סקר

סקר

מהו לדעתכם הדימוי הכי מוזר בשירים של ברי? אני עדיין מתלבט בין "כמעיין המתגבר בא אליך שוב" ל"משוגעים כמו פרחים מפלסטיק" (בשבילך) מה אתם אומרים?

מתןפ

New member
שאלה מצויינת

אני חושב שהדימוי הכי מוזר ושבחיים לא אבין (אשמח אם תפרשו לי) זה: "ואת קרובה אלי כמו קרח" החיים שממול..

ענת1986

New member
הנה פירוש של ת מ ר ו ש ק ה:

"ואת קרובה אליי כמו קרח"- קרח: קר, שקוף, נמס. הבחורה בהקבלה לקרח : שקופה לו -הוא מבין את צורת החשיבה שלה אבל לא מצליח לתפוס אותה כי כמו קרח היא: "נמסה אל החיים שממול". והמובן מאליו היא קרה אליו." (מתוך ניתוחי שירים- החיים שממול)

מתןפ

New member
בקשר לפירוש של החיים שממול

אבל ברי לא אומר ואת כמו קרח.. ואת קרובה אלי כמו קרח.. הדגש פה הוא על הקרובה אלי כמו קרח איך קרבה מתקשרת לקרח? למרות שהדימוי של קרח לאישה מאוד מעניין.. אני עדיין עם סימן שאלה לגבי השורה הזאת..

ענת1986

New member
אני אנסה להסביר

מצד אחד הדובר אומר שאהובתו קרובה אליו- כלומר, הוא חושב שהוא מבין אותה, הלבטים שלה, הקשיים שלה וכו', ולכן הוא אומר שהיא קרובה אליו. חושב שהכל בסדר וטוב בקשר ואצלה. אבל... מצד שני, הוא גם מבין שהקרבה שלה אליו היא לא מושלמת כי אהובתו כמו קרח, היא משהו זמני ובר חלוף... הוא מבין שלא טוב לה, שהיא נמסה מבפנים וזה עניין של זמן עד שהיא תפוג.

ענת1986

New member
אגב, תקרא גם את הניתוח לשיר..

אולי זה גם יעזור לחדד את השורה הזו.

Minimal Affair

New member
לדעתי לא

זה שהוא אומר שהיא קרובה אליו כמו קרח, הוא מתכוון לכך שהוא רואה אותה, וחושק בה, אך היא כמו קרח, הוא לא יכול לגעת בה, רק לראות. היא שקופה כמו קרח, וקרה כמו קרח. אז הוא יכול לראות אותה, אך היא לא נותנת לו לגעת.

ענת1986

New member
בהחלט שאלה טובה ../images/Emo45.gif

הדימוי "משוגעים כמו פרחים מפלסטיק" הוא בהחלט מוזר.. מה הקטע בפרחים מפלסטיק? לא הבנתי. לגבי הדימוי השני שאמרת (כמעיין המתגבר באתי אלייך שוב)- לדעתי הוא בכלל לא מוזר, אלא יפה מאוד. כמו שמעיין מתגבר בתקופת החורף, הוא זורם ופורץ, ככה הדובר חוזר אל אהובתו עם כוחות מחודשים.. ככה נראה לי
. אחד המשפטים (לא בטוחה שזה דימוי) המוזרים הוא: "קאבוי בלי אקדחים, זה לא ממש עגבת- זה לא כל כך כינים"! וואט דה פאק?
ואחד הדימויים שאני אוהבת הוא: "ביום כזה כמו עבד לרגלייך (תשתמשי בי, תשתמשי)"

inflatable

New member
הוצאתם את זה מההקשר...

הדימוי הוא "משוגעים כמו פרחים מפלסטיק/ אף פעם (אף פעם) לא נובלים" כלומר כמו שפרח מפלסטיק לא נובל לעולם ככה גם משוגע מתוקף שיגעונו לעולם לא מפסיק, הוא אובססיבי. ובקשר ל"בריז'יט בארדו", אז כמובן שהמילים בשיר הן לא הקטע המרכזי, אבל אם נסתכל על השיר כעל שיר ניהליסטי שכזה, אז הדימויים הופכים ברורים יותר: "הם רוצים להאמין/ קאובוי בלי אקדחים" כלומר הקבוצה שמסופר עליה רוצה להאמין שהם יוכלו לשנות משהו בלי להילחם, כמו שהם רוצים להאמין שיהיה קאובוי בלי אקדחים. ו"זה לא ממש עגבת/זה לא כל כך כינים" יכול לסמל אולי ניסיון לטפל בבעיה שהם יודעים בדיוק איפה היא פוגעת אבל לא יודעים בדיוק מה היא.

israel1986

New member
וואו, אני מרגיש די טיפש עכשיו

באמת לא הבנתי עד עכשיו מה הקשר של השורה הזאת. למרות שפרחים מפלסטיק זה באמת דבר די משוגע.

israel1986

New member
כמעיין המתגבר

מעיינות נוצרים כשהמים מחלחלים באדמה או באבן עד שהם מגיעים לשכבה אטומה ושם הם נאגרים, עד שהם פורצים מהסלע... אז אני חושב שהדימוי הזה מתייחס לכוח של המים שלא "מוותרים" וממשיכים כל הזמן לנסות לצאת עד שהם "מתגברים" ונוצר מעיין.

israel1986

New member
ודרך אגב

עם כל הכבוד לברי... הדימוי הזה הוא ישן מאוד. הוא מופיע גם במשנה.

RIKIA91

New member
אוקי אז..

קודם כל אפתח ואומר שיש בעיה קטנה, חלק מהמשפטים שהזכרתם הם אכן דימויים אבל רובם מטפורות. זה דיי שונה וצריך להבדיל... סתם הערה קטנה. בכל אופן... יש מטפורה שאני מאוד אוהב והיא ... "שקט, שקט שאפשר למשש"...

israel1986

New member
בתור מישהו שלא צריך ללמוד ספרות

(תודה לאל...) אין לי מושג מה ההבדל. אתה יכול להסביר?

RIKIA91

New member
אוקיי

קודם כל בדימוי משתמשים בכ' הדימוי... דוגמא: לבן כשלג, רבים כחול וכו' וכו'. מטפורה זה דבר שונה לגמרי זה לקחת 2 מילים מעולמות שונים ולחברם יחד דוגמא: שקט שאפשר למשש.... (הריי כולנו יודעים שדיי קשה למשש שקט) הנקודה ברורה?

israel1986

New member
אוקיי. ועוד שאלה לא קשורה..

בכרטיס האישי שלך כתוב שאת(ה) בת, אבל אתה כותב פה בלשון זכר. ובבלוג בלשון נקבה. אז מה בדיוק...?

RIKIA91

New member
תשובה לישראל

טוב קודם כל קוראים לזה אוף טופיק :) בכל מקרה... אני משתמש ביוזר ניים של אמא שלי... זה מסביר הכל לא?

ענת1986

New member
שתי מילים מעולמות סמנטיים שונים...

ככה תמיד המורה שלנו הגדירה מטאפורה, ותמיד היה את החנון הזה שזכר מילה במילה את ההגדרה המדוייקת..

למעלה