סקר...

theAMP

New member
סקר...

אני מצידי הייתי שומע את טול ומכבד אותם גם אם השירים שלהם היו עוסקים בנושאים שבהם עוסקים בלינק 182, אבל בכל זאת מעניין אותי... אנא שימו כאן פרשנויות מעניינות שמצאתם או הגיתם בעצמכם ליצירותיהם של טול... אשמח להחליף דעות עם רובכם.

j i m m y

New member
הקשר שבין jimmy לבין Prison Sex

למי שעוד לא יודע, לפי פרשנויות ושמועות, מיינרד סבל מניצול מיני ע"י אביו כשהיה קטן-קטן. עוד כש-James היה jimmy.. ולהלן הפרשנות שאני הגיתי - ידוע שPrison sex עוסק כולו בניצול מיני של ילדים, והשריטה שזה משאיר להם אחר כך; הירושה הנוראית של ניצול מיני בתוך המשפחה. עכשיו, לפי jimmy, מיינרד נלקח מבית אביו על ידי אימו כשהיה בן 11 מכיוון שלא יכלה לסבול את המעשים שאבא שלו עשה. Eleven and she was gone, eleven is waiting for me to free him by coming home. את מי הוא רוצה לשחרר? את הזיכרונות? את המצפון ? שמענו כבר על מקרים בו מבוגרים ניצלו מינית את הילדים שלהם, ובילדים לא נותרו משקעים של שינאה, רק רצון של פיוס בינהם לבין ההורים שניצלו אותם מינית. מיינרד רוצה להגיע לפיוס מסויים; הוא אומר שהוא ישאר ´תקוע´ עם השד הזה של גיל 11, רק ברגע שהוא יגיע לפיוס - הוא ישתחרר. Eleven is standing still.. טוב זה מה שאני חושב. שלכם jimmy

Eran911

New member
פרשנות יפה אבל...../images/Emo58.gif

אם אתה מסתמך על השמועה אז אתה בהחלט הגית פרשנות אפשרית חביבה. אבל אתה צריך לזכור ש TOOL היא להקה שניזונה על שמועות כאלה או אחרות ושאתה צריך לקחת כל דבר שאתה שומע על הלהקה בערבון מוגבל. לדוגמה השמועות על כך שהם עובדי שטן, שהם שותים דם, שהם מאמינים ב lachrymology , שמיינארד רצח עשרות אנשים בעת שרותו בצבא, שהגיטרה האפורה של אדם ג´ונס ניתנה לו במתנה על ידיי חייזרים ומרלין מנסון הוא זה שמופיע על התמונה של הדיסק אנימה כשהוא מוצץ לעצמו את הזין
. זה ועוד שמועות רבות אחרות הם זבל לא אמין שצריך להזהר מלאמין לו... אני לא בא פה להגיד שהשמועה הספציפית הזאת היא בהכרח לא נכונה, מה שאני אומר זה שאין סיבה לפרש את זה על סמך חוויה אישית שאולי הייתה למיינארד בילדותו. אם אתה זוכר גם הייתה שמועה ש jimmy עוסק בכך שאימו של מיינארד מתה כשהוא היה בן 11 למרות שאמא שלו עדיין חיה
. המוזיקה של TOOL היא נגישה גם בלי צורך להכנס למה שאולי קרה. כל אלבום שלהם מונחה על ידי איזה עיקרון או מסר ראשי, כך הם יוצרים את האפיקות המפלצתיות שלהם. ולפי דעתי כל מה שאתה צריך לעשות זה פשוט להקשיב לשיר להרגיש אותו ולקחת אותו, להפנים אותו ולהפוך אותו למשהו שלך על סמך מה שמוצע לך במוזיקה עצמה. בנוסף אני ממליץ לך לקרוא מתישהו את הספרים שהומלצו על ידי TOOL ונמצאים ברשימת הספרים שלהם ואז אתה תוכל לקבל הצצה אישית למה סיפק להם השראה ותחשוב על פרשנויות אישיות הרבה יותר אמינות על סמך החומר הזה. כי אין מה לעשות TOOL הם להקה מורכבת בעלת בסיס עצום של מידע שלא כל אחד יודע ומבין, הספרים הללו חושפים בפנייך את המידע הזה ועולם חדש לגמרי שיכול רק להרחיב את אופקייך. לפי דעתי, לא משנה מה הפרשנות האישית שלך תישאר פתוח לרעיונות, תוכל רק להרוויח מזה...

Chee

New member
HOOKER WITH A PENIS

if theres a song i really respect is a hooker with a penis out of AEnima, i love the sarcasm, i love the disrespect towards the shalowness of our society portraied in bands as Blink 182

theAMP

New member
וואו, אתה ממש ממש טועה בענק פה...

אין טיפה של סרקזם בשיר הזה. הוא מאה אחוז כנה. הוא יוצא כנגד מעריצי מוסיקה שמחרימים להקות בגלל התמסחרות, או במילים אחרות מסרבים להודות במציאות הקיימת, מרה או מתוקה ככל שתהייה: מוסיקה ואומנות בכלל היא מוצר. היא תמיד הייתה מוצר ומי שמתכחש לזה משטה בעצמו. כשמיינרד אומר לילד שלובש ואנס: all u know about me what i sold u dumb fuck i sold out long before u ever even heard my name i sold my soul to make a record dip shit and u bought one" הוא מתכוון לזה, הוא לא יוצא כנגד להקות אחרות. זה גם השיר ששינה לי לגמרי את כל ההשקפה שלי על מוסיקה, אבל לא בצורה שאתה מסתכל על זה. חוץ מזה בלינק שולטים

scary_face

New member
aenema

לדעתי מחאה חברתית על האנשים הדפוקים בעולם הזה וכמה שהם הורסים את העולם וטול רוצים שיגיע הארמגדון שיגמור את החרא הזה learn to swim, see you down in arizona bay

j i m m y

New member
הגזמת מעל ומעבר, אחי

השיר הזה בעקרון מבוסס על דיברתו של ביל היקס הקומיקאי.. הוא שיר שמדבר על קונפורמיות ועל התוצאה של הקונפורמיות. כל מי שהולך עם העדר בסוף יפול מהצוק. בזה שהוא אומר Learn to swim הוא מתכוון - תלמד ללכת נגד הזרם, כי הזרם יפיל אותך אל תהומות הנשיה. Arizona Bay היה שם של מופע (או דיסק) שהוציא הסטנדאפיסט הגאון הזה, ביל היקס, שד"א אתם יכולים למצוא קטעים מתוך הופעות שלו בכל מנוע חיפוש שירים. מאוד מומלץ.

zoe1111

New member
זהו....

ראיתי את השם שלו איפושהו בדיסק ולא הבנתי מי זה אפילו חיפשתי בנט:)

WashedInBlack

New member
4 degrees

קראתי לפני כמה זמן שהשיר 4 degrees נכתב על זה שבזמן אורגזמה איבר המין הנשי חם מאיבר המין הזכרי ב-4 מעלות צלסיוס.

j i m m y

New member
לא זה לא נכון.

מתוך ראיון עם מיינרד - כמה שזה ישמע מגעיל אבל זה נכון. מיינרד ציין שהחלחולת (אתם יודעים, החור של התחת) חמה יותר ב-4 מעלות צלזיוס מאשר הנרתיק הנשי. מה הוא רוצה לומר בזה? תקשיב לבית האחרון. השיר מדבר על פתיחות מוחלטת, לא על ניצול מיני. הוא מדבר על להיפתח בלי שיבקשו ממך לעשות כך. Give in now. תיכנע עכשיו. ועוד משהו- 4 degrees הוא גם דרגה של בית ספר צבאי. ידוע שכנער מיינרד למד בפנימיה צבאית.

WashedInBlack

New member
בחלקו.

אה.. אז התבלבלתי בין איבר המין לחלחולת. בכל מקרה, אני יודעת שאין קשר לניצול מיני. לא אמרתי שיש. לא בשיר הזה. אבל.. you won´t do what you´d like to do, so lay back and let me show you another way... זה לא נשמע לי לגמרי כמו פתיחות מוחלטת טהורה.

TankBoy

New member
Forty Six & 2, just ahead of me.

את הנושא של Forty Six & 2 לא קשה להבין מהמילים, זה שיר שמדבר על התפתחות ושינוי, וקבלה של השינוי בברכה (I choose to live and to grow וכו´). המקור של שם השיר, הוא הרבה יותר מעניין - הרעיון מבוסס על תיאוריה של אנתרפולוג כלשהוא, שלפיה בני האדם עוברים תהליך של השתנות אבולוציונית, ובעתיד כולנו נתפתח לגזע חדש של בני אדם, שלו יהיו 48 כרומוזומים (2 & 46) במקום רק 46. אגב, ג´ימי, הזכרת פה את ביל היקס. איזה עוד מידע אתה (או כל אחד אחר) יכול לתת לי עליו? מה היה הקשר שלו לטול, איך הם הכירו, ואיך הוא השפיע עליהם?

j i m m y

New member
ביל היקס..

ביל היקס הוא קומיקאי, חביב הלהקה. נפטר לפני שנים ספורות. הוא גם מופיע ברשימת התודות בדיסק Undertow, שימו לב. ולא, לא ביל היקס צייר את הציור בדיסק Ænima אלא האמן המוכשר קוין וויליס. יש לו 4 אלבומים מהקלטות של הופעות, וכמו כן את האלבום Arizona Bay. להיקס הייתה השפעה גדולה מאוד על העבודה של TOOL, והם אפילו שיבצו קטעים ממופעים שלו בהופעות שלהם וגם בכמה שירים, לדוגמה Third eye כל ההתחלה של השיר היא למעשה קטעים מסומפלים מהופעות שלו. כמו שאמרתי, אפשר להוריד קטעי הופעות מתוכנות חיפוש MP3 בשם Bill Hicks בתור אמן.

j i m m y

New member
דווקא עליו הוא לא .

כמו ברוב השירים של TOOL השיר הזה לא הוא לא חד משמעי. דבר ודאי אחד הוא שהשיר הוא על מוות של משהו שבסוף התגלה כמזויף, כלא אמיתי. על פי השמועות הלהקה כבר לא בקשרים כל כך טובים עם הנרי רולינס, למרות שנשמע באחרונה מדבר טובות על TOOL ומעיר שאינו יודע על כעס בינו לבין TOOL. במגזין Modern Drummer אמר דני קרי(המתופף של TOOL) שהשיר מכוון ל ל. רון הוברד (מנהיגה הרוחני של כת הסיינטולוגיה).

למעלה