סקר TIM שימושי הנט

BellA עלמה

New member
סקר TIM שימושי הנט

תוכנות המסרים המידיים הן אמצעי התקשורת המועדף על רוב מכריע מבין בני הנוער, על פי סקר האינטרנט התקופתי של TNS טלסקר. עוד בסקר: גוגל ישראל שומר על מעמדו כאתר הנחשף בישראל ואף מתחזק בראש המשך... והביקורת

BellA עלמה

New member
כמה דברים הפתיעו אותי

1 על כל זה שאנחנו קוטלים את וואלה שיעור החפישה שלה עדיין גודל. אומנם זה רק 4% אבל זה גם משהו 2 שהסקר הזה נעשה בטלפון(זו גם הביקורת) לי אישית זה נראה מוזר

e-magine

New member
לא הבנתי מה הפתיע אותך

יש המון אנשים שהקשר שלהם עם האינטרנט שטחי מאד, ורואים בוואלה גם את שער הכניסה היחיד וגם מקום שיש בו הרבה שרותים ותכנים. מעולם לא חשבתי שוואלה הוא אתר שלא מצליח. לגבי הביקורת על הסקר, הביקורת מאד משכנעת אותי.

BellA עלמה

New member
אבל כל הזמן

אומרים פה ובמקומות אחרים שקשורים לנט שוואלה כאתר התדרדר(מאז שהתאחד עם IOL . הנה בכל זאת שער % הגולשים בו עולה(אומנם 4% שזה לא הרבה אבל בכל זאת) מה גם שלא ראיתי את שאר הפורטלים כגון נענע ותפוז

xslf

New member
הסקר לא מודד את שיעור הגולשים

ככה שאי-אפשר לדעת ממנו כמה באמת וואלה פופולרי יותר מאתרים אחרים, וכמה הוא השתנה. זהו סקר טלפוני, בו אנשים נשאלו לציין שמות של מותגי אתרים בהם הם גלשו. מאוד לא אמין, בלשון המעטה.

BellA עלמה

New member
אז מה כן יהיה אמין לדעתך?

איך אפשר למדוד את הרגלי הגלישה של אנשים?

xslf

New member
דרכים טכניות לא חסר

כמעט כל ספקי האינטרנט מפעילים שרתים פרוקסי שהתעבורה עוברת דרכם, ככה שהם בהחלט יודעים לאן המשתמשים שלהם גולשים. אפשר כמובן לשתול קוד מדידה באתרים השונים, עם נתונים שנאספים לשרת מרכזי. אפשר לקחת מדגם של גולשים, ולעקוב אחרי הרגלי הגלישה שלהם (בעזרת סרגל כלים בדפדפן למשל). כמובן, כל אחת מהשיטות הללו מעלה שאלות על פרטיות. והמצב מסתבך כשמדובר בגולשים מהעבודה (סרגל מעקב בדפדפן מסוגל לעקוב גם אחרי גלישה לאתרי אינטרא-נט פנימיים של הארגון. איזה מנהל אבטחה ירשה משהו כזה בארגון שלו?). ככה שאני חושבת שהשאלה המענינת היא: למה זה כ"כ חשוב לדעת, והאם באמת צריך לדעת את כל זה? חברות הפרסום הרי חיות טוב מאוד עם הרבה פחות מידע (ומחירי פרסומות גבוהים בהרבה) על אפקטיביות הפרסום במדיה המודפסת. נכון שבאינטרנט אפשר למדוד יותר. האם זה אומר שצריך למדוד יותר?

סרפד

New member
אני קוטלת את וואלה

ובכל זאת בתחום החדשות זה האתר הישראלי הראשון שאני מבקרת בו. ניסיתי להבין למה והגעתי למסקנה שזה בגלל שתי סיבות - אחת שוואלה מלקטת חדשות ממקורות שונים והשניה, וכנראה היותר חשובה, היא בגלל הנוחות שבפשטות. אתר החדשות שלהם הכי פשוט מבחינה ויזואלית - בלי יותר מדי בלוקים, סתם שני טורים מימין ושמאל ובאמצע טור הכותרות, לא צריך יותר מדי לדפדף ולחפש את המידע. וגם דף המבזקים הוא דף פשוט באתר כמו כל שאר הדפים. הנגישות המיידית וקלות הניווט הם כנראה גורם ראשון במעלה לפחות אצלי. אגב, מחקר קנדי הגיע למסקנה שגולש האינטרנט הממוצע קובע את דעתו על אתר לחיוב או לשלילה ב- 1/20 שניה, כחצי מהזמן שלוקח לו למצמץ, והגורם המכריע הוא הקריטריון האסתטי. אבל מאחר שהכתבה על כך הופיעה בוואלה אני לא חותמת ב- 100% שהם ציטטו את המחקר כראוי
: http://news.walla.co.il/?w=/4/844271

למעלה