זה לא סותר
אפשר להנהיג למשל, מעבר למכסת הגירה, מכסה מסויימת המיועדת לפליטים. וכך למשל מי שאינו נרדף ע"י הממשל שלו יצטרף לעמוד בקריטריונים מסויימים, ומי שכן נרדף במדינה שלו - יהיה זה יהודי ניצול שואה או סודני, יוכל לעלות ארצה בעזרת מכסת הפליטים. הבעיה היא אחרת (לי אגב זה לא מפריע, אבל מסתבר שלרוב אזרחי המדינה זה כן). מה קורה אם ערבים מבוססים כלכלית שמתאימים לשוק העבודה מצהירים "אני יהודי". הגיור האורתודוכסי מאפשר להבדוק כמה הם מוכנים להוכיח את "יהדותם". מדינה שמאפשרת לכל אחד להכריז על עצמו כיהודי, לא תוכל להחזיק מעמד כמדינת הלאום היהודי עוד הרבה זמן. מה עוד, שיכול להיות שאותם ערבים יקבלו עדיפות על הודים עניים מברה"מ לשעבר. גרמניה וצרפת למשל, הן מדינות גדולות בעלות מספר גדול של אזרחים, ולכן הן יכולות להרשות לעצמן להכניס מהגרים (מה עוד שבגרמניה יש מאזן ילודה שלילי למיטב ידיעתי, והם זקוקים לאנשים צעירים) ובו בזמן זה לא פוגם בהיותם מדינת לאום. ישראל לעומת זאת היא "מדינה קטנה ומוקפת אוייבים". מדינה שמכריזה על עצמה ככזו מן הסתם תהיה מעוניינת להקשיח את כללי ההגירה מבחינה לאומית-דמוגרפית, והגיור האורתודוכסי מועיל לכך. אפשר כמובן לטעון, כמו בגרמניה וצרפת, שמי שרוצה להגר חייב ללמוד את השפה הרשמית ואת תרבות הלאום. אבל היות ורוב אלו שדורשים לבטל את הגיור האורתודוכסי גם מעוניינים להכחיד חלק גדול מתרבות הלאום (ישיבות) ולצור אחת חדשה, אני לא חושב שזה ריאלי כ"כ.