סקר

glory the god

New member
סקר

בריחה של באפי בסוף העונה השנייה- מוצדקת או לא? דעתי: בכלל לא מוצדקת! אחרי כל העניין של אנג´ל, ברור שאפשר להבין שהיא ממש מדוכאת והמומה וכו´, אבל זה לא תירוץ לברוח! היא יכלה לדבר עם הסקוביז,כי כולם יודעים שהם היו עושים הכל כדי לעזור לה, היא יכלה להישאר בחדר לבד בלי הפרעות, אבל משום מה היא בחרה באפשרות הכי אנוכית- לברוח ולהשאיר את כל הסקוביז המסכנים לבד להתמודד עם הצרות שלה! הייתי מבינה אם כל בנאדם אחר היה בורח, אבל היא לא סתם בת אדם, היא הקוטלת, ויש לה אחריות, והחיים של עיירה שלמה הרבה יותר חשובים מרגשות של נערה אחת! היא הייתה צריכה לחשוב על זה. זה ממש לא בסדר, כי בתור קוטלת היא צריכה לחשוב על אחרים ולא רק על עצמה, זאת העבודה שלה, וההתפרצות של זאנדר עליה במסיבה שלה הייתה ממש מוצדקת.

B a n j o

New member
מה הקשר?

מוצדקת או לא? זו החלטה ריגשית של רגע. היא לא עמדה וחשבה "רגע... הרגתי את אנג´ל, אז לברוח או לא? הממ... אולי אני אתקשר לורדה רזיאל ואני אתייעץ איתה"

חחח- בדיוק באתי לומר משהוא כזה-

אין לנו שום זכות לבדוק אם זה מוצדק או לא.. כי זה העניין פה אין מעשה של סיבה זה ההרגשה שלה היא לא יכלה לעמוד בזה אז הפתרון שלה היה לברוח *מוכר לי מאיפשהוא...
* ומוצדק או לא זה מה שהיא בחרה לעשות *ג´וס* לדעתי זה גאוני מבסחינת ג´וס כי בחים האמיתים נראה לי שכולנו הינו מעדיפים לברוח מזה ולא להמשיך להעמיד פנים שהכול טוב שלא הרגנו את אהוב ליבינו שלא רבנו מאוד עם אמאבא שלא התמודדנו עם דברים נוראים... הינו מעדיפים לברוח וזה הבחירה האנושית ביותר מה שהיה יפה כל כך למרות שהיא קוטלת היא עשתה מעשה שכל נערה היתה עושה בסופו של דבר *נכתב בנימה מאושרת:)*

glory the god

New member
אבל זה העניין- היא לא כמו

כל נערה, היא קוטלת ובגלל זה היא צריכה להתמודד עם הדברים בצורה שונה.

זה כל מה שיפה...

*נכתב עם חיוך רחב על השפתים* באפי היא הקוטלת היא SUPER GIRL היא ה בחורה הכי הכי חזקה והיא היא שווה וכול אבל פה היא כמו כולנו כשזה נוגע לרגשות גם הקוטלת היא עוד בחורה כמונו. זה מה שאני כל כך אוהבת בסידרה ההיגיון שיש בה:)

glory the god

New member
גם החלטה של רגע יכולה

להיות מוצדקת או לא, אני שאלתי בסקר אם אתם חושבים שמה שהיא עשתה הוא בסדר או לא.

B a n j o

New member
אז

את סתם רוצה תשובה של כן או לא? אני ניסיתי לתת קצת יותר עיניין ולפתח וגם להסביר לך למה אי אפשר לראות בצורה כזו אבל..... אם את רוצה.....

smgfan

New member
קשה לענות על זה...

לכל צד יש את הסיבות שלו, ברור שבסופו של דבר להישאר ולהתמודד עם חיים ועם הקשיים זה הדבר הכי טוב לעשות (זה מה שתמיד מלמדים אותנו בסרטים). אבל אפילו את אמרת שגורל כל העולם נשען על גבה של באפי. באפי היא לא רק קוטלת, היא גם נערה סה"כ בת 17, לא רחוק מגילאיי הפורום הזה. את היית יכולה להתמודד עם האחריות של כל העולם, של חברייך, של משפחתך? ואם היא תיכשל באחריות הזו? זה ממש מפחיד!! ומהי התגובה הראשונית לפחד? הבריחה מהמציאות! באפי ברחה כי היא פחדה, היא פחדה לחזור לביתה וללבן את כל העניינים עם אמה, אחרי הבלגן שקרה. היא פחדה להמשיך את חייה ואת תפקידה כקוטלת בלי אהוב ליבה שתמך בה והיה שם בשבילה! אבל, בסופו של דבר אחרי הבריחה רואים שהאפשרות היחידה היא להתמודד עם המצב, וראיתם בסוף שבאפי חזרה הביתה! והתמודדה עם כל העניין הזה! מזלה של באפי שהיא למדה שצריך לחזור ולהתמודד בזמן קצר יחסית אחרי בריחתה, כי יש אנשים שבורחים כל חייהם מהצרות שלהם... אולי בריחתה לא היתה מוצדקת, אבל אי אפשר ממש להאשים אותה.

ANGEL N

New member
באפי היא לא רובוט...

הקוטלת היא לא רובוט. את לא יכלה להגיד לבן אדם טובמ בגלל שאת הקוטלת אז אסור לך לברוח. ברור שזה לא מעשה צודק אחרי הכל היא הקוטלת ויש עליה אחריות אבל יש מצב שבו כל אדם כבר לא יכול יותר, כמה שהוא יודע שמה שהוא עושה זה טעות ושאסור לו לעשות את זה הוא בגל זאת עושה את בחוסר ברירה. איך היית מרגישה אחרי שהיית הורגת משהו שכ"כ אהבת וכ"כ רצית להיות איתו? איך היית מרגישה אם אמא שלך היתה אומרת לך (גם בלהט הרגע) שאם את יוצאת עכשיו אין לך לאן לחזור? בקיצור באפי לא ברחה רק בגלל שהיא הרגה את אנג´ל אלה בגלל עוד הרבה סיבות שהתוספו לאט לאט והיא כבר לא יכלה לעמוד בזה. בנוסף לזה היא חשבה (ולדעתי גם צדקה) שאף אחד מהקוביס לא יבין אותה, וזה באמת מה שקרה (תראו איך הסקוביז הגיבו כשאנג´ל חזר בעונה השלישית). בקיצור ברור שזה לא היה מעשה נכון ובאפי ידעה את זה, אבל לפעמים פשוט לא יכולים להמשיך וחייבים לקחת הפסקה זה לא נשלט

כן.

היא הקוטלת, אבל מעל הכל, היא גם אדם. מהות הקוטלת- שם דגש בעיקר על הכוחות הפיזיים, ובעיקר בונה את הכוחות הנפשיים. ההחלטה שלה היתה החלטה של בריחה, כי זה לא נכון, לא כולנו עומדים ומתמודדים, אלא בדרך כלל מעדיפים לברוח(כמו שתמר אמרה) וההחלטה שלה, פשוט, היתה אנושית, ומתקבלת על הדעת. ואל.

מסכימה:)

הבריחה של באפי אם שימו לב היא אחד הדברים הכי אנושים שקראו בסדרה פה אנחנו רואים את ההבחנה בין באפי הקוטלת לבאפי הנערה משהוא ששמו עליו דגש חזק בעונה ה-1 שמה הראו לנו מאוד מאוד שהיא נערה לפני הכול במהלך הסדרה היא מתפתחת מנערה לאישה מקוטלת מתחילה שלא רוצה בכלל להיות ככה- לקוטלת מתורגלת ומאומנת זה מה שכל כך יפה שלמרות הכול היא אדם. רואים את זה בערך פעם פעמים בעונה אין לי כוח לפרט כי זה יכלול ספויילרים אז זהו... (חשוב לציין- כמו שתמר עושה:)

sour spirit

New member
יש שני צדדים למטבע

אחד: לא... לא חכם היה לברוח ככה מהמחויבות שלה, כמו שאמרת כבר... כאילו, כ"כ הרבה מוטל עליה והיא פשוט בורחת, ככה, סת, בלי שום אזהרה, ברגע אחד של עיבוד עשתונות. אבל כמו שכבר אמרו לפני *BANJO* זו די הייתה החלטה של רגע אחד, בלי הרבה מחשבות. אמא שלה כעסה עליה ואמרה שאם היא אי-פעם תצא, שלא תחשוב על לחזור, וגם (וזה "גם" רציני) היא די כרגע הרגה את אהוב ליבה. את לא מצפה ממנה לקפוץ בשמחה ולבוא אל החברים שלה בדילוגים "היי, רצחתי אותו@!" והתגובה של זאנד, לדעתי, היא ממש לא מוצדקת. כאילו איזו זכות יש לו(הם) לבוא ולהרצות לה? הם לא עברו את מה שהיא עברה. אז אוקיי, זה לא היה פסדר מצידה, אבל היא בכל זאת רק בתאדם, לא איזו אלה שיכולה לגרש את הרגשות שלה...

glory the god

New member
התגובה שלהם(של זאנדר והשאר)

הייתה מאוד מוצדקת, והייתה להם זכות ועוד איך להטיף לבאפי, אחרי הכל הם אלו שטיפלו בכל הצרות שהיא השאירה מאחוריה בלי היסוס, הם אלו שסיכנו את חייהם כל יום בלי שום חובה בגלל שהיא ברחה.

sour spirit

New member
../images/Emo163.gifלמה בלי מחויבות?

יש להם סוג של מחויבות... מרגע שנודע להם על הערפדים, הם מחויבים לעשות משו בנידון.... נראה לי.. כאילו להתעלם ולא לעשות כלום, זה כמו להיות שותף לפשע של הערפדים... ככה אני רואה את זה... כאילו אני לא מצדיק את באפי - NO, SIR - אבל תחשבו... תתחשבו

את חושבת?..

אני לא חושבת שזה היה עד כדי כך מוצדק. מה עם ווילו ואיך שהיא התחמקה מבאפי במסיבה כל הזמן ב-dead`s man party, זאת לא היתה בריחה מהתמודדות? ובכלל, איך שאף אחד לא דיבר עם באפי על מה שמציק לו, אמא שלה הלכה ל-Pet, זאנדר התנחם בזרועות קורדיליה וכו´. זו היתה בריחה לא פחות. אני מבינה שהם כעסו עליה, שהיא ברחה בלי לומר להם כלום, ובכלל, שהיא ברחה כך. אבל אם מסתכלים רק קצת על זה מהצד שלה, אפשר להבין אותה. ואל. ואל.

sour spirit

New member
זה בן....

ולמה לא? כאילו, אוקיי, אי-אפשר להגיד שהם אולצו להיות מעורבים כמו באפי.. אבל הם די "הוכרחו" לעשות זאת. וגם אם הם הוכרחו או רצו או משזה יהיה יש להם סוג של חובה... הם לא צריכים להשלים את התפקיד של באפי, כי היא הקוטלת, אבל זה כל הקטע שהחברים של באפי עוזרים לה. וכל ההתפרצות של החברים של באפי עליה היא לא ממש נחמדה... במיוחד זה שהיא חזרה והם מביאים לה כל מיני אנשים שהיא לא מכירה, למרות שזו לא הייתה אשמתם.... בכל-זאת

היא לא בקשה מהם שיעשו בשבילה

חשבתם על זה??? הם כועסים שהיא לא שתפה אותם וכדומה אבל בסוף היא אנושית... היא לא חשבה על ההשלכות של המעשים שלה...:)

IDOffryn

New member
גם שימו לב

שאז היא הייתה עוד ילדה בת 17.. זה לא קל לחיות עם כל האחריות הזו.. באפי של עונה ארבע למשל כבר לא הייתה עושה את זה ובטח לא של עונה 5..(וזאת עוד דוגמא יפה להתבגרות של הדמות.. טוב אבל זה בא עם הגיל..) עם הזמן באפי למדה לקבל את האחריות שלה כקוטלת אבל בסוף העונה השנייה לאחר מוות, אנג´ל הפך לרע, להרוג את אנג´ל סילוק מהבית ומבית הספר. זה יותר מידי לילדה בת 17 להתמודד ובגיל הזה בדרך כל אנשים נוטים להסתגר ולא לשפוך את הבעיות שלהם בפני כולם(במיוחד שהן כאלה ענקיות) אז הבריחה היה צעד מושלם בשבילה להתחמק מהכל לנסות לשכוח הכל אבל בסוף הכל חזר אלייה. היא לא יכולה להתחמק מהיעוד שלה.. ודווקא זה שהיא קוטלת הוא הדבר שהחזיר אותה לסאנידייל(וכמובן הגעגועים וכל זה..) באפי לא הבינה איזו טעות היא עשתה עד שהיא עזרה לאן ונלחמה בשדים מהגיהנום. רק אז היא הבינה כמה צריכים אותה בסאנידייל אבל לדעתי היא לא חזרה בגלל שהיא רצתה לחור לחברה ולאמא שלה היא פשוט דאגה יותר ליעוד שלה ולחיסול רוע יותר מחזרה לחיים הישנים שלה.. לדעתי.. ובקשר לתגובה של זאנדר. לא הייתה לוזכות להתערב הוא מכיר את באפי טוב ולא היה לו שום זכות לתקוף אותה ככה. וזה רק מראה (ונראה לי שמישהו הזכיר את זה) כמה החברים ואמא שלה לא מבינים את המשמעות של להיות קוטלת(וגם היא בעצמה עוד לא סגורה על זה..) והנה זה מראה כמה הסדרה אנושית יותר ממה שאנשים חושבים

זה היה כתגובה לגלורי..

והכותרת הזאת פתאום נראית מאוד מוזרה. דרך אגב, זה היית אתה ששלחת לי את הפנפיק? אני מתקשה לאתר אותו. ואל.

sour spirit

New member
../images/Emo163.gifיפה...|אבל לא לי|

כי די נתקעתי...עם הסיפור.. ננסה לשנות דברים... שיהיה

למעלה