סרבן בקבוקים- נואשת!

סרבן בקבוקים- נואשת!

בני בן 5.5 חודשים. כשנולד, לקח בקבוק בלילה בבי"ח פעמיים- שלוש לאחר שהנקתי ללא הפסקה ועדיין צרח בלילה כשהיה רעב. מהרגע שחזרנו הביתה, הנקתי לפי דרישה והכל הסתדר מצוין. כשהיה בן חודש וחצי, נאלצתי לחזור ללימודים במשרה מלאה. לפני כן נתנו לו כמה פעמים בקבוקים של חלב שאוב ומוצץ והוא לקח בלי בעיה.
במעון הוא לקח יפה בקבוקים, 3 מנות ביום.
בגיל 4.5 חודשים הוצאתי אותו מהמעון כי יצאתי לחופשת קיץ ומאחר ולא ראיתי צורך להמשיך לתת בקבוק כי הייתי בטוחה שלא אתקל בקשיים, המשכתי להניק הנקה מלאה.
לפני כמה ימים, התחלתי להחזיר אותו למעון אחר. כהכנה, בעלי ניסה לתת לו בקבוק כשהייתי בחדר איתו, כשהייתי בחדר אחר והוא סירב. הוא נסע לחמותי עם בקבוק שאוב של חלב קפוא מופשר וחזר אחרי 4 שעות עם תינוק צורח שלא הסכים לאכול למרות שהוצע לא פעמים רבות על ידי בעלי וחמותי.
אני ניסיתי להאכילו בבקבוק כשהוא בחיקי, שוכב או יושב, כשהוא בטרמפולינה וכלום. ניסיתי חלב שאוב מהמקרר בן יום כי חשבתי שאולי לא אוהב לפתע את החלב הקפוא (למרות שבעבר אכל אותו) והוא סירב.

ביום השלישי במעון, ידעתי מתי אמור להיות רעב פחות או יותר ויצאתי למבואה מחוץ לטווח ראייתו. כעבור כחצי שעה היה רעב. המטפלת ניסתה להאכילו בבקבוק והוא סרב והתרחק ובכה. לבסוף התייאשה וקראה לי להניק. ניסיתי שוב להאכילו בבקבוק והוא אפילו לא רצה להכניס את הפטמה לפה, קל וחומר למצוץ. לבסוף נכנעתי והנקתי אותו.

היום בבית ניסיתי לעבוד עליו, אבל הוא חכם מידי- ראיתי שהוא מתעניין בבקבוקים עם מים, אז לקחתי בקבוק שלו ומילאתי במים וסגרתי במכסה- ניסיתי טומי טיפי שהוא לא מכיר כי עד לא מזמן היה אוכל מבקבוק מדלה. הוא שיחק איתו וניסה להכניס לפה את המכסה. רוקנתי את המים, הוצאתי את המכסה והשארתי פטמה. הוא הכניס אותה לפה ומצץ ושמחתי, אבל אז הוא קיבל שפריץ של חלב, הופתע והוציא מהפה. אחרי עוד פעמיים כאלה, זרק בשאט נפש את הבקבוק ולא נגע. ניסיתי את הבקבוק שלו, אבל הוא בכלל לא ניסה אפילו כי הוא מכיר אותו. ניסיתי אני להאכיל אותו, בשכיבה, בחיקי, בטרמפולינה ויוק, רק בכה...

מה כבר אפשר לעשות!?
אומנם יש לי עוד זמן רב עד שאחזור ללימודים וזה לא דחוף, אבל אני רוצה לפתור את העניין כמה שיותר מהר, גם כדי שיתרגל למעון ולשים אותו כל יום לחצאי ימים.

קיוויתי שעד שאכניס אותו כבר אוכל לפחות להחליף לארוחת מוצקים, אבל אפילו הטעימות מזה חודש לא מצליחות והוא פשוט מסרב לאכול- פירות, ירקות ודייסת אורז ביתית.

Revili

New member
סרבן בקבוק

כמו שאמרת...יש לך תינוק חכם שבוחר לאכול בדרך שנכונה ונעימה לו :)
אני מציעה שתקחי פסק זמן מהנסיונות כדי להוריד את המתח סביב העניין.
אל תציעי לו בקבוק כלל בשבועיים הקרובים ותני לו להרגע כי הלחץ לא ידרבן אותו לאכול מבקבוק.

לאחר שבועיים התחילי להציג לו את הבקבוק מחדש בתור משחק של שניכם, כאשר הבקבוק ריק.
המשחק, כמו כל משחק נעשה כאשר התינוק שבע, במצב רוח טוב, עם חיוכים ודיבורים וכייף...
שחקי איתו עם בקבוק ריק במשך כמה ימים, הכניסי את הבקבוק לפה שלך ותני לו לחקות אותך וכד'.

אם המשחק מתקבל היטב, שימי מעט חלב שאוב בבקבוק, משהו בסביבות 20 מ"ל ושוב שחקו עם הבקבוק כאשר התינוק שבע ושמח.

המטרה היא לא להצליח לתת לו ארוחה שלמה בבקבוק ולהחליף הנקה, אלא לגרום לו לא לפחד מהבקבוק, לא לקשר אותו עם ההעלמות שלך ולדעת שיש אפשרות לאכול ממנו, אבל לא הכרח ולא לחץ.

אם התינוק מתנגד או בוכה, הפסיקי את הנסיון וחדשי אותו שוב למחרת.
אם הוא מסכים לאכול מעט מהבקבוק, התמידי בכך על בסיס יומיומי, אבל תמיד כאשר הוא רגוע ולא מאד רעב והציעי לו גם הנקה.

זכרי שיש אופציות נוספות להאכיל תינוק ולא חייבים בקבוק...אפשר להשתמש בכוס עם מכסה, בבקבוק מים מנרליים עם פיית ספורט, בכפית.

בהצלחה.

תודה על המענה

זה מה שניסיתי לעשות איתו אתמול. נתתי לו בקבוק זר וריק, אח"כ שמתי בפנים מים וסגרתי במכסה. הוצאתי את המכסה ושמתי מעט חלב אם בפנים וברגע שהבין מה זה... הוא פשוט זרק את זה.
אני מבחינתי אם יתחבר שוב לבקבוק בלי קשר לארוחה שלמה, זה כבר צעד חיובי...
השאלה אם מבחינה מוטורית וקוגניטיבית הוא מסוגל לשתות מכוס ומבקבוק ולהחזיק אותם בעצמו. בקבוק מים מינרליים נשמע לי מאוד לא הגייני להחזקת חלב אם...
ולגבי כפית- השאלה אם יסכים, כי טעימות הוא לא מוכן לקבל מהכפית, קיוויתי שאוכל להחליף לו ארוחת מוצקים אחת וזה לא יקרה בחודש הקרוב כנראה...

אז בינתיים לא ללכת בכלל למעון שבועיים עד שזה יסתדר? או להמשיך לבוא איתו לשם לשעתיים- שלוש כל יום כדי שיתרגל למקום ולמטפלות? למזלי אני לא בלחץ, אבל עדיין אני רוצה שיהיה שם פרק זמן מסוים כל יום ואני גם משלמת על המעון כבר...

למעלה