סקר:

babylon4

New member
לדעתי

אשר, יוסי, עינב ושי צמו. אולי גם לאון. לגבי צבר, רנין ושפרה - הם בטח לא צמו איתי וונסה לדעתי לא צמו

metrosexual

New member
לא צמתי....

עשינו קומזיץ בים:) יום כיפור פעם סימל לי יום קודש ואם לא אצום אהיה בגהנום(זה מה שההורים והסביבה אמרו) ואחרי שחזרתי בשאלה שנה ראשונה עוד צמתי כי פחדתי ששמיים יפלו עליי (תכלס זה היה חודש אחרי שחזרתי בשאלה) וראיתי אנשים לא צמים והם חיים:)

לא אוהבת את הגישה של

``לצום כדי להינצל מגיהנום`` בעע. . אני רואה ביום כיפור הזדמנות=) מן הסתם בעברך השתיכת לזרם הליטאי?

metrosexual

New member
חצי:)

אני חצי ליטאי חצי טורקי(ההורים חזרו בתשובה ואני כבר נולדתי למשפחה חרדית)

metrosexual

New member
אני לא הראשון...3 חזרו לפניי חחח

רק אחות אחת נשארה בבוץ....:) בקיצור ההורים די התרגלו ואני כן מבקר אותם...והכל סבבה

Ron613

New member
מכאן האהבה שלך לשפרה..

ואולי יש ביניכם גם קשר משפחתי.. הכל אינטרסים כאן...

metrosexual

New member
אין לי שום קשר משפחתי עם שפרה

מה ההקשר?כל חוזר שאלה משפחה? האהבה שלי לשפרה נובעת כן בגלל העבר די דומה,הסלידה מהדת והסביבה הדתית ומלחמה בכפייה

My Little Fairy

New member
אני גם נגד הדת כפי שהיא מוצגת כיום

ממתי יהודים מצווים ללבוש שחורים, פאות שמכסות שיער, חצאיות 10 ס"מ אחרי הברך, ואסור לנשים ללבוש מכנסיים? מכנסיים זה בכלל לבוש של אישה והגברים היו לובשי שמלות. ומה הקטע של הגהנום?? קטע מגוחך לגמרי שהמציאו אנשים כדי שאנשים יהיו דתיים מתוך פחד אם לא מתוך רצון. אבל זה לא אומר שצריך להיות חזיר שמקיא על כל דבר רוחני ומאמין שהוא רק ערימה של גוש בשר מרקיב ואין בו שום דבר רוחני מעבר לכך. תקרא קצת ספרים. "שורשים ושיעורים בזמן" של ד"ר בריאן ל. וויס - יכול להחכים אותך קמעה, אם נשאר בך משהו.

Fairywitch

New member
זה שמישהו לא מאמין ביהדות או באלוהים-

ממש לא עושה אותו אדם שמקיא על כל דבר רוחני. מאיפה הבאת את זה? רוחניות זה כ"כ הרבה דברים. גם פגאניזם זה רוחני, גם פנג שוויי זה רוחני, וגם צמחונות יכולה להיות מושתתת על רוחניות. הקיצר- זה שאני לא מאמינה שישות שקופה בשמיים שומרת עליי ורואה את כל מעשיי (ממש "האח הגדול"), לא עושה אותי פחות ערכית או רוחנית או מוסרית. ולא- אני דווקא לא חוזרת-בשאלה ולא דתל"ש- אצלי האתיאיזם הוא אמונה בפני עצמה, ואני מצפה שיכבדו אותה ויתחשבו בה כמו כל אמונה אחרת.

My Little Fairy

New member
תקראי גם את את הספר

לא כל כך כדאי להיות צר אופקים. רצוי לפתוח את הראש ולחשוב מעבר לגשמיות.

Fairywitch

New member
זה מצחיק לשמוע מ-מ-ך על צרות אופקים../images/Emo6.gif

ואני רחוקה מלהיות גשמית - אם היית מכירה אותי היית יודעת. חוץ מזה, לא חייבים להיות רוחניים כדי להיות מוסריים וערכיים- אלה שני דברים שונים. לגבי הספר- אני לא מכירה אותו, אבל אף פעם אין לי התנגדות לקרוא ספר, אז למה לא. אולי אחרי שאסיים את "1984", "הסוד השלישי", ו"סוחרי הספינות החיות"- אתפנה גם לזה... (ולא- זה לא נאמר בציניות, אני קוראת כרגע כמה ספרים במקביל, אז רשימת ההמתנה של אלה שמחכים לי על המדף לעולם לא נגמרת
).

Yaki J

New member
אתאיזם היא אמונה ולא דת

(ובהקשר הזה כדאי לראות את הפארודיה הענקית שעשו סאות'פארק על חסידי דוקינס הפנאטיים) ומה שמטריד פה הרבה אנשים היא הקנאות וצרות האופקים של חלק מהמגיבים, שבאה באופן אינסטנקטיבי בכל מה שקשור לדתיים או דת. זה שלחלק מהם היו חוויות קשות עם הצד היותר קיצוני של הדת לא אומר שצריך לעשות דווקא ולהפגין בוז כלפי אנשים עם אמונה. כמו שאת רוצה שיתחשבו בדיעותייך האתאיסטיות את צריכה להתחשב בדיעותיהם של אנשים מאמינים.

למעלה