סקר:

סקר:

האם יש הבדל בין להתחיל מחדש אצל גברים ונשים? האם גבר ממשיך הלאה לכיבוש הבא ואשה מאחה את השברים?

לא. אין הבדל.

יש נשים שמייצרות שברים רוב (אם לא כל) הגברים שאני מכירה לא מונעים ע"י כיבוש וזה לא מעניין אותם וגם פגשתי נשים שעסקו בכיבוש וגברים שעסקו באיחוי שברים אנחנו במאה ה-21 וזה אומר שהרבה השתנה בחוקי החברה ותיפקודי הפרט בעולם המערבי מאז שנולדה הסטיגמה הזו ועד ימינו אנו. וזהו. אני נועלת המשרד והביתה. צ'או.

noa128

New member
יש ויש.

בסוף כולם (או רובם) מאחים את השברים, ואני מניחה שההבדל בין הגברים לנשים מתבטא בדרך. הכרתי גברים שהכיבוש הבא היה שלב הכרחי בדרך לאיחוי השברים, ונשים שחשבו שהן מאחות אבל בעצם כבשו. אני חושבת ששני האלמנטים נחוצים לריפוי הנשמה, רק שבנוגה ומאדים הם נקראים אחרת.

פּרפרית

New member
../images/Emo150.gif=../images/Emo68.gif

זהו, אתה רוצה התפלספות על העניין? כי אני לא חושבת שצריך להסביר.

פּרפרית

New member
או. אה. רק השכר?

יש אין סוף הבדלים בין היא להוא. אני עניתי רק לעניין של הלהתחיל מחדש.

noa128

New member
לא הבנתי פרפר

אם את אומרת שיש אינסוף הבדלים (ואני מסכימה, גם לדעתי) - אז דפקא בעניין הזה אין? ולי אין בעיה לעשות את ההפרדה בין הבדל לשיוויון - נהפוכו, בואו נעשה את ההפרדה הזו - אין שיויון ויש הבדל. לא יודעת מה אתכם, אבל השאלה הזו של מחשבות נראית לי כמו נושא שאפשר לפתח בכיף - אז יאללה - ספרו איך אתם רואים את ההבדלים בהתמודדות - הרי כבר הסכמנו שיש, נכון?

פּרפרית

New member
"נודניקית" חביבה (../images/Emo8.gif)

את מזכירה לי איזה מרצה שחתם על אחד המבחנים שלי- "ביקשתי תשובות וקיבלתי מברק" אבל, אני מאוד מסמפתת אותך אז בבקשה קבלי: לדעתי השוני היחיד הוא בהבדלי הגישות האישי של כל אחד/ת בהסתכלות על החיים, ברגישות, ביכולות וזה לא קשור להבדלים בין גבר לאישה זה קשור אך ורק לאופי האישי.
לגבי ה"כיבושים" (שלא יהרגו אותי כאן עכשיו) תמיד חשבתי שלאישה הרבה יותר קל מאשר לגבר, אישה מקבלת הרבה פחות סירובים מאשר גבר.

אני לא אגרר לזה אפילו

כי אתה מערבב בין הבדל לשיוויון ואלה אינם דבר והיפוכו. בגישה בלהתחיל מחדש אני לא רואה הבדל. ביכולת ההתמודדות והחוסן הנפשי אני כן רואה הבדל. הנשים בד"כ יותר חסונות. ולא מכלילה.

kisslali

New member
אני חושבת שיש הבדל בין נשים לגברים

גם ב"להתחיל מחדש". נתחיל מראש בלהגיד שלהתחיל מחדש זה לא תמיד מערכת יחסים אבל זה כבר סיפור אחר. לא בטוחה שההגדרה שלך מתארת את השוני בהתייחסות. לגברים יש, בד"כ, פחות "משענות" רגשיות ולכן קשה להם יותר עם "השבר" ועם החיים לבד. נשים וגברים רוצים וצריכים דברים שונים ממערכות יחסים, זה לדעתי גם משפיע. ללי

ולכן זה גם לוקח יותר זמן להתאושש?

האם גברים ממשיכים הלאה והנשים מקוננות? או שמא נשים משתחררות מעול וגברים מוצאים עצמם לפתע בלי אוכל חם?

kisslali

New member
המפלצת הזאת ../images/Emo46.gif

עכשיו לא רק מטריד אותי שכתבתי מגילה והיא נעלמה אלא גם אם שלחתי אותה נניח לפורום אוכל או משהו כזה... איזה פדיחות! אז עודפעם: נדמה לי שלנשים לוקח יותר זמן למצוא עצמן שוב בזוגיות אבל אני לא חושבת שזה בגלל שהן מקוננות את הקודמת. הסבר אחד הוא שיש להן את האפשרות להתאבל בזכות התמיכה הרגשית של ילדים, אמא, אחות, חברות קרובות וכד'. לגברים אין איפה להעביר את תקופת המעבר הרגשית הזו, הם בד"כ צריכים אישה שהיא גם בת זוג כדי לבטא רגשות כלשהם. הסבר אחר הוא שנשים אכן משתחררות מעול, זה לא סוד שנישואים כמעט תמיד כוללים משרה כפולה לאישה. זה לא שהגבר חי כמו פריץ אבל לנשים פשוט יש יותר אחריות (לא תמיד רק בדרך כלל). נשים אולי שואפות לזוגיות אבל לא ממש רוצות לשחזר בעל/ילדים/עבודה/משכנתא ולא, אני לא מדברת על שגרה אני מדברת על חלוקת נטל. עוד אחד הוא שלגברים מחכה "המחזור הבא" אלה שהשעון הביולוגי גורם להם לרצות/להצטרך להכנס למה שהן לא יודעות שמצפה להן. בטח יש עוד ואני אפילו יכולה לחשוב עליהם אבל לא לכתוב, אני טובה בלריב בכתב :) ללי

למעלה