סקר

• פותח הנושא glkf
  • פורסם בתאריך

glkf

New member
סקר../images/Emo41.gif

מי מכם עשו הסכם ממון לפני החתונה? מי העלה את הרעיון?

shirka

New member
אנחנו לא עשינו...

מצד שני גם ממון לא היה לנו...

ashlaya

New member
ממש לא עשינו

אולי אם מצבנו הכלכלי היה שונה בצורה משמעותית ביננו היינו חושבים על זה אבל ממש לא!

glkf

New member
אז אנחנו...

עשינו הסכם ממון. זה היה ברור לשנינו לפני החתונה ולכן גם לא גרם למתחים מיוחדים. מה שכן, בהסכם ממון מתגלה לפעמים קטנוניות כלשהיא אצל בן הזוג...

לא עשינו

למרות שהתחתנו רפורמי שזה טכס רוחני לחלוטין - בשונה מהטכס הדתי. דווקא הציעו לנו עו"ד מטעם התנועה ליהדות מתקדמת כדי שיערוך לנו הסכם - וויתרנו

אנחנו אפילו לא ידענו שיש כאלה דברים

רק כשבת דודתי רצתה להתחתן וארוסה ביקש הסכם ממון שמעתי על העניין (היא נורא נעלבה מההצעה וראתה בזה איזשהוא פגם בקשר, אני לא יודעת אם זה קשור אבל הוא באמת גם הבריז לה בסוף ממש לפני החתימה עם האולם...). אני חושבת שזה לא נעים להתחיל נישואים בתכנון הסכמים במקרה של גירושין, זה יכול ליצור משקעים וזה גם לא רלוונטי לזוג שרוצה ומאמין שיחיה את כל חייו יחד. זו רק דעתי. יכול להיות שזה מכיוון שאני ובעלי הכרנו צעירים וחסרי ממון, אבל סביבי כמעט ואין זוגות שעשו את זה וגם לא חושבים על זה. לדעתי המצ'וקמקת- עזבו את זה ורוצו להתחתן ולהיות מאושרים.

halavit

New member
אנחנו לא עשינו

גם לא היה על מה... אבל חברים שלנו עשו כי ההורים שלו נתנו לו בית וההורים שלה לא נתנו סכום רציני כמו בית, אז הם עשו... אני חושבת שהסכם ממון הוא משהו שעשוי להצביע על בעיות או חוסר אמון בין בני הזוג אבל זה גם סוג של מבחן לזוגיות. יש הרבה מכשולים בדרך לזוגיות מושלמת וכל זוג צריך לסלול לעצמו את דרך המלך. אם יש צורך בהסכם ממון חשוב לעבור את המכשול הזה בשלום ולדעת להוציא את הטוב גם מזה!

shlomits

New member
נדחפת כי הנושא מעניין אותי...

אנחנו לא עשינו הסכם ממון אבל כן חתמנו על הסכם עיכוב גט- שאם אחד מבני הזוג מעכב גט, הוא משלם לשני סכום מסויים על כל יום עיכוב. זה בעצם נספח לכתובה שעדי הכתובה חותמים גם עליו

sagilgul

New member
לדעתי זה מתאים למיליונרים אמיתיים

ולא לאנשים רגילים שכולה יש להם ביית ואוטו... תראי, אם מחר אני מתחתנת עם ביל גייטס לא נראה לי שאם אנחנו מתגרשים אחרי שנה מגיע לי לקבל חצי מכל המיליארדים שלו נכון ???? אבל מי צריך את ביל גייטס כשיש לי את ערן הקטן המתוקי שלי אה? לא כסף ולא דאגות.

Aimeeeee

New member
ברור שלא../images/Emo70.gif

ובכלל לא עלה על בדעתנו, למרות שיש פער משמעותי ביותר (לטובתו)... נראה לי מאד מגוחך לעשות הסכם כזה, כי אנחנו עומדים להשאר ביחד כל החיים
לא הייתי מתחתנת אם הייתי מרגישה שהסכם כזה היה עשוי להרגיע אותי.

למעלה