אני לא בא לשכנע אף אחד כמו שבטעות יצא לי כי אני בעצמי לא שומר תורה כי לא בא לי אני פשוט רוצה להסביר מה אני חושב על התורה ושאף אחד לא יקח אישי כי זה לא כוונתי.
אבא שלי אמר לי כך כתוב בספר שלפני כך וכך שנים ה' נתן את התורה. באותו ספר שכל העם ראו האמינו וקיבלו עליהם את התורה כתוב שהם אמינו בעגל מיד אחרי זה לא 4000 שנה אחרי זה. כלומר המופע הזיקוקים וכו' לא היו מי יודע משכנעים אם הם החליפו אמונה מיד. אותם אלא שאמרו שראו את מתן תורה אמרו על עגל שהוא אלוהים על אלא אתה סומך? אני לא! בימי יהושיעו המלך נמצאה התורה מחדש וחגגו את הסוכות שוב כלומר המם שכחו את התורה ומכאן שלא העברו את המסורה שאתה מדבר עליה. חז"ל עצמם אומרים שללוא שפן ועזרא היתה משתכחת תורה מישראל. שהם חידשו את האמונה. כלומר המסורה לא היתה קיימת.
אני מכבד את דעותיך דבר שני דעתי היא שכיוון שאין עוד דת בעולם שאומרת שמליוני אנשים ראו את אלוהים אז למה שאני יחשוב שזה לא נכון? אם אני מאמין באיסלאם אז צריך להאמין שמוחמד דיבר עם אלוהים ואף אחד לא ראה זאת רק מוחמד אמר על עצמו ואני לא אמור להאמין לאדם אחד אלא למליוני בניאדם שאף אחד מאותו דור לא כתב משהו שיכחיש את מה שהם אומרים.
אנחנו לא מתמודדים פה מול מוחמד. גם מוחמד תורתו איננה אמת. תקרא שוב מה שכתבתי ותענה לזה. לא אמרו לך שהם ראו אלא שכתוב בספר שאבותהם ראו. ואותם אלה שראו, ממש אותם אלה האלילו עגל זהב. כלומר המופע האור קולי של משה לא היה משכנע. לא היתה מסירה מסודרת מדור לדור ולכן הם לא סיפרו את זה מאב לבנו.
אתה מביא שני נתונים שאין קשר בינהם. ומביא ראיה אחד מהשני. תפצל את הטיעונים שלך. 1) זה הדת היחידה שניתנה לאלפי אנשים-טעות! יש עוד דתות שניתנו לאלפי אנשים. 2) שרשרת המסירה מאב לבן חוסמת אפשרות לשקר-טעות! יש סדקים כבר במעמד המסירה כמו שכתב לך האדמור. ושוב זה שעם שימר ספר לא מוכיח כלום.
מי היה האדם המאמין הראשון שגלה את אלוהים? נכון, אברהם אבינו! ואיך אתה יודע? אז בוא אני יצוטט לך מהמדרשים: בבוקר הוא ראה את השמש וישר הוא "הבין" שהוא האלוהים כי איך יכול להיות אחרת הרי הוא מאיר את העולם. הגיוני לא? אחרי זה הגיע הלילה והשמש שקעה והירח והכוכבים התחילו לזרוח אז מיד החליף את דעתו והאמין בירח והכוכבים. בן אדם אינטוקאל לא? אבל אחרי זה שהגיע הבוקר שוב והוא הציץ ממערתו וראה שהשמש זרחה שוב אז התבלבלה עליו דעתו והחליט שלא זה ולא זה אלוהים אלא "חייב" להיות משהו אחר שאותו אנחנו לא יכולים לראות ובלי גישה שהוא מנהל את העולם והוא האלוהים. וכך קמה הדת היהודית על רגליה ועד היום אנחנו ממשיכים את דרכו של אבי המאמינים וממציא האלוהים. עם זה אבותיך והיית רוצה להמשיך את דרכו ואת "אמונתו" מכבדים את זה. אני לא רוצה. בהצלחה והמשך יום נעים (רק תגיד לי למה הוא לא הגיע למסקנה שיש תורנות בהנהלת העולם ובבוקר השמש ובלילה הירח והכוכבים?)
אלוהים דיבר אליו דרך הסנה, שכחת? אם אלוהים היה מדבר אלי דרך סנה, הייתי מרים קול צעקה שהייתה נשמעת מתחילת העולם ועד סופו.. תפסיקו לשדל אותי לעשן את החרא הזה! ואלוהים (דרך הסנה) היה אומר I'll have what she's having