סקר

סקר

מה השיר הכי לא מובן של משינה. ברוב השירים אפשר להבחין בסיפור (גברת שרה השכנה, שלג צח) או באיזשהו כיוון ואמירה (אהובתי, שלמונזה). באילו שירים קשה להבחין במשהו מובן עם קשר. אני אפתח עם הארי קריש דם. אני יודע מה הסיפור מאחוריו (בסוף ההודעה), אבל למי שלא מכיר כל כך את משינה השיר נשמע לא קשור לכלום בלי אמירה ובלי סיפור ובלי כלום. ולמי שלא מכיר. הנה הסיפור: זו היתה רשימה שהתגלגלה באולפן של שמות שהוצעו לאלבום או ללהקת המשאיות (להקת הבת של משינה), או לשניהם, ואהוד בנאי שביקר באולפן להקלטות המפוחית בלילה בעיר אמר שזה אחלה מילים וצריך להלחין את זה. ההלחנה וההקלטה בוצעו בו במקום.

שלמונזה

New member
לא יודעת את הסיפור אבל...

שלומי ברכה כתב את זה והוא אוהד ביתר ולכן יש את צעקות אלי אוחנה... (אני מעדיפה אבי נמני) בכל מקרה זה השיר שגם עלה לי בראש שלא ממש מובן

לפי דעתי...

הכל התחיל בנאצר זה פשוט שיר שאמור להגיד- ´אנחנו נעשה מה שבא לנו, תאהבו או לא´. אבל לא משנה. הייתי רוצה לדעת על מה נכתב ´אופטיקאי מדופלם´.

כדורגל, טלויזיה, פוליטיקה..

ומה לא.. יש את הכל ב"הכל התחיל בנאצר".. דוגמאות: פוליטיקה - נאצר, בשיר ג´ומאייל.. כדורגל - שמעון רצבי (?), אלי אוחנה טלויזיה - מיסטר טי באמת שיר מצויין.. אני לא סגורה על כרים עבדול זמר..

כן אבל...

נכון שהוא זורק שמות שקשורים לטלויזיה ולכל זה אבל איך הם מתקשרים אחד לשני?

הקישור הוא בדרך כלל

עם חפיפה בין מילה למילה + כפל משמעות: באשיר ג´ומאיל בשיר שלנו רק ג´ומאיל חי שקלים בי איי ברטוס (שוחק על ידי) מיסטר טי... ניסים קיויתי סתם קיויתי... ועוד, פשוט אין לי זמן לפרט עכשיו.

Gaus

New member
הסיפור מאחורי הכל התחיל בנאצר..

אני ממש ממהר, אז בקצרה.. כל חברי משינה הם ילידיי שנות ה60 תק´ שלטונו של נאצא במצריים, ובאותם שנים השם הזה היה נורא פופלארי במדיות (בערך כמו עראפת/סדאם היום) ובשיר הזה הם זורקים כל מיניי ארועים שזכורים להם במשך שנות חייהם, כל מיניטרנדים שהיו, אבל בסופו של דבר, מבחינתם הכל התחיל בנאצר, זה הדבר המשמעותי הראשון שחרוט בזכרונם מילדות.. הייתי ממשיך לקשקש לנתח אך אני על קוצים... מקווה שעניינתי אתכם.. אורן.

למעלה