סקר

FineSilverMan

New member
לא שאלתי לגבי כל אחד

שאלתי לגביך ולגבי חברי הפורום.

האם לא קרה שראית חולצה במגזין אופנה ורצית אותה?
או תספורת?
או מכונית?
אנחנו מעתיקים מאחרים באופן די חופשי. העתקה מבטלת את הייחוד. היא יוצרת זהות.

כן ברור

אבל כולנו מושפעים מהסביבה, מהשפה, מהתקופה. זה שטחי.
כן, אני חושבת שאני מיוחדת. לכשעצמי. אין עוד אחד כמוני, אני יוניק פאקינג סנוופלייק. אני רואה את העולם בדרך שרק אני רואה אותו, ויש דברים שאומרים לי עולם שלאחר לא יהיו מובנים בכלל. ויש לי מוזרויות שיכולות להתפרש כעילה לאשפוז כפוי, אבל אני מקבלת אותן בברכה.

ובכלל, אני לא אוהבת גישה שהנורמטיביות, קרי המרכז של ההתפלגות הוא הגביע הקדוש שלה. אני אוהבת שכל אחד קצת מוזר, ופגום, ודפוק, ומשוגע. קצת. כי כשכולם נורמלים מדי זה יוצר מין ציפייה לא מציאותית להשתוות. ואף אחד לא באמת יכול, אז יוצא שכולם עוטים מסיכה ושבים הביתה רצוצים מהמשחק הזה. אני אוהבת אנשים מוזרים כי באופן הכי אמיתי, החוויה של להיות לא מובן, היא זאת שיכולה להוות בסיס להבנה וחיבור בין אנשים.

FineSilverMan

New member
יש אנשים שאוהבים מדים

את לא צריכה להתלבט מה ללבוש -- מישהו כבר בחר בשבילך.
את לא צריכה להתלבט במה להאמין -- איש הדת עשה זאת בשבילך.
מבקרי מסעדות, מוזיקה, סרטים...
הכל לעוס ומוכן לבליעה.

כן, יש עוטי מסכות, כמו גברת אלינור ריגבי.
חיים בבדידות שלהם. שלנו.

http://www.youtube.com/watch?v=nNtRO3IrGg4

אבל ככה זה היה תמיד

כל עוד בני אדם חיו בחברה.
תמיד אתה חלק מהקשר, אתה לא בבועה.
אז תתחתני בגיל 12 ותלבשי רעלה, או תלבשי עקבים ותלכי לאוניברסיטה, או תלבש מדים ותלך לצבא.

אי אפשר להיות מנותק לגמרי. אבל אפשר לסרב לשחק על עיוור, וגם שאתה משחק שאתה מודע למטריקס הזה, זה כבר חופש.
http://www.youtube.com/watch?v=pKd06s1LNik

FineSilverMan

New member
כמובן שאפשר

כאשר אחד חכם יותר ביחס לכלל האוכלוסיה ואין לו עם אף אחד לדבר. כולם משעממים אותו. אז הוא מסתגר במחשבות שלו.

התרבות היא חלק מהזהות, היא הרוטב שמכיל אותנו.

יש זהות חיצונית: כיפה, סגנון לבוש כזה או אחר.
ויש זהות פנימית: סגנון דיבור, למשל.

אבל

ככה או ככה הסביבה משפיעה עליך, בין אם היא גורמת לך להתמזג אליה, ובין אם היא גורמת לך להתנתק ממנה.

אתה לא חי בהרים. במערה לבדך.
ומה שתיארת לא נראה בעיניי חכם. כן, אפשר להתכנס לתוך עצמך לשנוא את כולם כי כולם טיפשים. אבל בסופו של דבר חיים רק פעם אחת, ונרצה או לא אנחנו צריכים שייכות, אז לא צריך להתנתק. פשוט צריך למצוא מישהו שהוא קצת כמוך. וגם אם לא בדיוק כמוך, שתרגיש בנוח להיות עצמך לידו. ותתפלא, בסופו של יום כולם רוצים להיות מובנים. כולם מרגישים לפעמים כמו אנדרואידים.

FineSilverMan

New member
לא לשנוא

אולי להרגיש רחמים על כך שהם מתעסקים בשטויות.
לפני כמה הרבה ימים ראיתי את "Her". הסרט מציג מערכת יחסים בין AI לבין בן אדם. יש בזה משהו בהחלט מעניין -- ה-AI יכול לנהל אלפי שיחות בו זמנית, להרגיש כל כך הרבה דברים באופן מקבילי ואילו הבן אדם תקוע באופן טורי...

לא ממש יודע איך לנסח זאת, אבל למען הסרת הספק, אני לא רואה את עצמי כגאון נעלה על השאר. חשתי צורך לשאול את השאלה הזו בעקבות ההתנסות ב-Tinder. תהיתי איך בחורות מתנהלות שם. זה הוביל אותי, לאחר כמה צעדים, לשאלה הזו.

חשבתי קצת על מה שנכתב קודם: יש מוזר חיובי ויש מוזר שלילי, אבל יש רק נורמלי אחד, כפי שטולסטוי כתב בזמנו: "כל המשפחות המאושרות..."
מוזר חיובי הוא אחד שחושב מחוץ לקופסה, מקדם את האנושות, או לפחות מוצא פתרונות בסביבתו הקרובה. הוא מאתגר את הנורמה, עם חיוך. מישהו כמו סופרמן -- יש לו כוח והוא פועל לטובת הציבור.
מוזר שלילי הוא הטרול, גולום, מפצל את החברה, מחליש אותה.

לחברה יש דרכים שונות להתמודד עם השונה, האחר.
היו תקופות שנעלו את המשוגעים בעליית הגג, כמו ב"ג'יין אייר".
בהמשך הרחיקו אותם למוסדות טיפוליים מיוחדים.
הטרנד בימינו הוא להחזיר אותם לקהילה.

לעיניים ממוצעות

אין דרך לדעת אם הסוטה מהנורמה הוא גולום או גאון.
ומי שרוצה להיות מאושר צריך לקחת את הסיכון, כי לפעמים ללכת אחרי הלב אומר לאבד את הראש.

FineSilverMan

New member
בתהליך חישול החרב

הנפח מכה במתכת, מוציא ממנה כיסי אוויר. האחר מאתגר את הנורמה, מערער את היסודות, שוחט פרות קדושות ובכך מביא את הקידמה. השינוי.
אם הנפח יגזים בלהיטותו במלאכת המכות, הוא עלול לשבור את הלהב.

גם המוזר השלילי יכול להיות גאון. השאלה היא האם הוא אנוכי או נדיב? כפי שהנביא המקראי פועל למען העם.

אם הלב (הרגש) אומר ללכת בכיוון אחד והשכל אומר ללכת בכיוון אחר, אני חושב שעדיף ללכת עם השכל. צריך לעלות סקר על זה.

אל תחשוב על זה הרבה

תעשה מה שעושה לך טוב, לך עם מה שמרגיש לך נכון,
אל תדחיק, ואל תעבור על חוקי מדינת ישראל.

mri10

New member
אני שואף לנורמליות...

קשה לי עם העובדה שאני כ"כ מיוחד

דידי 9

New member
אני יכולה להגיד מי כאן מיוחד.לא עלי עצמי.אז

אני אגיד בסוף.

למעלה