סקר.

fcfighter

New member
סקר.

אני רוצה לדעת מה הדעות הפוליטיות שלכם, לאן אתם משתייכים למחנה הימין ,שמאל, מרכז ?? המודעה מופנית לאתאיסטים בלבד.

notafish

New member
תבקש ממנהלי הפורום../images/Emo19.gif

להרים סקר בנושא. ככה האנונימיות של העונים תישמר.

Prince of Wales

New member
ימין אתאיסטי

דהיינו ארץ ישראל השלמה (כולל סיני ועבר הירדן המזרחי). שוויון זכויות לכל האזרחים ללא הבדל דת גזע ומין. הבאת מיונים רבים של יהודים כדי להגיע ל-15 מיליון יהודים בין המדבר הערבי לים התיכון.

אלי ו.

New member
מיהו יהודי בעיני אתאיסט?

האם תקבל סיני או תאילנדי שאומר "אני יהודי" כיהודי? מה עם אתאיסט רומני שאומר "אני יהודי אתאיסט"? ערבי מוסלמי? או שמה רק את בנה של אם יהודיה או שגוייר כהלכה?

Prince of Wales

New member
כן אקבל סיני שאומר שהוא יהודי.

וכל אחד שאומר שהוא משתייך ללאום היהודי בתנאי ש- יעמוד בקריטריונים מסויימים (כמו מקצוע מבוקש, עבר פלילי, בריאותי וכדו´) כנהוג במדינות המתוקנות.

אלי ו.

New member
ז"א שלא תקבל פליטים יהודים מהשואה?

אם הם זקנים למשל? אם תקבל אותם, למה אותם ולא נניח פליטים סודניים?

כינוי1982

New member
זה לא סותר

אפשר להנהיג למשל, מעבר למכסת הגירה, מכסה מסויימת המיועדת לפליטים. וכך למשל מי שאינו נרדף ע"י הממשל שלו יצטרף לעמוד בקריטריונים מסויימים, ומי שכן נרדף במדינה שלו - יהיה זה יהודי ניצול שואה או סודני, יוכל לעלות ארצה בעזרת מכסת הפליטים. הבעיה היא אחרת (לי אגב זה לא מפריע, אבל מסתבר שלרוב אזרחי המדינה זה כן). מה קורה אם ערבים מבוססים כלכלית שמתאימים לשוק העבודה מצהירים "אני יהודי". הגיור האורתודוכסי מאפשר להבדוק כמה הם מוכנים להוכיח את "יהדותם". מדינה שמאפשרת לכל אחד להכריז על עצמו כיהודי, לא תוכל להחזיק מעמד כמדינת הלאום היהודי עוד הרבה זמן. מה עוד, שיכול להיות שאותם ערבים יקבלו עדיפות על הודים עניים מברה"מ לשעבר. גרמניה וצרפת למשל, הן מדינות גדולות בעלות מספר גדול של אזרחים, ולכן הן יכולות להרשות לעצמן להכניס מהגרים (מה עוד שבגרמניה יש מאזן ילודה שלילי למיטב ידיעתי, והם זקוקים לאנשים צעירים) ובו בזמן זה לא פוגם בהיותם מדינת לאום. ישראל לעומת זאת היא "מדינה קטנה ומוקפת אוייבים". מדינה שמכריזה על עצמה ככזו מן הסתם תהיה מעוניינת להקשיח את כללי ההגירה מבחינה לאומית-דמוגרפית, והגיור האורתודוכסי מועיל לכך. אפשר כמובן לטעון, כמו בגרמניה וצרפת, שמי שרוצה להגר חייב ללמוד את השפה הרשמית ואת תרבות הלאום. אבל היות ורוב אלו שדורשים לבטל את הגיור האורתודוכסי גם מעוניינים להכחיד חלק גדול מתרבות הלאום (ישיבות) ולצור אחת חדשה, אני לא חושב שזה ריאלי כ"כ.

אלי ו.

New member
הנקודה שלי היא אחרת

אתאיסט שרוצה להביא 15 מיליון יהודים בין הים לנהר בעיני נמצא בבעיה מסוימת בשאלה "מיהו יהודי". אולי אני טועה, ולכן ביקשתי הבהרה.

Prince of Wales

New member
אין שום בעיה בהגדרה לאומית

הבעיה אצלך היא הדיסוננס בין הגדרה דתית ללאומית. אני אומר שנית, אדם הרוצה להגדיר עצמו כיהודי, (כבן הלאום-ציביליזציה, תקרא לזה איך שתרצה), ועומד בקריטריונים מסויימים, ברוך הבא.

אלי ו.

New member
שוב, האם היית מקבל פליטי שואה?

אני מדבר גם על ילדים יתומים למשל ועל זקנים. אם כן, האם תקבל פליטים מסודן שרוצים להיות חלק מהלאום היהודי? האם בשני המקרים תשתמש באותם קריטריונים? האם לדעתך אדם יכול להיות בן הלאום היהודי אך מאמין בדת אחרת? (נניח מוסלמי)

Prince of Wales

New member
כן בהחלט לפליטי שואה, נקרא לזה

א. מחוייבות היסטורית-מוסרית (אם הלאום היהודי מוסרי, הרי שאין לך בעיה עם זה, נכון ?) ללא תנאים מוקדמים. ב. כן לאנשים הטוענים שנפשם בתרבות היהודית, עם קריטריונים מוגדרים היטב, כנהוג במתוקנות שבמדינות המערב. ג. אם אנו מגדירים לאום יהודי על סמך המכנה המשותף הרחב ביותר שניתן למצוא אז כן. אין לי בעיה עם מוסלמי או נוצרי הנושאים דרכון של מדינת יהודה.

אלי ו.

New member
השאלה שלי מתמקדת בחוק השבות

א. איך תבדוק שאדם הוא יהודי? ב. איזה קריטריונים יש במתוקנות במדינות המערב? ואיך תשייך אותם ל"תרבות היהודית" (מה זה בכלל תרבות יהודית?) ג. אם אתה מגשיר לאום יהודי לפי ההגדרה הרחבה ביותר שיש, האם תקבל פליט פלשתיני שחי באלג´יריה שקורא לעצמו יהודי מוסלמי כאזרח במדינת ישראל לפי הצהרתו בלבד?

גוססי

New member
חוק השבות...

צריך לקבוע כי מדינת ישראל תתן מקלט לכל אדם הנרדף בגלל יהדותו. הגדרה מעין זו תפטור אותנו מהעיסוק בהגדרה ההלכתית ל-"מי הוא יהודי" ותמנע את הפיכת המדינה למקלט לכל עברייני העולם שהשקיעו $100 בתעודה מזוייפת שסבתא שלהם היתה יהודיה.

אלי ו.

New member
מה עם היהודים מארגנטינה?

לאחרונה הגיעו לישראל עשרות משפחות יהודיות מארגנטינה. הן לא נרדפו בשל יהדותן. האם לדעתך יש להפלות את המשפחות לטובה מול משפחות ארגנטינאיות לא יהודיות? מה עם סתם יהודי ממולדוביה שרוצה לעשות עליה? תתן לו לעלות? (גם אם הוא לא נרדף) (אגב, בנושא הסבא היהודי אני מסכים איתך שיש לתקן את חוק השבות)

גוססי

New member
אין בכך כל בעיה

מי שאינו בסטטוס של "יהודי נרדף" עניינו ישקל בהתאם לקריטריונים רלוונטיים כגון השכלה, מצב בריאותי, מצב משפחתי, גיל וכו´.

Prince of Wales

New member
יהודי ארגנטינה

כפי שכתב גוססי לא נרדפו בשל יהדותם. לכן הגירתם לכאן צריכה להישקל ע"פ הקריטריונים שציינתי לעיל.

Prince of Wales

New member
מספיקה לי הגדרתו העצמית

קריטריונים מערביים, בריאות, מקצוע, עבר פלילי. לשאלה השלישית כן, אם יעמוד בקריטריונים שהגדרתי לעיל.

Moledet972

New member
ימין תומך טרנספר.

אמנם לא מסכים עם הססמא "רק טרנספר יביא שלום", אלא רק טרנספר יביא בטחון, או בעצם, רק טרנספר יביא הרתעה. תומל כרגע בטרנספר לערביי יש"ע. במקרה של מלחמה אזורית, יש לכבוש את סיני, מערב ירדן, דרום סוריה, דרום לבנון. לגרש את האוכלוסייה. זו הדעה הפוליטית. - אני בהחלט לא אתאיסט. אני יהודי מאמין. לא שומר שבת.

שמאל אתאיסטי.

טרנספר לא יעבוד, לא מהבחינה המוסרית, ולא מהבחינה הראלית, כי העולם המערבי לא יאפשר לנו. שליטה על עם אחר תחסל אותנו בסופו של דבר. קודם כל את הדמוקרטיה (או מה שנשאר ממנה), ואחר כך את עצם הקיום של המדינה. סיפוח השטחים יחד עם תושביהם והענקת אזרחות להם, תביא לאובדן הרוב היהודי ובסופו של דבר גם לאובדן המשטר הדמוקרטי ולמלחמת אזרחים. ולכן כל מה שנשאר לנו זה לוותר על השטחים ולהציל את עצמנו.

למעלה