סקר!

חמורמור

New member
על מה אני מבסס?

> על מה אתה מבסס את קביעתך שרייסטלין הוא פסיכופט? הוא די מתנהג כמו אחד כזה - מנותק מהסביבה, חי לפי כללים מוזרים משלו, מתייחס לעצמו כאל "האדם האמיתי היחיד" - ככל הזכור לי, אלו דפוסי התנהגות שמאפיינים פסיכופט. > בקשר למה שאמרת על אופי בהודעה אחרת- אני יכול לרשום לך שני עמודים המתארים את האופי של תניס והמאורעות שעיצבו אופי זה החל מלידתו ועד מותו. על כל ספר שכתבו על תניס, על רייסטלין כתבו שלושה. על כל ספר שמתעסק במה שקורה בראש של תניס, על רייסטלין כתבו חמישה. למה? כי רייסטלין מוכר יותר טוב. אגב, משפט כמו "המוות הוא הדבר הודאי היחיד בחיים" לא מעיד על עודף בחיים, איכותם, או יכולת להסתדר איתם. עדיף שתוותר על חתימה מגוחכת כל כך, היא לא גורמת לך להיראות מגניב, רק מסכן.

strahd

New member
על מה אני מבסס

> הוא די מתנהג כמו אחד כזה - מנותק מהסביבה, חי לפי כללים מוזרים משלו, מתייחס לעצמו כאל "האדם האמיתי היחיד" - ככל הזכור לי, אלו דפוסי התנהגות שמאפיינים פסיכופט. לא בדיוק. אדם שכזה לא מכונה פסיכופט. אדם פסיכופט הוא אדם אשר לא הולך בנורמות חברתיות ונחשב לסוטה מהסוג הקשה ביותר, כאשר מלוות לסטיות שלו גם פשעים. רייסטלין מעולם לא הלך נגד מסדר הכישוף, אלא שיתף פעולה איתם ואף לקח שולייה (קרי דאלאמאר). אם הוא היה פסיכופט הוא היה יוצא נגד המסדר. התופעה שאתה דיברת עליה היא "אקסנטריות" או בעברית "תמהונות". משהו שנראה לי, שאתה בקי בו במיוחד. > על כל ספר שכתבו על תניס, על רייסטלין כתבו שלושה. על כל ספר שמתעסק במה שקורה בראש של תניס, על רייסטלין כתבו חמישה. המלצה אישית. תקרא יותר רומח הדרקון. רייסטלין מוכר יותר. נכון. אבל על רייסטלין יצאו בדיוק (לאחר ספירה מדוקדקת): 18 ספרים. זה הכול לא יותר מ-16 ספרים אשר מציגים את רייסטלין. ואילו ספרים שבהם יש את תניס (לאחר ספירה יותר מדוקדקת): 16 ספרים. אני בשוק!! רק שני ספרים!! ואני כן יכול לתת לך רשימה מלאה. אין שום בעיה. מסקנה: תקרא יותר ספרים. > משפט כמו "המוות הוא הדבר הודאי היחיד בחיים" לא מעיד על עודף בחיים, איכותם, או יכולת להסתדר איתם. מראה כמה ידיעות הטריוויה שלך נוראות ועלובות. את המשפט הנ"ל אמר תומס ג´פרסון אשר היה נשיאה ה-4 של ארצות הברית שטבע את המונח: "רק שני דברים בטוחים בחיים: מוות ומסים". מונח זה מטבע על ידי אדם שאהב את החיים והעריך אותם מאוד. אתה כמובן לא יכול לדעת את זה בגלל שאתה מנסה להיות חוכמולוג. אז כמו שסבא שלי אומר. נו שוין. מר חמורמור. מהרגע שהגעת את רק יורד פה על אנשים, אומר דברים ללא ביסוס. אנחנו פה בפורום מנסים לדבר בצורה הגיונית ולא לרדת אחד על השני, והציניות שלך מאוד מוכרת לי מאנשים שחושבים שהם חכמים מאוד, לעתים רבות הם באמת חכמים, אבל הם צריכים להבין שזה שהם כותבים כך, הם רק מנדים את עצמם. לתשומת לבך.

חמורמור

New member
תמהונים פסיכופטים ואחרים

> אדם פסיכופט הוא אדם אשר לא הולך בנורמות חברתיות ונחשב לסוטה מהסוג הקשה ביותר, כאשר מלוות לסטיות שלו גם פשעים. המממ... והכמה אנשים שרייסטלין רצח פה ושם (כרגע עולה לי לראש הגנום, אבל נדמה לי שיש עוד) סתם כי הם עמדו לו בדרך זה לא פשע? רייסטלין הוא דמות מנוכרת, סוטה חברתי, ודי פסיכופט. הוא לא בליגה של "המרטש ממילווקי" אבל הראש שלהם עובד בצורה דומה. > אם הוא היה פסיכופט הוא היה יוצא נגד המסדר. המממ... המסדר, ככל הנראה לי, הוא לא בדיוק חלק מהחברה, וחוץ מזה שכמו כל פסיכופט מצוי הוא חשש מהחזקים ממנו, וחיפש דרך לדפוק אותם בשלב מסויים. > "אקסנטריות" או בעברית "תמהונות". משהו שנראה לי, שאתה בקי בו במיוחד. על סמך מה אתה קובע זאת? משום שאני לועג לדמות הביזארית החביבה על כמה אנשים? בעוד שהזדהות עם הדמות הזו אכן מעידה על תמהונות, זלזול בחקייניה וחובביה איננו כך. > המלצה אישית. תקרא יותר רומח הדרקון. רייסטלין מוכר יותר. נכון. אבל על רייסטלין יצאו בדיוק (לאחר ספירה מדוקדקת): 18 ספרים. זה הכול לא יותר מ-16 ספרים אשר מציגים את רייסטלין. ואילו ספרים שבהם יש את תניס (לאחר ספירה יותר מדוקדקת): 16 ספרים. אני בשוק!! רק שני ספרים!! ואני כן יכול לתת לך רשימה מלאה. אין שום בעיה. מסקנה: תקרא יותר ספרים נו, נו, כבר אי אפשר לזרוק מספרים באוויר בלי שאיזה חובב ביבליוגרפיות יבוא ויתקטנן? האם תניס היה הגיבור המרכזי וכמעט היחיד של אותם ספרים? כמה ספרים הוקדשו לו או שהוא הופיע בהם בתפקיד או ברגע מפתח, ש"עושה את כל הסיפור"? נכון, לא קראתי את כל ספרי רומח הדרקון, אבל הרי אתה בעצמך מודה שרייסטלין מוכר יותר, ושלפיכך בפיתוח ואפיון דמותו הושקע יותר. > מראה כמה ידיעות הטריוויה שלך נוראות ועלובות. את המשפט הנ"ל אמר תומס ג´פרסון אשר היה נשיאה ה-4 של ארצות הברית שטבע את המונח: "רק שני דברים בטוחים בחיים: מוות ומסים". איך לומר את זה בעדינות? טריוויה זה לא ההתמחות שלי, ולא הכל בחיים. ולפני שאתה רץ להגן עליו, תסביר לי בבקשה מה הקשר בין המשפט של ג´פרסון, לחתימה ההיא? קצת הבנת הנקרא: יש הבדל משמעותי בין "רק שני דברים בטוחים בחיים - מוות ומיסים", שהוא משפט ציני על האקראיות, הצורך לזרום עם השינוי ולא לקבל שום דבר כמובן מאליו, לבין "המוות הוא הדבר הודאי היחיד בחיים" - כאן המוות זוכה להאדרה נקרופילית, בעוד שלמיסים אין זכר. לפני שאתה משחק בטריוויה, תבדוק אם הבחור שכתב את הציטוט התכוון למה שנדמה לך - ולי אישית נראה שמישהו שקורא לעצמו "אביר האופל" התכוון למשמעות שלי. > אתה כמובן לא יכול לדעת את זה בגלל שאתה מנסה להיות חוכמולוג. נסיון להיות חכמולוג הוא להשוויץ בפרטי טריוויה לא רלוונטייים. אני ממש לא מנסה להיות חוכמולוג, סתם ביקורתי וקצת מזלזל. אם גרמתי לפחות למישהו אחד לא לראות ברייסטלין מושא הערצה, עשיתי את שלי. > מהרגע שהגעת את רק יורד פה על אנשים אני יורד על דמות פיקטיבית ודוחה. אם מישהו נעלב בשמה, בגלל שהוא מרגיש שכל דבר רע שאומרים עליה פוגע גם בו, זה כנראה מגיע לו. למה אני טורח למתוח את הביקורת הזו? משום שאני רואה אותה כראוייה להימתח, מפני שאני לא חושב שיש מקום לטולרנטיות כלפי סטיות חברתיות ופסיכוזות, כי ההערצה כלפי דמויות שמתאפיות בכך נראית לי דוחה ולא בריאה (כן, הייתי עושה אותו דבר גם בפורום של חניבעל לקטר).

כינויים

הבא ונדבר על כינויים. האם כינוי של בן אדם מעיד על אופיו? אם כך, אתה בוודאי חמור בכל אחת מהמשמעויות שלו? ה-ר-ג-ע ! ! ! הניק שלי הוא למטרות בידור(אל תשאל) ושמירת אנונימיות בלבד! פשוט נראה לי שהשם "אביר האופל" נשמע קצת יותר טוב מהניק "חמור". אבל זה רק אני...

Ophel McNeil

New member
אוקי. רייסטלין מוכר יותר.

אז? זה אומר שתניס הוא לא דמות מפותחת? או כל אחד אחר מבני החבורה? הרי על זה הייתה הערה שלי מההתחלה, אתה טענת שרייסטלין הוא הדמות המפותחת היחידה, ואני אמרתי לך לנסות לקרוא את רומח הדרקון שוב. ובקשר לרייסטלין - קשה לי להאמין שאתה משכנע מישהו שזאת דמות שלא ראויה להערצה. כל מה שאתה עושה הוא להעמיד את עצמך באור מגוחך ("אני שפוי! כלכם פסיכופטיים חולניים!"), ואתה יודע מה? אם היית ניגש בגישה מעט יותר נעימה, אולי אפילו הייתי מסכימה איתך.

ביסוסים שמיסוסים!

>"אגב, משפט כמו "המוות הוא הדבר הודאי היחיד בחיים" לא מעיד על עודף בחיים, איכותם, או יכולת להסתדר איתם. עדיף שתוותר על חתימה מגוחכת כל כך, היא לא גורמת לך להיראות מגניב, רק מסכן." 1)חתימתי היא קביעת עובדה פשוטה ביותר. 2)אין לחתימה שלי כל קשר לאורח חיי. 3)החתימה היא לא מגוחכת, אלא מוצדקת, אלא אם כן הקורא אותה הוא בן אלמוות... 4)לא ניסיתי להיות מגניב. 5)למשהו אתה היחיד בפורום שחושב שהחתימה גורמת לי להראות מסכן. מעניין למה? לסיכום: האם זה כל משתתפי הפורום לא נורמליים, או אתה? נראה לי שהסיכויים נוטים לרעתך. >"הוא די מתנהג כמו אחד כזה - מנותק מהסביבה, חי לפי כללים מוזרים משלו, מתייחס לעצמו כאל "האדם האמיתי היחיד" - ככל הזכור לי, אלו דפוסי התנהגות שמאפיינים פסיכופט." 1)אדם המעדיף את חברתו שלו מאשר את חברת אחרים אינו פסיכופט, אלא מתבודד 2)האם אדם שמתעלם מדפוס הכללים המקובל בחברה, וקובע לו דפוס חיים משל עצמו הוא פסיכופט? אני די בטוח שרבים לא חיים ע"פ דפוסי החברה המקובלים שלרבים יש מספר(קטן בדר"כ) של דפוסים שונים מהמקובלים. האם כולנו פסיכופטים??? 3)סליחה? מתייחס לעצמו כאל "האדם האמיתי היחיד"? מאיזה חור הבאת את המשפט הזה? לסיכום: אני כבר תוהה מי יותר פסיכופט- אתה או רייסטלין?

תור

New member
אולי אתה...

אולי אתה מזדהה עם רייסט ואתה ניבהל מכך... רייסטלין הוא עמוק שאי אפשר לא להעיף בו מבט שני... כל ההערות הדפוקות שלך נובאים מכך שגם אתה מרותק ממנו עד כמה שהוא אפל! אז תסתום את הפה ותתחיל להודות בעובדות!

Ophel McNeil

New member
סליחה?!

אני שונאת את רייסטלין. תמיד שנאתי ותמיד אשנא. לדעתי הוא לא דמות עמוקה. כל דמות שהמניעה שלה להרוס את העולם נעוץ בעובדה שבגיל שש לא קנו לו ארטיק, לא שווה לדעתי כלום. אני לא נבהלת מהעומק שלו, ולא מרותקת מהאופל שלו. אז נכון שהערות שלך היו מיועדות לחמור, אבל בתור שונאת רייסטלין ותיקה, נעלבתי.

Relina

New member
שלום אני חדשה פה ו מעריצה של הרומח^

ו לדעתי רייסטלין הוא אחת הדמויות שעושות את הרומח! הוא שולט ו מגניב ביותר!!!

Moon Stone

New member
אוי, ילדים חמודים שכמוכם!

צריך לעשות עליכם תוכנית בריקי לייק "I´m a Reistline fan , and mom, you can´t stop me!!!" ברוכים הבאים לעולם האמיתי. סילאן, אנונימית עם שם.

Vilia©

New member
בחיי אנשים!

אני לא מבינה אתכם! מה יש לכם נגד בני נוער? מה, אתם רוצים שהפורום יהיה למבוגרים בלבד? לאלה שעברו את גיל "החצ´קונים האוננות והמצבי רוח הדכאוניים"? זה ממש מעליב מה שאתם אומרים! וזה שאני בת עשרה לא אומרת שאני לא מודעת למה שאני אוהבת. ואם אני אוהבת את הדמות של רייסטלין זה לא כי הוא סקסי\מושך\חתיך או מה שזה לא יהיה! זה הכל בגלל האישיות שלו! הדמות שלו מורכבת מאוד ואני אוהבת את ה"מרקם" שלה! אז תפסיקו לרדת על בני נוער כי זה פוגע. ואם זה פורום רק לאנשים שהם מעל גיל 21 אז תגידו ואני לא אכתוב כאן יותר... טלי

אוי שתקי כבר טלי

את יכולה לכתוב כאן ויש פה מספיק בני נוער לכל הרוחות זה שיש 10 שהם מבוגרים יותר וכמה נשואים או ממש לפני זה מוריד אותך מהפורום אז שקט! נמאס לקרוא את אותו הדבר שלוש פעמיים שאת כותבת

ואתה הוא...?

כל ה"מבקרים" למיניהם- כדאי לכם לנסות לקרוא איזה ספר או משהו, כי אין לכם שום הערכה ספרותית. ואם אתם לא אוהבים את זה, מה זה עניינינו? מצידי תצעקו ברחוב שאתם שונאים את רייסטלין, רק שאני בטוח שכולם ישימו עליכם ***. אל תפריעו לאנשים הגונים שלא עשו כל רע לשוחח.

Moon Stone

New member
טוב, לכולם

נתחיל להגיב למה שאמרתם עלי. "מה יש לכם נגד בני נוער? כלום, את מדברת עם אחת כזו. "ואם אני אוהבת את הדמות של רייסטלין זה לא כי הוא סקסי\מושך\חתיך או מה שזה לא יהיה! זה הכל בגלל האישיות שלו! הדמות שלו מורכבת מאוד ואני אוהבת את ה"מרקם" שלה!" אהמ... נכון, כבר מזמן הבנו שמראה ה"שרוף עם עיני שעון חול" כבר לא באופנה. "מרקם", מרקם גלימתי את מתכוונת??? "אישיות"??? משמע "אני נורא מסכן, לכן אני רוצה להשתלט על העולם". משום מה תמיד העדפתי את התירוצים של פינקי והמוח. "זה שיש 10 שהם מבוגרים יותר וכמה נשואים או ממש לפני" אני?? נשואה???, אויש, ידעתי שלא הייתי צריכה לשתות בלילה ההוא! "כל ה"מבקרים" למיניהם- כדאי לכם לנסות לקרוא איזה ספר או משהו, כי אין לכם שום הערכה ספרותית." וערימת הספרים בגובה מטר וחצי בחדר שלי בהחלט מוכיחה את זה. ולסיום "ואתה הוא...? "" כבר הזכרתי שאני בחורה, נכון??? סילאן, אנונימית עם שם

Ophel McNeil

New member
lol! ../images/Emo6.gif

יופי, עכשיו מישהו יוכל להסביר במקומי למה אני כל כך שונאת את רייסטלין (וזה מאוד קשור לעובדה שאין לו מניע להשתלט על העולם. בתור שומרת טינה ותיקה אפילו אני חושבת שלהפוך לאל בגלל שדחפו אותך לחול בגיל שש זה כבר מוגזם).

../images/Emo59.gif

>"כל ה"מבקרים" למיניהם- כדאי לכם לנסות לקרוא איזה ספר או משהו, כי אין לכם שום הערכה ספרותית." >"וערימת הספרים בגובה מטר וחצי בחדר שלי בהחלט מוכיחה את זה." אז יש לך ערימת ספרים בחדר? אז? זה לא אומר שאת מבינה משהו בספרות. וגם- מטר וחצי זה כלום.

Ophel McNeil

New member
תנו לי לשבור לכם קונזצוס -

אין לי שום ערמת ספרים ליד המיטה, ובכל זאת אני מחשיבה את עצמי כמבקרת מוצלחת, וכאחת שיש לה הערכה ספרותית. אין תמיד יחס ישר (אי, פיסיקה!) בין מידת הספרים שקראתי ליכולתי להעריך ולבקר אותם. תודה. ועוד, ערימת ספרים בגובה מטר וחצי לא אומרת שהיא מבינה כלום בספרות, וגם לא ספר אחד אהוב, וגם לא תעודת גמר של מגמת ספרות בתיכון. מצטערת, אבל אפילו דוקטורט לא יגיד לי שהיא מבינה בספרות בגרוש. מה שכן יגיד לי אם יש לה הערכה ספרותית כלשהי תהיה הביקורת שהיא מעבירה על ספרים (ולא עד כמה אני מסכימה איתם, אלא הביקורת עצמה). מסקנות המירות זה תמיד טוב.

Ophel McNeil

New member
המירות = מהירות.

להבא, להעביר את ההודעות שלך בדיקת דקדוק יהיה רעיון טוב, מותק. (כן, אני תמיד מדברת אל עצמי, תודה).

למעלה