סקר

mor mor

New member
סקר

היי , כמו שאתן יודעות אני מתחתנת בעוד חודשיים .... , הפסקתי גלולות שלשום... במטרה לנקות את הגוף, לקראת הריון בעתיד. אנחנו לא מנסים, אבל עדיף לנקות את הגוף. סיפרתי לאחותי הגדולה, והיא אמרה לי שזו טעות ואסור להביא בשנה הראשונה לנישואים ילדים. מה אתן אומרות עלזה? היא אמרה גם שצריך לחסוך כסף. אני בת 25 הוא בן 34 אנחנו מוכנים לילדים. אז אין לנו עוד בית שקנינו אז אי אפשר להביא ילדים? אשמח אם תגיבו. מורמור

גורבי

New member
../images/Emo20.gif הי מורמור (ארוך) ../images/Emo20.gif

קודם כל ברוכה הבאה ו
על החתונה המתקרבת. בעניין מה ששאלת, אני אצטט לך אדם חכם - את עצמך: "אנחנו מוכנים לילדים." ככה, בשורה נפרדת, עם נקודה בסוף. זה רומז, לדעתי, שאתם מוכנים לילדים
. כי עם כל הכבוד לתנאים האוביקטיביים (ואף פעם אין מספיק כסף, והרבה פעמים גם עוד אין בית, אבל איכשהו כולם מסתדרים), זה מה שהכי חשוב: שאתם שניכם יודעים שזה מה שאתם רוצים וזה מה שמתאים לכם. ובקשר ל"אסור להביא ילדים בשנה הראשונה לנישואים" - אני לא מאמינה בחוקים ותקנות מהסוג הזה. כל זוג עושה מה שמתאים לו, בזמן שמתאים לו (זה לא שרק עכשיו היכרתם, נכון? היה לכם "קצת" זמן איכות ביחד). הזכרת לי עכשיו שלנו אמרה נשמה אחת, בערך חודש אחרי החתונה, שהשנה הראשונה לנישואין היא הכי קשה. אולי אצלה זה היה ככה (אצל בעלה זה בטח היה
), אבל מה זה בכלל אומר לגבינו? ובאמת, השנה הראשונה שלנו לנישואין היתה פשוט נהדרת. נקודה. אז אותו דבר לגבי אחותך - קחי את מה שהיא אומרת בעירבון מוגבל מאוד. ודבר אחרון (אם עוד יש לך כוח לקרוא
): עניין ניקוי הגוף מהגלולות הוא די פאסה - רוב הרופאים אומרים שאפשר בהחלט להתחיל לנסות מייד כשמפסיקים לקחת גלולות. רק קחי בחשבון, כמו שאפשר ללמוד מנסיונן של הרבה בנות פה, שלפעמים לוקח למחזור כמה חודשים טובים עד שהוא מסתדר (אצלי, למשל, הוא הגיע כמו שעון פעמיים אחרי שהפסקתי, ואז התחיל להתפרע). מצד שני, מכיוון שאתם עוד לא מתחילים לנסות, זה לא ממש צריך להדאיג אותך כרגע. ודבר אחרי אחרון: את יודעת שיש כמה בדיקות שגרתיות שצריך לעשות כשמתכוננים, נכון? (בדיקות גנטיות, אם אתם צריכים, אדמת, ספירת דם וכו') וחומצה פולית את יכולה כבר להחיל לקחת מעכשיו. ואם יש לך עוד שאלות, אנחנו כאן בשבילך
וחתונה נעימה!

אני חושבת

שהיא לא התכוונה לאם אתם מוכנים לילדים או לא. כי להיות מוכנים ללידת ילדים אין לזה קשר אם יש לכם בית שקניתם או לא. לדעתי היא התכוונה לכך שלידת ילד משפיעה מאוד על הזוגיות. פתאום יש מישהו נוסף שדורש תשומת לב. תחשבי על זה שאת צריכה לחלק את תשומת הלב שלך בין צאצא/ית לבעלך. בעלך יקבל במקרה הטוב רק 50%. ואם הוא מצפה ל-100% אז תהיה כאן בעיה. אני לא יודעת מה מצב הזוגיות שלכם לפני הנישואים וכמה אתם בשלים וסגורים בעניין. אבל אם הזוגיות שלכם עדיין לא "בשלה" אז כדאי שקודם תארגנו אותה, ולא תביאו ילדים לעולם. ורק אח"כ כשתבשילו יחד, תלדו. אם הזוגיות שלכם סגורה ומאורגנת, למרות שאתם לא נשואים עדיין - אז מה שהיא אמרה נשמע לי כמו שטויות במיץ עגבניות. יחד עם זאת, נשמע לי שהיא מדברת מהנסיון שלה. אני מציעה לך לשאול אותה לפרטים למה אמרה מה שאמרה. שהיא תסביר לך את החוויות שלה.

פּוֹנְג

New member
אמנם לא נשואה, אבל דעה יש גם יש../images/Emo13.gif

אני חייבת לומר לך שאם לא הייתי בגילי המתקדם (38!) אז הייתי נותנת לי ולאיש שלי עוד כמה זמן להיות רק זוג. (ואנחנו 3 שנים ביחד) ב פ י ר ו ש לא הייתי מנסה להכנס להריון. המצב שלי אינו דומה שלך (כאמור, הגיל) לא ציינת כמה זמן את חיה עם בעלך לעתיד, וזה חשוב ומשמעותי, כי אם לא חייתם ביחד או יחסית אתם זוג טרי, אבל את בהחלט 'מפסידה' חוויה של זוגיות ואהבה. ואת עדיין צעירה ובהחלט יכולה לתת לעצמך עוד זמן ללא המחוייבות של ילד. וזה לא שיש "חוקים" בעניין. אבל זה ברור שברגע שנכנס לך ה"ג'וק" הזה של ילדים...שום טיעון, הגיוני או שלא הגיוני לא יעמוד בדרכך
לכן הצעתי לך היא לכי על זה, אבל לא בטירוף, אל תחפשי לדעת מתי הביוץ, אל תכווני את מעשה האהבה שלכם ליום מסויים - פשוט תעשו חיים רק בלי גלולות.... ותראי שפתאום באופן ספונטאני - תהיי בהריון.

28קטנה

New member
הי מורמור!

קודם כל מזל טוב על החתונה! איפה את עושה שמלה? סתם סתם... לדעתי הטעות היחידה שאת עושה היא להתייעץ באחות הגדולה שלך... חוץ מזה הכל פתוח אין שום ספר חוקים מתי ואיך. כמובן שאם אין לכם גרוש על התחת יש סיכוי לא רע שתשקעו עוד יותר...
אבל גם קניה של בית היא לא משהו שלפיו מתכננים משפחה. כשרוצים אז עושים. מבחינת גילאים אתם במצב לא רע, ויש לי הרגשה שהאיש שלך כבר רוצה, בדרך כלל נופל להם האסימון ביומולדת 30...

דבי 8

New member
מור מור (ארוך)

אני לא כותבת פה הרבה אבל כשיש לי מה לומר שומעים אותי: אני בת 25 ובעלי בן 28 אנחנו נשואים שנתיים ואני רוצה להגיד בפה מלא שאלו היו השנתיים היפות של חיי כל כך נהניתי מהזוגיות שכל פעם ששאלו אותי מה עם ילדים אמרתי : כל כך טוב לי ואני רוצה שזה ישאר ככה ואז ביום בהיר אחד הודעתי לבעלי שאני מוכנה וזה כבר 4 חודשים שאנחנו מנסים ולסיכום השנה הראשונה של הנישואים היא לדעתי מאוד חשובה לבניית הזוגיות (כסף אף פעם אין, כי עכשיו קנינו בית ולא נשאר לנו כסף) אבל היום לפעמים אני חושבת שזה מגיע לי בגלל שכל כך הייתי אנטי וזהו תשקלו את כל האופציות ויותר חשוב אל תהיי נתונה לדעות אחרים אלא רק את עם עצמך

קובולט

New member
גם לדעתי

לא צריך לחכות את ובעלך אומנם צעירים אבל צריך גם להנות מהילדים, שיהיו לכם את כל הכוחות לתינוק, וכל זה ואם שניכם רוצים תתגברו על כל המכשולים הכספיים שבע"ה לא יהיו
ומזל טוב על החתונה- דרך אגב אומרים ששעת הטבילה של בכלה היא שעה של בקשות ותפילות וברכות (תסמכי עלי יכניסו איתך למקווה רשימה של בנות רווקות שתבקשי בשבילן חתן) אז אל תשכחי תפילה קטננטנה מכל הלב גם בשבילך

רנה10

New member
אם הייתי יכולה , אני הייתי מחכה ...

אז ככה , קודם כל ברכות על החתונה המתקרבת .... אנחנו נשואים פחות משנה , ביחד כבר שלוש שנים. אם לא הייתי בת 34 הייתי מחכה עוד קצת , פשוט כי כיף לנו ביחד אנחנו יכולים לעשות דברים שאם היה תינוק בתמונה אז לא בטוח שיכולנו לעשות זאת (טיולים ארוכים,חוגים ואפילו המעבר האחרון לחו"ל). אנחנו יודעים שתינוק משנה את כל המשוואה וראינו את כל החברים שלנו עוברים את זה. כולם אמרו שהלילות ללא השינה והאחריות והכל שווה את זה אבל יחד עם זה בגלל הילדים הם קצת מוגבלים. אז לא הייתי קוראת לזה טעות , אבל זו פשוט בחירה שונה , ולכל אחד מתאים משהו אחר..... מה שכן ברגע שהתחלנו לנסות , המחשבות עושות את שלהן ולאט לאט אנחנו מרגישים יותר מוכנים. לגבי הכסף - אפשר תמיד להסתדר , לנו די ברור שמה שנוכל נקנה יד שניה וננסה לחסוך קצת. תהני מהחתונה , ומתי שאתם מרגישים שהגיע הזמן להרחיב את המשפחה , זה הזמן הנכון. מזל טוב רנה

למעלה