סקר

אני

חושב שהתורה אמת כי לא יתכן שעם שלם שהעיד שראה את יציאת מצרים וקריעת ים סוף ישקר במשך אלפי שנים!

אני לא ראיתי

וגם אבא שלי לא. אבל מישהו נשבע לי פעם שהוא ראה גמל ממושקף, כחול עור עם תשע פטמות ועשרים וחמש גיבנות שר באידיש את ``הפרח בגני`` ואני מאמינה לו. לא יתכן שהוא משקר.

אם

במשך אלפי שנים לא קם אחד והכחיש את זה (לידיעתך אפי הנוצרים מודים שהיה יציאת מצרים וקריעת ים סוף רק שהם אומרים שהיה ``ברית חדשה``) ובנוגע לדוגמא שהבאת זה לא יכול להיות כי בנאדם אחד יכול לשקר אבל פה עם שלם (!!!) מעיד שראה מעמד הר סיני ובניגוד לדתות אחרות שמעידות שהישו או מוחמד הם ראו את אלוהים והם יכולים לשקר הרי שפה מליוני אנשים מעידים שראו את מעמד הר סיני ונ.ב. מצאו במצרים כתבים עתיקים שבהם המצרים ``מתלוננים`` על היהודים שהיה להם מכת דם חושך וכו` בקיצור לא יתכן שעם שלם הלך שולל במשך אלפי שנה!

אה אתה מאלה.

אווף איתכם. חסרי מעוף ויצירתיות שכמותכם. יתכן בוודאי שיתכן. אבל עם יד על הלב. אם אסביר לך בצורה ענינית שכן יתכן שעם נשען על אגדות. זה יעזור? אתה מקשה כדי לקבל תשובה או בניסיון המאתיים מיליון שבעת אלפיים עשרים וחמישה לחזב``ש?

תראי

למה אביך ואני ואביהם של שאר היוצאים מאמינים בתורה? מכוח זה שכולה לפני 4000 כל האבות של כולם מעידים שהם ראו את זה ולא שזה אגדה שמישהו המציא אלא שהם ראו וכך מסרו לילדיהם וילדיהם לילדיהם עד היום ולא יתכן שעם של המציא שהוא ראה משהו שלא נברא!

laife

New member
קצת מוזר... ישו הלך על המים

בפני 5000 איש שסיפרו את זה לבניהם/אחיהם שכניהם ויצרו את הנצרות. והסיפור הזה נכתב מיד אחרי שהוא קרה להבדיל מהתנ"ך שנכתב בזמן לא ממש ידוע.

הכוזרי אמר את זה לפניך

והמביא דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם וזה אחד התירוצים הכי הכי גרועים ששמעתי לאמיתות היהדות, תאמין לי שזה רק מוציא את החבר אידיוט. איזה מין תירוץ גרוע זה, אתה יודע אתם יודע כמה אנשים נכחו באותו קרב שבו קונסטנטינוס ראה צלב מרחף בשמיים וישו הבטיח לו את עזרתו, ורק בגלל זה האימפריה הפכה כמה עשרות שנים אחר כך לנוצרית באופן רשמי, זה עזר לנו במשהו? וכמה יוונים אמרו שפיתיה אמרה להם את דבר האל, שזאוס התערב להם בחיים, שבזכות הרה יש להם ילדים, וכמה רומאים חשבו שאם לא חוגגים בקכנליות מטורפות, פלוס אורגיות רציניות, אז האדמה לא פוריה, והם ראו את הבקכנליות במו עיניהם והרגישו אותן במו איבריהם, אז מה?

צא מזה אחי ומהר

אם אתה כבר מדבר על הוכחות. הרבה יותר רציונאלי להאמין באבולוציה (הכמות העצומה של בעלי החיים כעדות להיתפתחות מוטציות) המפץ הגדול (היקום שמתפשט ומרחק של מליוני שנות אור- רואים מכול מצפה כוכבים אתה מוזמן) כך שלהאמין במשהו שלא בנוי על לוגיקה אלא על סוציולוגיה בגרוש לא נראה לי הדבר הכי חכם. מה שבטוח שזה אמונה ואם נוח לך איתה סבבה רק אל תזיין לי את המוח. אם לא נוח לך אם האמונה הזאת אתה מוזמן לאתר חופש. ודעת אמת.

פינק פלוייייייייייייייייייייייד.

And I am you and what I see is me הייי לאט לך עם "כל ישראל אחים זה לזה".

זה לא אני, זה רוג'ר

ובכלל הרעיון ל'כל ישראל אחים' נגנב מהשיר הזה כמו המנגינה של 'כי מציון תצא תורה' שנגנבה מ'Another Brick In The Wall'

אני מאמינה בתורות.

רעיון מעולה. למה שאנשים גבוהים וחזקים יידחפו? תור זה תור. ועדיף עם מספרים.

למעלה