סקר...

ThePiper

New member
שאלה...

מישהו יודע איפה אפשר להשיג את הדיוידי של the song remains the same ואת האלבום live at california jam - deep purple אני מחפשת אותם כבר המון זמן...

ThePiper

New member
עוד סקר

למה לקפח את שאר הנגנים? מי לדעתכם המתופף/הבסיסט/קלידן/זמר הכי טוב? השאלון נכתב בלשון זכר מטעמי נוחיות אך מיועד גם לבנות :) ואם קיפחתי מישהו/מישהי תגידו לי

אני לא אפרט כמו יקי..

אבל. לדעתי המתופף הכי טוב הוא ביל ברופורד הבסיסט - סקוויר הקלידן - אמרסון והזמר... את זה נשאיר לפרויקט הבא.. בעניין הגיטריסט:

ThePiper

New member
לפי דעתי...

מתופף- בונזו אבל זה כי אני אוהבת את לד זפ גם המתופף של הפרפלז לא רע בכלל (שמו פרח מזיכרוני) אישית הקלידן האהוב עליי הוא מנזרק מהדורס והבסיסט האהוב עליי וכולם יסכימו אית הוא הבסיסט של הדורס :)

John LennonS

New member
what about pete townshend?

Was he a bassist or just a lead guitar or something??? anyways, i wanted to say that his lyrics and songs are very doog in my opinion, and it's a phenomenon, because usually the band revolves around the singer, who is the most famouse guy in the group, but in this case, the who's most famouse guy i think is mr. townsend. Oh, I heard something about him - he was or is or will be charged with some sort of crime, am i right??

LadyG

New member
הבסיסט של המי

הוא John Entwistle , שגם נניגן לעיתים בקלידים.

ThePiper

New member
אבל לא מצאתי

לא רוצה לעשות פרסומת רעה או טובה אבל בטאוור רקורדס לא היה דיסק אחד לא של דיפ פרפל ולא של המי!!!! אני לא מכירה עוד חנויות מוזיקה

Chocoholic

New member
אני ממליץ לנסות ב:

1)"האוזן השלישית" שינקין 21 ת"א. יש שם מחלקה שלמה לרוק קלאסי/פרוג/פסיכדלי... אפשר למצוא שם אוצרות. 2) "קצת אחרת" בדיזנגוף 93 ת"א. חנות שלמה, לא גדולה, שמוקדשת לז'אנרים שציינתי.

LadyG

New member
את The Song remains The Same

רכשתי בחנות של הרשת "לייזר סיטי" שיש לה חנויות במספר מקומות בארץ. אני יודעת על אחת בהרצליה ואחת בקרית אונו. הם גם יכולים להזמין עם אין. באלבום שביקשת לא נתקלתי. אני רכשתי לא מזמן DVD מעולה של Deep Purple שנקרא: Come Hell or High Water, הופעה של ההרכב המיתולוגי שחבר ב- 1993 להופעה בבירמינגהם. בהרכב: ריצ'י בלקמור, איאן גילאן, רוג'ר גלובר, ג'ון לורד ואיאן פייס, כל התותחים כולם.

CaerBannog

New member
מצחיק...

עם אתה איכשהו באיזור, מה שאתה כנראה לא, בחנות וידאו בקניון אורות באור אקיבע, יש עותק של השיר נשאר אותו דבר....

ThePiper

New member
סקר...

אני יודעת שזאת לא השאלה הכי חכמה כי שניהם מעולים אבל מי לדעתכם גיטריסט יותר טוב ג'ימי פייג' או ריצ'י בלקמור (מזל טוב...)

ThePiper

New member
אני אישית יותר אוהבת את פייג'

אבל בלקמור לא רע בכלל, אני חושבת שאם פייג' היה מקבל במה כמו שבלקמור קיבל (או לקח...) אז הוא היה מגיע לרמות גבוהות יותר, גם המוזיקה של לד זפלין פחות בומבסטית מהמוזיקה של הפרפלז.

giloni

New member
מת על השאלות האלה

ולא בציניות!!! כדי לענות על השאלה, בלי להתחכם יתר על המידה, צריך להגדיר את הז'אנר המוסיקאלי. סגנון הבלוז-רוק, ממנו צמח והתפתח הרוק הכבד, ששני הגיטריסטים שציינת השתייכו אליו (היום כמובן שלא, ואת מוזמנת להאזין ללהקה החדשה שהקים בלקמור: Blackmore Night ולהבין למה הכוונה), מתאפיינים בעיקר בוירטואוזיות. מהבחינה הזו, אני מאמין שיש לא מעט גיטריסטים של ג'אז שעולים על שניהם. אם אנחנו פונים לרוק האמנותי-פרוגרסיבי, הרי שנדמה לי שהרבה יסכימו לכך ששני הסטיבים, האו והאקט משתי ענקיות הז'אנר בהטעמה, יס וג'נסיס, הם מבצעים נפלאים. הקריטריון בסוגה מוסיקאלית זו, הוא בעיני השילוב ההרמוני של כל הנגנים בלהקה. מהבחינה הזו, לדעתי, אפשר להעמיד בשורה הראשונה מתחת לשניים שציינתי את Ian Akkerman מהלהקה ההולנדית Focus שגם עומד בקריטריונים של הג'אז ללא כל קושי ואף מוערך ככזה בקרב מומחים. גם Steve Hillage שניגן בכמה הרכבי קאנטרברי הוא מבצע ענק, ומי ששמע אותו יעיד על-כך. ד"א גם בקרב הגיטריסטים של עולם הבלוז-רוק, נדמה לי שיש לא מעט שאינם נופלים משני הענקים שציינת. למשל Jeff Beck או אפילו Eric clapton, Alvin Lee, Robin Trower, Gary Moore. בעניין שאר הנגנים בלהקה, שוב תלוי באיזה סגנון. וירטואוזים בקלידים לא חסרים ואני לא מתכוון רק לוויקמן ואמרסון. גם דייב גרינסלייד, רוד ארג'נט, היו כאלה. כאן, אני אפילו מעדיף את ג'ון לורד מדיפ פרפל, שהיכולת המוסיקאלית שלו הרבה יותר משכנעת משל שאר חברי הלהקה לדורותיה, או אפילו טוני בנקס מג'נסיס, שאיננו וירטואוז גדול, אבל המרקם הצלילי של הלהקה תלוי לא מעט ביכולת שלו להביא לידי ביטוי את הרעיונות המוסיקאליים טוב יותר. בכך, אני סבור, הייתרון הגדול של להקות הרוק המתקדם על שאר הלהקות בז'אנרים השונים. ד"א, בעניין התיפוף, נדמה לי שאף אחד לא יחלוק על כך שפיל קולינס וביל ברופורד הם באמת ענקיים. אבל אם יצא לכם להאזין לג'ת'רו טאל של המחצית השנייה של שנות ה 70 (Barimore Barlow), או לגונג באותן שנים (Pierre Morlean) או למאגמה (Christian Vander) תוכלו לשמוע מתופפים שלא מהעולם הזה, שיותר נכון לכנותם נגני כלי הקשה ולא מתופפים. יקי

giloni

New member
התנצלות. התגובה הזו שייכת לתרד השני

של ה Piper סליחה יקי

ThePiper

New member
טוב....

לא התכוונתי שתכתבו מיתולוגיות שונות אבל אני מסכימה איתך לחלוטין.. האם נדמה לי (ואל תהרגו אותי) שפינק פלויד לא משהו בתחום של נגינה (אבל אני בכ"ז אוהבת אותם....) אמרתי את זה לכמה אנשים ורצו להרוג אותי.. תגובתכם בעניין. ובעניין ההודעה המקורית ציפיתי (רציתי) שתגידו פייג' (ויכוח ישן....) ואגב מתופפים וכלי הקשה, לא חבל על בונזו.. ועוד למות מוות כזה :(

ThePiper

New member
שאלה

אני יודעת שזה לא קשור אבל יש כאן מישהו שאוהב את המורדים? וסליחה על כל ההודעות המעצבנות אבל מישהו צריך להחיות את הפורום

למעלה