סקר

סקר

מי יותר ערמומי לדעתכם, אצבעון, טיריון או ואריז? מבין כל הדמויות הערמומיות שנשארו אחרי הספר השלישי, לדעתי הן הדמויות הערמומיות ביותר, אבל אני לא מצליח להחליט איזו יותר ערמומית.

thelord1

New member
אצבעון

טיריון- הוא חכם בערך כמו אצבעון אך לטריון יש יותר מדי רגשות (כמו אצל שאי) הוא גם לא התחיל עם אפס. ואריז ןאצבעון התחילו מאפס. ואריז- הוא חכם אבל לא מספיק, הוא לא הצליח ליצור לו בסיס כוח. בסך הכל יש לו כמה מודעים בתשלום. אצבעון- התחיל מאפס והגיע ללורד ארנהל ואולי ימשיך לעוד כמה מקומות... החולשה היחידה שלו (שלדעתי תפיל אותו) היא קייטלין. (או הגילגול שלה, סאנסה)

lol1000

New member
אצבעון

מלורד חרא של כבשים הוא עלה ללורד הארנהול הוא שם גלימה לבנה לאחד מבניו של שומר ביתו הוא רצח ימין אחד ועזר לרצוח את השני עדיין אני לא מבין עם הוא זה שעזר להרוג את גופרי ועוד דבר קטן הוא עזר לפתוח את המלחמה

נכון... אבל

אם אצבעון הוא כזה חכם איך הוא לא שם לב לדאני, הוא בונה את התוכניות שלו על מצב שבו דאני לא מתערבת. אם הוא היה ערמומי הוא לא היה משאיר שחקן כל כך חשוב בחוץ.

האבק

New member
../images/Emo6.gif ואיך הגעת לזה?

אף אחד לא יודע מה הוא באמת מתכנן, ואני מאמין שהוא מחשיב את דאני טוב מאד בתוכניות שלו.

../images/Emo58.gif

בספר הרביעי אנחנו רואים שהמון אנשים מתחילים לפנות אל דאני, כי הם מבינים שהיא נכנסת לתמונה. אצבעון הוא היחיד שלא עושה שום מאמצים להגיע אליה.

YanivLib

New member
../images/Emo58.gif

זה לא מדויק. כמעט וודאי שהוא משקר לסאנסה, כך שאין לנו שום מידע אמין באמת לגבי מה הוא מתכנן. הסיבה היחידה שהסדרה הזאת (ואצבעון בפרט) מפתיעים כל פעם מחדש, היא באופן מפתיע מה שלמדנו ממלחמת יום כיפור, או לפחות הינו אמורים ללמוד - אתה יודע רק מה שאתה יודע. אתה יודע רק מה שהדמויות בעלות נקודת המבט אומרות עושות וחושבות, וגם זה רק בזמן הפרקים שלהם, וגם זה בעירבון מוגבל. כל השאר הם בגדר השערה- סבירה יותר או סבירה פחות. לכן יש לנו כמה אפשרויות: א) אצבעון עושה מאמצים לתקשר איתה, או כל הכנות אחרות לבואה שאנחנו לא מודעים אליהן. ב) הוא לא עושה מאמצים מהסיבות שלו (מה שהן לא יהיו), אבל יודע על בואה של דאני. ג) הוא לא יודע על בוא דאני, ולא עושה כלום. אבל זאת האפשרות שנראית לי הכי פחות הגיונית. *וסעיף ד המופרך - הוא עושה מאמצים שאנחנו יודעים שהוא עושה אבל לא יודעים שאנחנו יודעים, ועוד צירופים רבים הנובעים מכך.

לגוטל

New member
ואריז

לדעתי ההישגים שלו בווסטרוז במבט על מי הוא היה פעם (גנב עני מהערים החופשיות) הם פשוט אדירים. אין ספק שטיריון ואצבעון לא פחות מתוחכמים ולכל אחד יש את האיכויות שלו בתחום, אבל לדעתי ואריז צריך לקבל קצת יותר קרדיט כי אין לו דם אצילי כלשהו והוא אפילו לא מווסטרוז, והוא שרד במספר משטרים בתפקיד חשוב.

וואריז

גם טיריון וגם אצבעון רואים את המטרה שלהם וזהו,ערמומיים ככל שיהיו איש מהם לא פנה הצידה מהאפיק שבו הוא הולך כדי להשיג את מטרתו. ואנחנו יודעים שוואריז הוא בעל מבט רחב למדי על העולם

כולם מזלזלים בטיריון

הסיבה היחידה שכולם מזלזלים בטיריון היא בגלל שהוא לא הגיע מאפס, ובגלל שהוא לא מנסה לקחת את הכתר אלא לשמור עליו. אם טיריון היה מנסה לקחת את הכתר ולא לשמור עליו אני חושב שאז אנשים היו מתחילים לראות אותו באור ערמומי. חוץ מזה אצבעון ניסה להיפטר מטיריון פעמיים, אם אנחנו מעריכים את אצבעון אנחנו רואים שהוא מפחד מטיריון.

טיוויון שווה לטיריון

על פי ג'נה טיריון דומה לטיווין בערמומיות וחכמה, כך שאפשר להגיד שהם ערמומיים וחכמים באותה מידה.

טיווין יותר חכם וערמומי

יש שני אנשים בממלכה ששמו לב למעשיו של אצבעון, אחד מהם הוא טיריון. כל התוכניות של אצבעון בנויות על כך שאיש לא יודע אותם, והוא עשה את הטעות הנוראית בכך שהוא גרם לטיריון להתחיל לחשוד בו. טיווין חשב על כמה מהמעשים היותר חכמים במלחמה, נישואיו של רוב לג'יין והחתונה האדומה (שניהם התבצעו על ידיו וגרמו לממלכת הצפון להתפורר). הטעות היחידה של טיווין היא זו שהוא בטוח בעצמו יותר מדי עד שהוא לא שם לב לדאני, לאצבעון ולוואריז (אבל הסקר לא היה על טיפשות)

למעלה