סקר:

dutchman

New member
סקר:

1.מהי לדעתך אומנות הלחימה שתגן עליך הכי טוב בקרב ללא הגבלות או חוקים (מה שנקרא קרב רחוב) 2.מה היא לדעתך אומנות הלחימה שעובדת הכי הרבה על פיתוח השרירים והכוח ופחות על טכניקה? 2.מהי אומנות הלחימה שלדעתך הכי מרשימה מבחינת מראה (לא חובה מבחינת האקפטיביות) התשובות שלי: 1-קרב מגע אחריו ג´וגיטצו 2.קאפורה? (אבל מאוד יכול להיות שאני טועה) 3. נינג´טצו (משהו מדהים!)

zakomea

New member
תשובתי...

1. אני חושב שקרב מגע/דניס השרדות וגם קונג פו יכולים לשמש בקרב רחוב. 2. קפואירה, זה ברור אין שום אומנות שמתאמצים בה כמו בקפואירה
3. שוב קפואירה, שאני יפרט

toranga

New member
זה תלוי .....

על איזה פרק זמן של אימנים אנחנו מדברים ? אם על קצר אז איגרוף תאילנדי ,קרב מגע וגם סגנונות מסויימים של ג´יו ג´יטסו יעשו את העבודה ברחוב. אם על פרק זמן ארוך ,אז אני לא חושב שיש מתחרים לתאי צ´י ,לקונג פו ולגי´ו ג´יטסו המסורתי. 2 . פיתוח שרירים חזקים ,לא מנופחים יש בקונג פו לצורותיו,גי´ו ג´יטסו וכמובן תאי צ´י.להבדיל מקפוארה שבה השרירים מתפתחים כמו בהתעמלות קרקע (כמובן מבלי לזלזל ולפגוע באף אחד......) 3. לדעתי האומנות שיש בתאי צ´י ,הדיוק והתזמון המדהימים הם היפים ביותר מכל אומנויות הלחימה,כמו שחבר שלי אומר " כתר אומנות הלחימה נימצא אצל התאי צ´י "

Jogodor1

New member
שוב צריך להסביר ???../images/Emo46.gif

אנשי הפורום היקרים... אני חוזר ואומר, קפואירה אינה התעמלות קרקע, התרגילים שאנו מבצעים בהופעות, אין אנו מתאמנים עליהם באימון יום רגיל, הקהל אוהב את זה, וגם אנחנו, וזו הסיבה שלהופעות קפואירה יש את הדרישה הכי גבוהה בארץ... (אני חושב שאנחנו האומנות היחידה שיש דרישה להדגמות גם באירועים כמו חתונות ובר מצוות) אז בבקשה ממכם, הפסיקו להתייחס לקפואירה כהתעמלות קרקע שנועדה לשעשע את צופיה. לקפואירה יש המון שימושים אחרים, אם תהיו בגישה שכזו, אתם תחמיצו את כול העיקר הלחימתי בה, ותתמקדו רק על האקרובטיקה. אז יש לי בקשה ממכם, לכו ותראו אימון או שניים של קפואירה, אני אוסיף את האתר של אבאדא ישראל כדי שתדעו את לוח הזמנים (נמצא תחת סקג´ואל) ותוכלו לשפוט בעצמכם, ואפילו לשאול שאלות את המאמן... ולסיום... 1- קרב מגע ודניס הישרדות, מלמדים איפה הכי כואב... 2- זה כבר תלוי במאמן, ובשיטות הלימוד שלו... 3- ק-פ-ו-א-י-ר-ה, בזה אין לי ספק...

Jogodor1

New member
הייתה תקלה, ננסה שוב...

אנשי הפורום היקרים... אני חוזר ואומר, קפואירה אינה התעמלות קרקע, התרגילים שאנו מבצעים בהופעות, אין אנו מתאמנים עליהם באימון יום רגיל, הקהל אוהב את זה, וגם אנחנו, וזו הסיבה שלהופעות קפואירה יש את הדרישה הכי גבוהה בארץ... (אני חושב שאנחנו האומנות היחידה שיש דרישה להדגמות גם באירועים כמו חתונות ובר מצוות) אז בבקשה ממכם, הפסיקו להתייחס לקפואירה כהתעמלות קרקע שנועדה לשעשע את צופיה. לקפואירה יש המון שימושים אחרים, אם תהיו בגישה שכזו, אתם תחמיצו את כול העיקר הלחימתי בה, ותתמקדו רק על האקרובטיקה. אז יש לי בקשה ממכם, לכו ותראו אימון או שניים של קפואירה, אני אוסיף את האתר של אבאדא ישראל כדי שתדעו את לוח הזמנים (נמצא תחת סקג´ואל) ותוכלו לשפוט בעצמכם, ואפילו לשאול שאלות את המאמן... ולסיום... 1- קרב מגע ודניס הישרדות, מלמדים איפה הכי כואב... 2- זה כבר תלוי במאמן, ובשיטות הלימוד שלו... 3- ק-פ-ו-א-י-ר-ה, בזה אין לי ספק... והאתר...

Jogodor1

New member
ועוד משהו...

הייתי מעדיף שתשתדלו להגיע לאימון של קבוצת אבאדא (בלי שום רצון, או בקשה לפגוע בשאר הקבוצות, להפך, יש לי הערכה רבה כלפם) מכיוון ששיטות הלימוד שונות, שאר הקבוצות אינם מיצגות ממש את מה שאני לומד, ויהיה לי קשה לאחר שתבקרו שהם להסביר לכם דברים (יש קבוצות שאפילו משתמשות בשמות שונים לאלמנטים שווים) או להדיין איתכם על דברים אחרים בתודה, ערן... ג´וגו(א)דור בשבילכם...

ואני רק תוהה...

אם הייתם מציגים לקהל הרחב את האימונים שאתם מבצעים ואת השימושים הטמונים זה - האם גם אז כולם היו חושבים שקפואירה היא התעמלות קרקע...?

Jogodor1

New member
זה כבר לא מעניין את הקהל...

כול מה שהם רוצים לראות זה סלטות, סלטות, ואם יש זמן אז עוד איזו סלטה... בגלל שהקהל (בגלל הסרטים) מקשר אוטומטית אומנות לחימה לאקרובטיקה, אז כאשר הוא בא לצפות במופע, הוא יצפה לראות את זה, ואם לא, יתאכזב... ובגלל שאנו היחידים (אני חושב...) שמבצעים אקרובטיקה, יש לנו את הדרישה הגדולה ביותר למופעים... אבל אני איני מתייחס אליכם כאל קהל שזה מה שהוא רוצה לראות, את אומנים עם ניסיון ויודעים טוב מאוד שהקשר בין אקרובטיקה לאומנות לחימה הוא אפסי, אז בבקשה שוב, אל תתיחסו לקפואירה כהתעמלות קרקע, כפי שאמרתי קודם, לכו לאימון ותראו במו אינכם "תמונה שווה אלף מילים, מראה עיניים שווה ממיליון תמונות.."

בהדגמות עושים רק מה שהקהל רוצה?

מה, בעצם, מטרת ההדגמה? ומדוע רק אתם מבצעים אקרובטיקה בהדגמות?

PanGu

New member
התשובה שלי.

1. לדעתי, כל שיטה, כשלומדים אותה ברמה זו או אחרת "טובה" ברחוב. לדעתי טאי צ´י יהיה אפקטיבי ביותר. 2. הכי הרבה פיזיות? שאלה קשה, ובלי אחריות על התשובה הייתי עונה שסמבה... (לא, לא הריקוד). 3. מראה? קונג פו, אבל הדעה שלי משוחדת ;) ארתור.

קרוקדיל

New member
וכמובן שאני לא משוחד.....

אבל נראה לי שהג´ט קון דו עונה לשלושת ההגדרות ברחוב היא פשוט מהירה וקטלנית עבודת גוף תלוי איזה מאמן אבל עינו ערך ברוס לי ויופי? מי לא ראה את הסרטים של ברוס לי? תגידו שהם לא מדהימים

aradori

New member
התשובה הנכונה ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif ../images/Emo124.gif

1. פחות משנה אומנות-הלחימה - תלוי מאוד מי המורה. 2. פחות משנה אומנות-הלחימה - תלוי מאוד מי המורה. 3. פחות משנה אומנות-הלחימה - תלוי מאוד מי המורה.

neko

New member
מחשבות../images/Emo12.gif

Aradori גנב לי את התשובה. 1. בהחלט תלוי במדריך. אני חושב שמורה הנכון יכול לתת למתאמן ספיריט בזמן קצר, וזה יתן לו יתרון אדיר בקרב, מעבר לטכניקה או תחכום. 2. אמנות שעובדת על שרירים ולא על טכניקה? חדר כושר. אין ממש אמנות לחימה כזאת. אולי אגרוף (קלאסי ותאילנדי), אבל גם זה לא לגמרי נכון. 3. סרטים של ג´ט לי הרבה יותר יפים מסרטים של ברוס לי. מישהו ראה את היו זמנים בסין, Twin warriors, הגלדיאטור משנחאי\פקינג (Last hero from China), ועוד רבים ויפיפיים? הלחימה הסינים בביצוע טוב היא הרבה מעבר לכל דבר אחר שראיתי. ניתן לקפוארה קרדיט שהיא מוציעה שואו טוב בזמן אימון קצר יחסית.

amir_aikido

New member
התשובות שלי

1. תלוי במתאמן, במורה, באיום, ובפרק הזמן לאימונים. בפרק זמן קצר הייתי מצביע על אמנויות כמו קרב-מגע / הישרדות, קראטה מגע מלא (קיוקו-שינקאי) וכו´, בכלל הייתי מדגיש יותר לימודי אגרסיבות מלימודי טכניקה. אם מדובר על הרבה שנים של אימונים, אני באמת חושב שהאמנות אותה אותו מתאמן ישאר ללמוד תהיה האמנות הכי טובה בשבילו. דווקא במצבי אמת יותר חשובה יכולת נפשית שמשולבת עם יכולת מעשית/טכנית (מיקום, רגישות ותיזמון לפני "טכניקה") . וכל מורה שיעזור למתאמן למצוא את היכולות הללו יהיה טוב, בלי תלות באמנות שהוא מלמד. אגבף לא הייתי מזלזל גם בלימוד של אמנויות הספורט לחימה,: איגרוף/ איגרוף-תאילנדי/האבקות/ג´ודו אם המורה יודע ללמד גם מיקוד של הגנה עצמית ועובד על כך באופן שותף. 2. אני חושב שזו יותר שאלה של מורה וקבוצה מאשר של אמנות. למרות שסביר שלא תמצא הרבה קבוצות אייקידו / טאי-צ´י שעובדות חזק על כוח. אז בו נניח שמדובר יותר באמנויות חיצוניות. (ואף אחת מהן לא תתחרה בחדר כושר). 3. השאלה מה מרשים אותך ? אקרובטיקה : הופעות של קפואירה / וושו / טוואנדו יכולות להיות מאוד מרשימות. אלימות / דם : עדיין אין מתחרים לקרבות האיגרוף התאילנדי והאיגרוף. תיזמון/מיקום : יש בכל אמנויות הלחימה כשמתאמנים ברמה רצינית. אני חושב שאחד המקומות שיותר קל לצפות בזה הוא באמנות הקנדו. אמיר

די ברור מה התשובה לשאלה!!!

אבל אני מפחד שמודרטור יקטוף לי את התשובה הברורה לשאלה: "מה היא אומנות הלחימה טובה ביותר ומי הוא המורה הטוב ביותר?" אז אני לא אגיד אבל אשלח לך תמונה שתבין כמה טעם יש בשאלתך: אלו התלמידים הוותיקים באימון מציאותי מציאותי. איפה תמצא דבר כזה? איפה? מקווה שזה עזר לך

מצטער

מצטער אבל כרגע אין לסנסאיי כוונות פוליטיות והוא מקדיש את עצמו לאומנות לחימה. סנסאיי גרוזנברג נמצא כרגע ביפן (אשכרה!!!) והוא עושה מדיטציה עמוקה על מאה גרי נכון ועל איזה סגנון קפוארה הוא רוצה ללמוד. סנסאיי אבל ממשיך לעשות משקולות כי הוא חייב. מצטער אני מצרף תמונה של סנסאיי במדיטציה בגשקו שהיה בשנה שעברה. שים לב שמושיקו עירני!!! אשכרה

למעלה