקה (וגם אני)עולה יפה מאוד במשקל (שקילה אחרונה לפני יותר מחודש, הייתה 5.5, נולדה 3275)...
בשבוע האחרון, לקראת חזרה ללימודים (עוד שבוע וחצי) התחלנו לנסות לתת לה חלב שאוב בבקבוק.
לא הולך.
יכולה לדלג על ארוחה, (בסוף זה לא קורה כי אני חוזרת לאזור ואז היא ממש מבקשת בצורה ברורה), ניסינו כשנינוחה, בין ההנקות- ואז היא לא מבינה מה לעשות עם זה, הבקבוק נמצא בתוך הפה והיא לוקחת יניקה אקראית, לא בטוח שבכלל אוכלת... ניסינו בינתיים את הפטמה הקלאסית של אוונט, וגם טומי טיפי ואולי ננסה עוד אם לא יילך.

השאלה היא- וייתכן כי עדיין מוקדם לחשוש שבכלל לא תרצה לקחת בקבוק- מהי האלטרנטיבה?
לא לחזור ללימודים עבר לי בראש, אבל אני חושבת שזה לא רעיון כל כך טוב בשבילי, אני גם לא יכולה לדחות...
אני לא יכולה לקחת אותה איתי ללימודים כיוון שאלו לימודים קלינים בבית חולים (רפואה), אני כן יכולה אולי לנסות לחזור הבייתה לארוחה אחת (מרחק של 10 דקות נסיעה) אבל זה קצת ריסקי...

אופציות אחרות- האכלה מכוס פטנט, האכלה בקש וכד'- זה באמת עובד? אני לא מצליחה להבין איך ללמד אותה לעשות את זה, והאם היא תספיק בזמן שנותר...אם מנסיונכן אתן יודעות על עוד טיפים אני אשמח לכיוון...

ואם יש עוד טיפים לנסות לגרום לה לא להיות בסטרס מהבקבוק, אני אשמח...
יש לי הרגשה, שללמוד לשתות מהבקבוק (בינתיים רק מבן זוגי, הבן אדם היחיד חוץ ממני שהיא יכולה להיות איתו שעות ארוכות ולהרגיש בטוחה) ובנוסף גם להתרגל למטפלת זה הרבה מדי בשבילה... כשהיא עם המטפלת (לא מנסים אפילו לתת בקבוק) היא מחפשת אותי, והדבר היחיד שמרגיע אותה זה ציצי.

אמנם אני דואגת מה יהיה, אבל תוך כדי אני גם קצת גאה בנו. עברנו ימים לא קלים עם ההנקה- לשון קשורה אחורית שהותרה סביב גיל חודשיים עם תקופת הסתגלות...
מאוד פחדתי להציג לה בקבוק עד עכשיו, כשכבר אין ברירה...

מה אתן אומרות

gudat

New member
למה קצת? תהיי מאד גאה בכם!!

אני מקשרת לך מאמר של עדי יותם (IBCLC) על איך להרגיל תינוק לבקבוק.
מקווה שזה יעזור במשהו.
לשאלתך כן- כוס פטנט יכולה לעזור. ללמד אותה בגילה הצעיר יחסית זה כמו עם בקבוק- להחזיק ולהרים לה את הכוס.
אגב- אם בעלך נשאר איתה, ואני בטוחה שיש לו סבלנות- הוא יכול להאכיל אותה גם בכפית. תינוקות לפעמים מסתפקים בכמות קטנה יחסית עד שהאמא חוזרת (לא יודעת לכמה שעות את יוצאת...).
מבחינת סוגי בקבוקים- יש תינוקות יונקים שקל להם יותר עם MAM. ועוד דבר, חשוב להאכיל מהבקבוק בצורה תומכת הנקה, נקרא גם האכלה קצובה או Paced feeding. שווה לחפש סרטונים ולראות. בגדול- זה אומר שהבקבוק צריך להיות מקביל לרצפה, כשרק חלק מהפטמה מלא בחלב והתינוק יכול לשלוט בקצב שהוא שותה. החלב לא נשפך מהר מידיי לתוך הפה...

איליצון

New member
תודה רבה:)

היום עם חולצה שלי הסכימה לאכול (לאחר תלונות) מבקבוק טומי טיפי.
ראיתי ברשת שמסתובבות דיס-המלצות לגבי הבקבוק הזה. יש בזה משהו? (מפלס החרדה שמדובר בהנקה הוא לא כל כך גבוה אצלי...)
וגם, אני לא כל כך מכירה מה זה כוס פטנט- זו הכוס הזו שסגורה ויש לה מעין קש?

תודה על העידוד:). מאוד עזרתן לי בתחילת הדרך כמה וכמה פעמים...

gudat

New member
כוס פטנט- כוס "לא נשפכת"

זה מגיע בהרבה ורסיות, לא רק עם קש. יש בכל הפארמים וחנויות למוצרי תינוקות. תחפשי מה שמתאים לגיל הכי צעיר...
אם היא הסכימה לאכול אתמול, אולי תסכים גם היום... זה תהליך....

טומי טיפי- אישית לא השתכנעתי שבקבוק זה או אחר מתאים יותר להנקה, אני מניחה שאולי יש לו זרימה חזקה יחסית וגם מן מבנה של הפטמה שקשה להכניס את רובה לפה של התינוק, שזה מה שאנחנו רוצים... אז אלו אולי הסיבות שהוא פחות מומלץ.

איליצון

New member
שאלה נוספת

יכול להיות שכתוב כבר במקומות אחרים, אבל הסתבר לי שאני צריכה לחזור ללימודים מוקדם משחשבתי ולכן הבהילות:
1. הבנתי שצריך להשאיר מנות של בערך 100 סמק לכל ארוחה. זה תקף גם אם אוכלים ארוחה כל 3 שעות או כל 4 שעות, או שאין משמעות למרווח השעות ורעב לארוחה זה פשוט רעב לארוחה? אני מנחה את המטפלת לתת לה לפי דרישתה וכמובן לא לתת לה את כל המנה אם אין צורך...
2. אני רוצה בשלב הראשון להימנע מהאכלות בקבוק מלחיצות, כך שאני מעוניינת להניק בבוקר ישר כשאקום (בסביבות 6) ושיביאו לי את התינוקת להפסקת צהריים סביב 12:30 וכך יש רק ארוחת בקבוק אחת ב-9 (אני חוזרת ב-16, אז אני כשאחזור). האם זה נכון לתזמן כך? בהנחה שאני רוצה להיות גם נאמנה למנגנון הרעב והשובע של התינוקת אני קצת מערערת אותו בצורה הזו, לא?
3.איך מפשירים חלב אם שהוקפא? בכלי עם מים חמים? או להניח לילה קודם במקרר?

תודה רבה!!

gudat

New member
תשובות

1. מאחר שקשה לצפות כל כמה זמן התינוקת תבקש לאכול, לא הייתי מתמקדת בחישובים של שעות וכמויות. ממילא תינוק שרוב הזמן יונק, הרבה פעמים אוכל מעט ומחכה לאמא. וההיפך גם יכול להיות. הייתי מכינה שקיות של 80CC ושקיות של 30CC. ככה אם התינוקת מסיימת 80 ונראה שרוצה עוד, אפשר להפשיר לה 30 בלי "לבזבז" מנה גדולה. מזכירה שחשוב לתת את הבקבוק בצורה איטית, מה שבין היתר יכול למנוע או להפחית האכלת יתר.
2. התשובה פה קצת דומה לתשובתי הראשונה- הניסיון לתזמן הוא בסדר, רק כדאי להיות מוכנים לכך שהתינוקת תרגיש אחרת.... על פניו ההפסקה האחרונה נשמעת ארוכה. בכל אופן- אני מסכימה שכדאי להקשיב לתינוקת ולמנגנון הרעב והשובע שלה. לגבי הנקה בבוקר כשאת קמה- בהנחה שהיא עוד לא קמה- זו שאלה. מאחר שאנחנו לא חיים בעולם מושלם, אולי זה עדיף מאשר להשאיר לה חלב וללכת... מאפשר לכן גם פרידה. אם מסתכלים על מנגנון הרעב שלה בלבד- זו אכן התערבות. עם זאת, המציאות קצת יותר מורכבת ובאמת תצטרכו להחליט. אולי היא פשוט תקום גם :)
3. שתי האופציות אפשריות, אני מניחה שעדיף להפשיר בלילה במקרר.

איליצון

New member
תודה, ממשיכה בסרבנותה

לא מעוניינת לקבל אף סוג של בקבוק, כולל קלמה.
כשקמנו בבוקר לא רצתה לאכול הרבה (ב-7:00, כשהנקה קודמת היתה סביב 4:45 בלילה) ואז יצאתי, ועד 12:45 לא אכלה (הביאו לי אותה להפסקה ארוכה בלימודים, אני לומדת בבית חולים) ולא ביקשה לאכול, ולא בכתה אלא אם כן קירבו אליה בקבוק. ובשלב מאוחר יותר גם מוצץ
כשהגיעה אלי- ינקה צד אחד ורוקנה אותו\ ולא רצתה צד שני. וחזרה הביתה לישון........
כשחזרתי ב-16, שוב אכלה. רק מצד אחד. והלכה לישון שוב.
אני לא בטוחה שהיא נראית לי הכי משהו. אולי כי הייתה כל כך עייפה בשעות שראיתי אותה.
מה לעשות :(
?

gudat

New member
תראי- על פניו זה יכול להיות בסדר

יש תינוקות שאכן מחכים לאמא. זה בהנחה שהיא יונקת יפה כשהיא רואה אותך, ומשלימה כשאת חוזרת.
הייתי מורידה לחץ מהבקבוק- מנסה מאד מאד בעדינות.
אפשר לתת חלב במזרק/כפית/כוס.
אפשר אולי להקדים קצת את הצגת המוצקים.
היציאות שלה היו כרגיל היום?

איליצון

New member
מעקב

בגדול, נראה לי שהיא יונקת יפה ועושה ארוחות יותר גדולות (ויעילות) כשהיא רואה אותי. כשאנחנו יחד היא ממש מחפשת ומבקשת בצורה ברורה בעוד שעם השאר פחות.

מבחינת יציאות- פיפי אני לא יכולה ממש לספור כי זה לאורך כל היום אבל המטפלת והסבתא כן דיווחו שהיה. קקי- פשוט העבירה אותו ללילה ולפנות בוקר :) (כמויות מכובדות).

היום היא ביקשה מסבתא שלה שהאכילה אותה בכפית וזה היה לה קצת לאט מידי.
אני רוצה להשיג את הכוס אבל אני לא מבינה כל כך את הקונספט וגם איזה כוס זו...יש לך אולי איזה לינק לצילום של הכוס הזו ואיך מאכילים כדי שאני אבין מה זה?

למעלה