סקר!

Ophel McNeil

New member
ועוד דבר.

אם הערצת דמויות דפוקות מעידה על דפיקותך, האם הערצת בריטני ספירס מעידה על היותך אמריקאית חתיכה? אם אני אעריץ את סופרמן, מה זה יעיד עליי? שיש לי סכיזורפניה קטלנית? שיש לי כוחות על? אם הסדרה האהובה עליי ביותר היא מכושפות, ואני מעריצה משם את פייפר, האם זה אומר שאני צינית ומתוקה? (בקשר לראשון אין ספק, השני הוא כבר יותר בעיה). האם זה אומר שיש לי פוטנציאל להיות מכשפה? או שיהיה לי בעל כמו ליאו? (אוקי, לקחתי את זה רחוק מדי, אחורה! אחורה!). אם אני אעריץ דמות מושלמת, האם זה מעיד על מושלמותי? (טוב... זה יסביר למה אני לא סובלת את סופרמן). ושאלה מאוד חשובה, אבל ספק אם קשורה - האם הערצה מחייבת הזדהות? ואם אני מעריצה מישהו, או אפילו מזדהה איתו, האם אני דומה לו?

strahd

New member
לאיפה בדיוק הולך הויכוח?

רייסטלין היא דמות כמו כל הדמויות, אמנם היא אחת מהיותר אהובות על הקוראים אבל זה בגלל כוחה. כמו שג´ורג´ לוקאס אמר פעם שהדמות הכי אהובה על אנשים במלחמת הכוכבים הייתה דווקא דארת´ ויידר, בגלל הכוח והעוצמה שלו ורייסטלין קצת מזכיר אותו. הרבה בני נוער גם יכלו להרגיש קשורים אליו, כמו שאופל אמרה: המון הערכה עצמית ופחות הערכה של הסביבה. מישהי מאוד חכמה אמרה לי פעם שאנשים לא פועלים בסביבה ריקה ותמיד יהיו אנשים היכן שאתה נמצא, אז כדאי לפעמים גם להקשיב לאחרים ולא רק לעצמך, אחרת אין ויכוח. רייסטלין הייתה דמות טרגית מאוד. נולד חולה ונאלץ כל חייו לראות שאנשים הסתכלו עליו בזלזול. הוא הפסיק להאמין בבני אדם והשקיע רק בעצמו. פסיכופט? סוטה? הומוסקסואל? אני לא חושב שהייתה סצינת מין אחת בכל הסדרה מלבד הקטע הדרמטי ביותר שסילברה וגילתאנאס מתנשקים והמגבת שלה נופלת אל הנהר. אבל זה כבר סרטים אדומים ואני מעדיף לא להתייחס לזה. בכל מקרה, רייסטלין לא עשה דבר אחד שיחשיב אותו לסוטה. רוצח, כן. פסיכופט, לא. פשוט מגלומן שלפי מה שנראה הוא גם צדק. הוא באמת יכל להשתלט על העולם אם הוא היה רוצה. כשהוא הבין את טעותו, הוא הקריב את עצמו וסגר את השער כדי לתקן את הטעות שלו. בסך הכול, דמות חביבה. יש עוד המון דמויות, חלק יותר מורכבות חלק פחות, אבל דיבור כמו שלך חמרמור מתאים יותר לפורום גן גנון ולא לפורום הזה. בואו ננהל ויכוחים כמו למשל הויכוחים של לה גמבה ואביר האופל שמאוד נהניתי מהם וגם יש בהם יותר מ"אני יותר חכם, תראו אותי!!"

חמורמור

New member
דמויות ומעריצים

הדמות, למקרה שמישהו לא שם לב, היא פיקטיבית, היא לא קיימת, היא לא אדם אמיתי. אבל מה שהיא מסמלת... אויש כמה שזה מגעיל... אגב, יש לריסטלין סטייה - הפרעה מעניינת שנקראת "נרקסיזם". בעולמו הבדיוני, המגלומניה של רייסטלין "עבדה". בעולם האמיתי, אנשים כמוהו נשלחים לטיפול תרופתי. מה שאני יוצא נגדו, הוא ההערצה החולנית לדמות הזו וההזדהות איתה, לא העיסוק בה - גם ג´ק המרטש או המרקיז דה סאד הם דמויות "מעניינות עלילתית", וכולנו יודעים איך קוראים לאנשים שמאמינים בדרכם.

strahd

New member
זה נכון

יש לי גם סרט בשבילך שודאי וראית וקוראים לו "רוצחים מלידה" והוא מספר איך מאדירים את הקיום של רוצחים סדרתיים כמו מנסון ובאנדי. אנשים תמיד יעריצו דמויות לא מובנות, אנשים תמיד יסתקרנו וישאלו מדוע אדם עשה את מה שהוא עשה. ג´ק המרטש רצח כמה זונות בצורה זדונית ביותר ואנשים בשוק ושואלים את עצמם, וואו, מי זה יכול היה להיות? המרקיז דה סאד התעלל במשרתות שלו ונהנה מכך, וואו. זה קורה, זה מה שנקרא טבע אנושי. דבר שני, נכון שרייסטלין היא דמות בדיונית, אבל אם אתה מאמין שהילד המנוזל בפינה שכולם בבית ספר צוחקים עליו ומשפילים אותו לא יגיע לשום מקום כי זה העולם האמיתי, טעות גדולה בידך. שתי דוגמאות של אנשים כאלו: ביל גייטס, האיש העשיר ביותר בעולם וסטיפן קינג, אחד הסופרים הגדולים ביותר של זמנינו. לפחות העשירים. מי שאתה בזמן הלימודים, זה לא מי שאתה בחיים ויש תקווה גדולה לכל האנשים. אם רייסטלין בחר בדרך של עוצמה, זה לא אומר שאנשים אחרים לא יעשו כך. אני לא מאמין שאיש מאנשי הפורום מצדיק את מעשיו של רייסטלין ורוצה לרצוח בשמו. וחוץ מזה, יש המון אנשים נרקסיסטים בעולם ופגשתי לא מעט, מעין רייסטלינים קטנים. יש לזה טיפול פסיכולוגי ספיציפי בעזרת תרופות שמרגיע אותם.

חמורמור

New member
חלום ההצלחה

ראשית, כפי שאמרתי על ההתחלה - הערצה של רייסטלין והזדהות איתו היא דבר מובן, גם אם דוחה, בגיל האיום הזה שנקרא גיל ההתבגרות - בדיוק כמו חצ´קונים. בגיל מבוגר מעט יותר, זה כבר הפרעה נפשית עמוקה. הדמות רייסטלין, מתנהגת בגיל עשרים ומשהו כמו ילד מתוסכל בן 12. גם אם ביל גייטס וסטפן קינג היו חנונים מתוסכלים בגיל 12, אני בספק אם הם היו כאלה בגיל 20. הם לא הצליחו כי "יש להם כוח כמו לרייסטלין" אלא בגלל שהם *לא* התנהגו כמוהו - ביל גייטס המציא מחשבים, וקינג המציא סיפורים, אבל מה שהביא להם את הכסף הגדול הייתה היכולת שלהם לשווק אותם בצורה טובה. ובשביל למכור, צריך לא רק מוצר טוב, צריך גם לדעת איך למכור אותו, ודרך מי. אם סטפן קינג היה רייסטלין, הוא לא היה מצליח למכור אף ספר, בגלל חוסר יכולת להתקמבן עם חברת ההוצאה לאור ורשימת ה"בסט סלרז" של ניו יורק טיימס. ביל גייטס המציא מחשב, נו, עוד אנשים המציאו, והיו עוד מחשבים בשוק חוץ מהפי סי, אלא שגייטס ידע לשווק, לתחמן, להחליט החלטות נכונות ולהסתדר עם אנשים נכונים. על התואמים לביל גייטס וסטיבן קינג בקרין לא כתבו ספר - הם בטח יושבים איפושהו וסופרים מטבעות. התואם המציאותי של רייסטלין בעולמנו בטח מזיל על עצמו ריר באברבנאל, בין טיפול בשוק חשמלי לטיפול בחוקן, או מבלה בכלא עם בני סלע.

Magma99

New member
עכשיו אני סקרנית...

איפה נזכר בספרים (גם בצורה עקיפה ומעוותת) שיש לרייסט נטיות הומוסקסואליות זאת הפעם הראשונה שאני שומעת על זה... רייסט הוא דמות נהדרת לפעמים אני חושבת שצריך לשלוח אותו לכלא (או לכיסא החשמלי תלוי באיזו ארץ) על הרציחות ובעיקר הבגידות שלו ולפעמים להגיד לו (בצורה מטאפורית) כל הכבוד, שהוא הצליח לנקום בכל אלה שזילזלו בו. רייסטלין אמיתי בעולם שלנו היה מאושפז בכפייה עם טיפול תרופתי צמוד. הוא כזה מגלומן ומטורף ובגלל זה אנשים אוהבים אותו, (כמעט) כל אחד היה רוצה להשתלט על העולם/להפוך לאל ...

Ophel McNeil

New member
זה מזכיר לי פרק של חברים,

בו כולם חושבים שצ´נדלר הומו, והוא לא מבין למה, ואז רייצ´ל (??) אומרת שפשוט יש לו את... האיכות הזאת, The quality, וזה בדיוק מה שיש לרייסטלין. מעולם לא נרמז על נטיות הומוסקסואליות שיש לו (בקושי נרמז על נטיות כלשהן שיש לו), אבל יעידו אלפי הסלאשים NC-17 עליו ועל דאלמר (כאילו, ממש לא?) - הבן אדם (??) יותר גיי (??) מג´סטין טמברלייק! (אני ממש חייבת לעבוד על הדימויים שלי). (אמרה והלכה לחפש סלאשים על ליאו וקול. ולמי אכפת שהיא כבר קרא את כולם?!)

alond

New member
אני קראתי את רשומות+אגדות כמה

פעמים ובאף אחת מהפעמים לא עלתה בי אפילו המחשבה שהוא הומו. שום רמז שאני קלטתי אבל אולי הגיידאר שלי לא משהו... שקלת שאולי את זו שקולטת ולא הוא משדר?

Ophel McNeil

New member
קשה לי מאוד להאמין,

כי בתקופה שקראתי רשומות (לפני שנתיים בערך), הומואים בשבילי לא היו יותר מבנים שנמשכים לבנים, ולא ראיתי בקול אחד כהומסקסואל פוטנציאלי (אם כי גם עכשיו אני לא. חוץ מליאו וקול. אבל זה לא אשמתי. וזה לא רק אני. באמת!). בכל אופן, קח לינק לפאנפקי רומ חהדרקון שבפאנפיקשטיין.נאט - http://www.fanfiction.net/list.php?categoryid=419 אין שם הרבה פאנפיקים, אבל הרוב שיש, הם סלאשים NC-17 חולניים במיוחד (אני מניחה, מודה שאף פעם לא טרחתי לקרוא) על רייסטלין. על כל הפנים, הנקודה שלי היא שזה לא רק אני, ושבהחלט יש הרגשה שרייסטלין משדר נטיות הומוסקסואליות בטירוף. (מי יודע, תמיד חשבתי שלו ולתניס יש קשר מיוחד
).

alond

New member
נו אז מה?

ראיתי כל מיני פאנפיקים בכל מיני מקומות שפשוט עשו לאנשים דברים לא שלא יודע מאיפה הקריצו אותם. נראה לי שלעשות את ראיסטלין הומו זה מין דבר כל כך לא סביר לעשות ובגלל זה עשו אותו. זו ההרגשה שלי.

Ophel McNeil

New member
כן, אבל כשכל כך הרבה פאנפיקים

מציגים את רייסטלין כהומו? אפילו חברה שלי הגיע למסקנה הזאת (לבד, אחרי רשומות 3).... אני לא אומרת שהוא הומו, ואני לא פוסלת את העובדה שזה המוח (??) החולני שלי, אני פשוט חושבת שזה משהו שהוא משדר, ואנ ממש לא היחידה שקולטת.

arifell

New member
אוקיי, זאת לא פעם ראשונה שאני

רואה את המילה הזאת, אז הגיע הזמן לשאול. מה זה: פאנפיקים"?!?!?!?!?!?!?!

alond

New member
כל אחד ושלו.

שאלה לי: הפאנפיקים האלו (בשביל ארי: אלה סיפורים על דמויות מספרים אהיובים שנכתבו ע"י fans של העניין כלומר של התחום או דמות שעליה הם כותבים. אני מנחש שזה בא מ- fan fiction ) בו הוא הומו, הם אוהדים?

alond

New member
ואגב, דיברתי עם אחת שקוראת פאנפיקים

של הארי פוטר ואמרה לי ששם בהמון מהסיפורים דראקו מאלפוי אליל טוב. מה??? אני קראתי את הספרים של פוטר (נהדר) ולא ראיתי בשום מקום רמז על זה שהוא אליל ובטח שלא טוב. ממנו קלטתי רק רשע טהור. הוא רע בצורה חד ערכית בספרים. קצת מזכיר לי את המטומטמות שמשתגעות על רוצחים סדרתיים. אבל זה לא מסביר למה עשו את ראיסטלין הומו... איך הגיעו להומו??? (אנחה) טוב. מה אני אעשה?

Magma99

New member
כן, כן !! דלאמאר ורייסטלין ../images/Emo8.gif

תמיד חשבתי שיש משהו מוזר ביחסים בינהם אולי יש סיבה *קצת* אחרת למה לדלאמאר יש סימנים אדומים ומדממים על החזה (לילה סוער במיוחד?! אולי?!)

alond

New member
LOL

דאלאמר וראיסטלין LOL חזק! LOL אולי הם גם השתמשו בקסמים ביחסי מין שלהם!!! איזה קסם שקוראים לו the flaming dildo או משהו כזה LOL באמת
ראיסטלין ודאלאמר.

הי, חמור!

על מה אתה מבסס את קביעתך שרייסטלין הוא פסיכופט? בקשר למה שאמרת על אופי בהודעה אחרת- אני יכול לרשום לך שני עמודים המתארים את האופי של תניס והמאורעות שעיצבו אופי זה החל מלידתו ועד מותו.

למעלה