סרבנות

doresh shalom

New member
אם כך, אתה רוצה גם ../images/Emo41.gif

לסלק אותי מהפורום? (אל תענה), כי גם אני כותב תשובות קצרות. מה שכן, בכדי שנוכל לקיים דיון ראוי כדאי לכתוב הודע שכוללת גם תוכן, מומלץ שתכיל איזשהו ביסוס לתוכן.

אין לי בעיה עם הודעות קצרות

יש לי בעיה עם אנשים שזורקים סיסמאות לאוויר ולא טורחים לנמק או להסביר אותן. תאר לעצמך שהייתי כותב הודעה שהכותרת שלה הייתה "צריך לפרק את מדינת ישראל" ובתוכן הייתי כותב: "זה יהיה יותר טוב לכולם". איזו מין צורה יש לזה? כאשר מצהירים הצהרות, צריך לנמק, לבנות תימוכין ולהסביר הסברים.

EverMan

New member
צה"ל לא מבצע פשעי מלחמה

חיילים בצה"ל - בני אדם כמוך - מבצעים פשעי מלחמה. עברתי בדיוק השבוע , סד"ח (סדרת חינוך) ... צה"ל מכתיב לחייליו טוב מאוד את ערך טוהר הנשק , את ערך כבוד האדם , את ערך חיים וביטחון ... זו עדיין מלחמה , ועדיין התושבים נאלצים לעיתים להפגע בסגרים למשל , מכך שהם מניחים לטרוריסטים לפעול משכונותיהם ... אבל אנחנו עושים כמיטב יכולתנו - שזה לא יהיה כך.

אני לא אמרתי שזה פשטני

ואני גם לא ממש אומר שהמעשים שנעשים הם צודקים והוגנים, גמני לא מסכים איתם. אני פשוט אומר שלא מיכולתו של כל חייל וחייל להחליט איזו פקודה הוא יבצע ואיזו לא. צה"ל הוא לא צבא של יחידים, צה"ל הוא צבא הגנה לישראל, כשמו כן הוא, ובמלחמה כמו במלחמה אי אפשר לצד כל כך נקי. מלחמה היא מלחמה אין מה לעשות, הייתי שמח אם היה אפשר לחסוך בחיי ילדים ואזרחים פלשתינאים חפים מפשע. אבל ברגע שהשלטון החליט שצריך לבצע מעשה כלשהו אני לא חושב שזכותו של חייל להחליט שלא מקובלות עליו החלטות הממשל כי כמו שציינת אם החייל לא רוצה לשרת כי הוא רואה באי-סירוב פקודה שלו פגיעה בעקרונות בסיסיים של דמוקרטיה, אבל עצם כך שהממשלה נבחרה ע"פ רוב לדעתי זה נותן לה את הזכות להחליט החלטות שלדעתה הן הנכונות ככה שעצם כך שאתה סרבן אתה מפר גם שני עקרונות דמוקרטיים בסיסיים, והם הכרעת רוב ושלטון החוק. ומה השטויות על פשעי מלחמה? פשעי מלחמה יש בכל מלחמה, צה"ל הוא בין הצבאות היותר מתחשבים והומאניטריים לדעתי, תראו מה ארה"ב עושים לשבויים העיראקים. בקיצור אמרתי את עמדתי מספר פעמים. אין מקום לסרבנות פוליטית ובמיוחד לא לסיקור תקשורתי כל כך של סרבנות מסוג זה. ובקיצור יומטוף כולנו!

החוק הוא סוג של מוסר

בכל חוק יש הגיון ומוסר, בנאדם שהמוסר שלו לא חופף ב100% לחוקי המדנה יכול להפגין, יכול לנקוט בצעדים פוליטיים חוקיים אבל בשום פנים ואופן אין לו הזכות לנסות לשנות החלטות של ממשלה באי ציות להן. חוצמזה שכשהראתי את עקרונות הדמוקרטיה שנפגעים מהסרבנות הראתי שסרבנות לא רק מגינה על עקרונות דמוקרטיה, אלא מצד שני גם פוגעת באחרות. אוף האקוסטית היתה טובהההההההההההההההה :&#39

alontu

New member
יש לי רק דבר אחד להגיד

לא מערבים צבא בפוליטיקה!

EverMan

New member
האם אני תומך בסרבנות ?

אמממ , קצת קשה לי לתמוך בהתחשב בכך שאני לוחם בקרבי ... אני חושב שיש זכות לבן אדם לבקש לא לשרת בשטחים. אבל שימו לב למילה לבקש ... אין זכות לסרב. כל עוד יש ישוב יהודי בשטחים , כל עוד יש שם פיגועים ... צריך להקשיב לממשלת ישראל הדמוקרטית (!) , ולהגן על האזרחים שחיים שם. גם אם הם לא בדעותינו שלנו. וכל עוד הממשלה חושבת שזו הדרך לפעול - לפעול בה. אם תסרב - הנטל על החברים שלך בקרבי רק יגדל. אם תסרב - המדיניות לא תשתנה , פשוט יהיה לצבא יותר קשה. שינוי החלטות כאלה -משנים בהצבעה לכנסת. בהפגנות. בקמפיין ציבורי. לא בסירוב פקודה חוקית.

doresh shalom

New member
האם לדעתך חוקי ממשלת ישראל, ../images/Emo41.gif

או לחלופין הצבא, הם מעל לחוק בין לאומי?

EverMan

New member
לא.

אני חושב שהם בקנה אחד. ולרוב הם לא מתנגשים. ובשל כך שאני חוזר לבסיס עכשיו כנראה לשבועיים - נמשיך את הדיון הזה אז

doresh shalom

New member
סרבנות היא הדבר הדמוקרטי ביותר../images/Emo41.gif

שחייל יכול לעשות, במצבנו, אדם צריך להחליט מה יותר חשוב לו, ציות לחוק גם כאשר הוא אינו מוסרי, ואז, הוא מאבד את הזכות להטיף על אי-מוסריותו של הכיבוש, או להקשיב למצפונו ולפעול בצורה אקטיבית בכדי לשמור על מוסריותו כפרט, ועל מוסריות החברה בה הוא חיי, בכלל. דמוקרטיה איננה רק צורת משטר, היא גם תפיסה ערכית
ולצערי הרב, בחברה שאנו חיים בה, שאיבדה כל שמץ של מוסריות וסולידריות, פעולה ישירה(במקרה הזה סרבנות), היא הדרך היעילה ביותר, שלא נאמר היחידה, להשפיע.

idoz

New member
נהפוכו!

סרבנות היא הדבר הלא דמוקרטי ביותר! בעצם סירובך לכבד את המדינה בהגנה עליה אתה פוגע בדמוקרטיה. תכליתה של הדמוקרטיה אינה ריצוי כולם אלא ריצוי רוב העם, משמע מי שיצביעו לו הכי הרבה אנשים יוכל לנסות לרצות אותם בהתאם לעמדה שלו. בתקופתו של רבין, רוב העם הצביע לו, כתוצאה מכך הוא הסכים לחתום על הסכם אוסלו למרות התנגדות עזה בקרב חלקי העם האחרים. האם הם סירבו לשרת בצה"ל בעקבות כך? לא. הדבר היחידי שחייל יכול לעשות הוא להתנהג יפה ואם פקודה מסויימת נראית לו בלתי חוקית הוא יכול להעיר למפקדו. אם אתה חושב משום מה שמעשי צה"ל הם אינם מוסרים וכו' אתה יכול לשרת בעורף במקום או אפילו ללכת לשירות לאומי. אני משתוקק להצליף בך ציטטות מ"לוחמי החלל"...

אני אצטט את נימרוד

.." גם חייל שנמצא בתוך גבולות מדינת ישראל הריבונית ומנקה רובים שאחר כך עוברים לשטחים או מעביר ציוד צבאי לאנשים ששומרים על התנחלויות לוקח חלק בכיבוש, ולכן אם הוא סרבן שטחים מן הראוי שיסרב גם לזאת..."

למעלה