סראנו דה ברז'רק זוטא

zimes

New member
סראנו דה ברז'רק זוטא

נפל לידי ספר שמאוד מאוד מענין אותי, בנושא בו אני עוסקת הרבה, ואני רוצה לתרגמו לעברית. יש סביבי אנשים ש(עוד לא יודעים את זה אבל )ישמחו לעזור בהגהות ווידוא שלא קישקשתי סתם. מכאן (הנושא והאנשים) התעוזה שלי לגשת למלאכה. אני רוצה לפנות למחברת בבקשה לתרגם, והנה ההתלבטות: הדואל צריך להראות אינטיליגנטי, מה שדי קשה לי לעשות באנגלית. אני לא רוצה שמישהו ינסח במקומי, כי אני בטח אמשיך להתכתב אתה. ומצד שני - זה כדי לבקש לתרגם ספר, אז כדאי שאני אפגין אנגלית טובה. חשבתי לכתתוב מאוד לאקונית, אבל אני רוצה גם להודות לה על כתיבת הספר, ולספר לה למה אני כ"כ רוצה שהוא יופיע גם בעברית. נו נו - נראה אתכם, תומכים-תרבותיים שכמותכם

shellyland

New member
נסחי משהו שיצא טבעי ממך

ובקשי מאותם אלה שעוד לא יודעים לשפץ לך את הניסוח מבחינת טעויות דקדוקיות בלבד. וגם: כולכבוד! יופי של יוזמה! אני יודעת שהחיים שלך ריקים ומשעממים ושיש לך טונה זמן פנוי שאת לא יודעת מה לעשות איתו, עכשיו כשהילדים גדולים ויכולים לדאוג לעצמם ולקטנה, וזה מצויין שמצאת לעצמך עיסוק חביב לשעות הפנאי המרובות.

n k

New member
לאיזו מטרה?

אם זה מיועד למטרות פרטיות ולא להפצה - זה לגמרי חוקי, גם בלי אישור של המחברת (ע"ע פרויקט התרגום של פורום הארי פוטר בתפוז). אם זה למטרות הפצה/פרסום - רצוי לפנות להוצאת ספרים בכל מקרה, יש בנענע מאמר מצוין על מה עושים כדי לתרגם ספר

המוזרה

New member
אני עם שלי ../images/Emo45.gif

ואולי יהיה לך קל יותר לכתוב בדיוק מה שאת רוצה בעברית, ולתרגם לאנגלית.

nutmeg

New member
ויש

פורום תרגום ועריכה ממש ממש כאן, ויש את גלי שאפשר להתייעץ עמה, ויש אותי שאהיה מוכנה (עד שתבור לי המועקה) לעזור... זה שמלאכת תרגום עושה לי מועקה כבר סיפרתי? לא? אז הנה לכם פרט אישי

המוזרה

New member
גמני מוכנה לעזור בזה../images/Emo70.gif

ואפילו בלי מועקה. (זה במבצע עכשיו, לחברים בלבד)

Idan91

New member
אבל נאטמג,

אל תמליצי על שימוש ב"יש את" בתרגום, כן?

zimes

New member
תודה

בינתיים, כתבתי משהו בעצמי. בקרוב: אבקש תמיכה מורלית בלחיצה על ה send (לא לפני שמציעי העזרה יקבלו כמה שורות לעבור עליהן).

למעלה