סקר

Nescafe3

New member
סקר ../images/Emo33.gif

יש משהו שמעניין אותי לבדוק: מה ההתפלגות של האמונה בקרב האנשים המבקרים בפורום? השאלה היא כזו: מי מאמין שיש משהו מעבר לקיום הבסיסי שאנו רואים מסביבנו? זו שאלה מורכבת אז אני אשמח אם תפרטו במה בדיוק אתם מאמינים. אנשים דתיים מן הסתם ייכנסו לקטגוריה הזו, אבל לא רק. מי מאמין בגורל? מי מאמין שדברים מכוונים ע"י גורם עליון? מי מאמין שיש סיבה לכך שדברים קורים? מי מאמין בגן-עדן? מי מאמין בגיהנום? במה אתה מאמינים מעבר למציאות הפיזית של העולם שלנו? האם אתם לא מאמינים? האם מה שאנו רואים זה מה שיש?

liron129

New member
אני מאמינה

אני מאמינה באלוקים למרות שבשנים האחרונות יש לי המון שאלות וספקות שפעם בכלל לא היו לי. אני מאד מאמינה בגורל , לפעמים אולי יותר מדי אבל זה בד"כ עוזר לי להרגיע את עצמי בהרבה מצבים. אני חושבת שדווקא האמונה בכח עליון עוזרת לאנשי ה OCD, למרות שמאז ומתמיד האמנתי ולא קשרתי בין הדברים, אבל לדוג' עכשיו שאני נמצאת בתקופה פחות טובה מבחינת ה OCD וגם מצב עם בן הזוג אז אני דווקא חושבת יותר על להתקרב לדת וזה מאד מקל עלי הידיעה הזאת שיש משהו שאולי יכול לעזור לי. היו תקופות שהייתי יותר קרובה לדת והיו תקןפות שפחות וללא ספק התקופות שהייתי יותר קרובה גם מבחינת אמונה וגם מבחינה מעשים היו תקופות הרבה יותר טובות עבורי, מה שכן בזמן האחרון קצת יותר קשה לי להתקרב כמו פעם כי יש בי ספקות שפעם לא היו עולות לי בכלל.

lonliko

New member
לא מאמין

באלוהים של הדת שמשגיח על מעשי בני האדם מבחוץ ונותן להם גמול על פי מעשיהם. אני מאמין שאילולא הייתי דתי כשהייתי נער, הOCD, שהתבטא אז רק סביב עניינים הלכתיים, לא היה מגיע לחומרה שאליה הוא הגיע.

למעלה