סקר :]

D e A d sOuL

New member
סקר :]

מעניין אותי לקרוא תשובות שלכם. [האמת שאני ממש מתעניינת בדת לאחרונה.] איך האמונה באה לידי ביטוי מבחינתכם? אתם שומרים נגיעה?אתם חושבים שזה נחוץ? לדעתכם,מה הם היתרונות בלהיות דתי? ומהם החסרונות? אתם חושבים שזו שאלה של חינוך בלבד-ז"א נולדתם להורים דתיים בגלל זה אתם דתיים,או שאתם חושבים שגם אם לא הייתם דתים הייתם רוצים לחזור בתשובה ומתעניינים בדת? אתם לא חייבים לענות על זה בצורת סקר,אלא לענות בצורה כוללת על מה שבא לכם תודה.

אוקיי.. אני ../images/Emo26.gif

איך האמונה באה לידי ביטוי מבחינתכם? אני חושבת שהיא באה לידי ביטוי בחיי היומיום שלי. אם חס ושלום קורה משהו אני מיד מאמינה שהקב"ה ידאג שיהיה טוב, ואם קרה ונגמר רע-אני מאמינה שהכל יתהפך לטובה.. זאת דרך חיים. אתם שומרים נגיעה? אתם חושבים שזה נחוץ? כמובן! וזה מאוד נחוץ! אני לא אתן לך את ההסברים כי אני חושבת שאני לא הבנאדם שיטיף מוסר על שמירת נגיעה.. אם את ממש מתעניינת, צרי איתי קשר במסרים, אני אשלח לך קובץ וורד של חוברת בנושא הנגיעה. לדעתכם,מה הם היתרונות בלהיות דתי? ומהם החסרונות? אני לא חושבת שיש יתרון. גם אין חיסרון, כמובן. זה פשוט ברור לי מאליו שלהיות דתי-זאת זכות, וממש חבל לוותר עליה. אני מאוד מרוצה מהעובדה שאני נולדתי למשפחה בעלת אורח חיים דתי. אתם חושבים שזו שאלה של חינוך בלבד-ז"א נולדתם להורים דתיים בגלל זה אתם דתיים,או שאתם חושבים שגם אם לא הייתם דתים הייתם רוצים לחזור בתשובה ומתעניינים בדת? אני חושבת שבשלב מסויים הייתי מחפשת משמעות לחיים שלי, והייתי בוחרת ביהדות. זה משהו מקסים. הלוואי וכל אחד היה מגלה את היהדות.

הכלטובה

New member
אני...=]

איך האמונה באה לידי ביטוי מבחינתכם?אמונה בקדוש ברוך הוא..זה שאנחנו עובדים אותו..ומתפללים אליו.. אתם שומרים נגיעה?אתם חושבים שזה נחוץ?כן ברור.. לדעתכם,מה הם היתרונות בלהיות דתי? ומהם החסרונות?אני לא חושבת שזה עניין של יתרונות וחסרונות..אבל זה גם שכר בעולם הבא.. אתם חושבים שזו שאלה של חינוך בלבד-ז"א נולדתם להורים דתיים בגלל זה אתם דתיים,או שאתם חושבים שגם אם לא הייתם דתים הייתם רוצים לחזור בתשובה ומתעניינים בדת?אני אישית ממש לא דתייה בגלל המשפחה שלי.. אני דתייה בשביל לרצות את עצמי ואת הקב"ה..אני תמיד הייתי בעולם הזה אז אני לא יודעת מזה לא להיות דתי ופתאום לחזור בתשובה..אבל טוב לי ככה ב"ה..

בא לי לענות

מעניין אותי לקרוא תשובות שלכם. [האמת שאני ממש מתעניינת בדת לאחרונה.] איך האמונה באה לידי ביטוי מבחינתכם? אממ ארוך. אתם שומרים נגיעה?אתם חושבים שזה נחוץ? לא שומרת אבל נחוץ . לא לי. לדעתכם,מה הם היתרונות בלהיות דתי? ומהם החסרונות? יש רק יתרונות אבל לפעמים קשה. זאת הדרך הנכונה ואין מלשות! אתם חושבים שזו שאלה של חינוך בלבד-ז"א נולדתם להורים דתיים בגלל זה אתם דתיים,או שאתם חושבים שגם אם לא הייתם דתים הייתם רוצים לחזור בתשובה ומתעניינים בדת? בטח שלא קשור להורים! אולי היה יותר קשה אבל חייבים להאמין בפנים שזאת הדרך הנכונה בשביל לקיים! אתם לא חייבים לענות על זה בצורת סקר,אלא לענות בצורה כוללת על מה שבא לכם תודה.

ש ו ר ש י

New member
../images/Emo119.gif

איך האמונה באה לידי ביטוי מבחינתכם?בצורת המחשבה, בדרך חיים, כל אדם מאמין במשהו, מי שאינו קרוב ליהדות מכנה את זה כוח עליון או משהו כזה, אני קוראת לזה אלוקים, כשקורים דברים אני מאמינה שהכל ממנו, כיוון שקורים גם דברים טובים (והרבה ב"ה!) אני רואה כחובה על עצמי להודות לו, ולשמור את המצוות שהוא ביקש מאיתנו. אתם שומרים נגיעה? אתם חושבים שזה נחוץ?אני שומאת נגיעה וזה נראה לי מאוווווד נחוץ! יש ספר נהדר בשם "מגע הקסם" אם היה לי איך להעביר לך אותו היית מבינה קצת יותר... לדעתכם,מה הם היתרונות בלהיות דתי? ומהם החסרונות?ממממ... יתרונות- שאנחנו מקבלים ערכים שמגיעים ממקום של יהדות, מוסר של אנשים יכול להשתנות תוך שנייה, התורה לא משתנה והיא המוסר הכי גדול כיום. על החסרונות לא נראה לי שאני צריכה לפרט, כל אדם מבחוץ יכול לראות אותם. אתם חושבים שזו שאלה של חינוך בלבד-ז"א נולדתם להורים דתיים בגלל זה אתם דתיים,או שאתם חושבים שגם אם לא הייתם דתים הייתם רוצים לחזור בתשובה ומתעניינים בדת? אני חושבת שלגבי, זאת לא שאלה רק של חינוך, א ני שמחה שנולדתי לבית דתי ושלמדתי בבתי ספר דתיים כי הם פשוט נתנו לי לבחור ביהדות בדרך הקלה בלי כל השלב המפרך של חיפוש עצמי וכו'... אם לא הייתי נולדת דתייה אין לי ספק שהייתי מגיעה לדת באיזשהו שלב. אני ממש מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי כמו שצריך... אני פשוט גרועה בלנסח את עצמי...

אני..

איך האמונה באה לידי ביטוי מבחינתכם? אצלי היא לא בדיוק באה לידי ביטוי אבל אצל אדם אחר זה בעיקר בגלל שהוא יודע שיש לו למי לפנות שהוא בצרה.. אתם שומרים נגיעה? אתם חושבים שזה נחוץ? ממש לא, אני לא מבינה למה צריך לעשות את זה כמו הרבה דברים.. אני לא רואה בזה דבר נחוץ לכן אני לא מקיימת את זה כמו דברים רבים שאני לא מבינה ולכם אני לא עושה.. לדעתכם,מה הם היתרונות בלהיות דתי? ומהם החסרונות? יתרונות- אין.. חסרונות- מסתכלים עליך בצורה שונה, אתה לא יכול לעשות כמעט כלום ואתה יחסית סגור.. אתם חושבים שזו שאלה של חינוך בלבד-ז"א נולדתם להורים דתיים בגלל זה אתם דתיים,או שאתם חושבים שגם אם לא הייתם דתים הייתם רוצים לחזור בתשובה ומתעניינים בדת? אם ההורים שלי לא היו דתיים אני לא הייתי דתייה... סורי אם זה נשמע כאילו אני כופרת אבל אני ממש לא...

...

לדעתי הדרך הנכונה היא לחיות חיים עצמאים. בלי שיכתיבו לי מה לעשות.. ואני את הדרך שלי לא מצאתי..

רבקה,

את לא צריכה לבקש ממנו סליחה אם 'זה נשמע כאילו את כופרת'. ממש לא.

זה לא התנצלות כזאת..

לא יודעת איך להסביר את זה.. זה כאילו אם זה כ ייראה לכם כפירה אז תבינו שאני ממש לא כזאת.. פשוט לחסוך אי נעימויות..

ספרפור

New member
עונה+חדשה

איך האמונה באה לידי ביטוי מבחינתכם?דרך החיים שלי, בהתנהגות במחשבה וכו'. אתם שומרים נגיעה?אתם חושבים שזה נחוץ?שומרת נגיעה, חושבת שזה נחוץ מאוד מאוד. לדעתכם,מה הם היתרונות בלהיות דתי? ומהם החסרונות?המון יתרונות. לא יודעת אם יש חסרונות, ברור שיש רצון לפעמים לוותר על איזו תפילה כי אין לי כוח, אבל זה לא חיסרון, זה יצר הרע. אתם חושבים שזו שאלה של חינוך בלבד-ז"א נולדתם להורים דתיים בגלל זה אתם דתיים,או שאתם חושבים שגם אם לא הייתם דתים הייתם רוצים לחזור בתשובה ומתעניינים בדת?אמממ בעיקרון, עד השנה הייתי דתיה אבל זה היה נראה לי כמו עונש אחד גדול. עכשיו זה הדבר הכי טוב בחיים שלי- זה החיים שלי! מצד אחד זה כן בא מתוך עצמי, אבל אני מניחה שאם לא הייתי גדלה בסביבה דתית לא הייתי מגיעה לזה...

חדשה?

אז.. ברוכהבאה
תהני המונים
רק תזהרי.. הפורום ממכר
אז אל תשכחי לקבוע עיתים לתורה
.. ולעבודה
אגב.. נוית מנהריה.
נצח שליטה
וגם מולי מברך..
(C) כל הזכויות שמורות לנוית שיין ולא למולי מנדלסון..

התשובה שלי...

איך האמונה באה לידי ביטוי מבחינתכם? בכל מכל כל, כולל הכל בכל החיים אתם שומרים נגיעה?אתם חושבים שזה נחוץ? ברור שכן!!!! א. זה חובה ב.זה עוזר טילים לשמור על עצמך וזה אחושילינג חשוב לדעתכם,מה הם היתרונות בלהיות דתי? ומהם החסרונות? יתרונות-עולם הבא, עולם הזה, רצון ה' וכו' חסרונות- שיותר קשה להיות בעולם הזה אבל אם מצליחים זה,יוצא שהעולם הזה הוא משחק ילדים... אתם חושבים שזו שאלה של חינוך בלבד-ז"א נולדתם להורים דתיים בגלל זה אתם דתיים,או שאתם חושבים שגם אם לא הייתם דתים הייתם רוצים לחזור בתשובה ומתעניינים בדת? אנע עארף אבל בכל מקרה שנראה לי שהייתי מתקרב...

למעלה