סקר

goblinit12

New member
בחולון הארסים אחושרמוטה מפחדים

מהרוסים. חולון זה "המאפיה הרוסית" גהממ גהממ,וואנבי...

Angel lips

New member
גזענות בלב...

אם יהיה רוב רוסי, יהיה הפחד ל"התגזען" לאותה קבוצה ולא ירגישו בגזענות זו...

SupermanZW

Well-known member
לא בדיוק

אם יהיה רוב רוסי יהיה פחד להביע גזענות גלויה אך הגזענות הסמויה תגבר.

the freaky girl

New member
:)

מקום מגורים: חדרה דרגת גזענות כלפי עולים לפני 10-15 שנה(מי שגר אז בארץ) באזור מגוריכם: לא גרתי אז בחדרה, ואפילו בישראל..
דרגת גזענות כלפי עולים כיום באזור מגוריכם:מממ.. לא הייתי אומרת שיש בכלל... 1

...

אינני יכול לדרג את הגזענות בסקאלה מספרית משום שנקודת המבט שלי כיום שונה לחלוטין מנקודת המבט שלי לפני 10 שנים, כשרק הגרתי לארץ. אולם יש לציין דבר חשוב אחר, לפי איך שזה נראה, בשנים האחרונות השנאה היא הדדית, כלומר, אם בתחילת שנות ה90 הגזענות הייתה חד צדדית מצד הישראלים, כיום, מהגריי ברה"מ לשעבר מאוגדים בקבוצות ומפתחים שנאה באופן גלוי כלפיי ישראלים בכלל ויוצאי עדות המזרח בפרט. לדוגמא אינני זוכר שלפני שבע-שמונה שנים נתקלתי בכתובות נאצה בסגנון של "מרקוסי ססוט" ו"מרקקי לאחי", ובשנים האחרונות, לעומת זאת, נתקלתי לא פעם ולא פעמים ב'ברכות' כאלה המתנוססות על קירות בתי ספר, פחי אשפה ובתים נטושים.

ביציק

New member
דרגת הגזענות באיזורי כיום היא 2,

לפני כשנתיים עד 6 שנים היא הייתה 5. מי שרוצה לשמוע את המאורעות הזוועתיים הגזעניים שאירעו בשכונה שלי, אספר. הגזענות כאן היא כלפי כל מי שאינו דובר עברית כשפת אם וכל מי ש"לא יהודי".. ע"פ, כמובן, מראה חיצוני ואנליזה חיצונית שטחית..

ביצ'יק ../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif ../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif

מה אתה עושה פה יובני אורוד?!?!

Janem

New member
אצלנו...

לפני 10-15 שנה:5. כיום:1. ההבדל העיקרי בין הגזענות של פעם לגזענות של היום הוא שאולי היום היא קיימת, אבל כל עוד זו אלימות מילולית ולא פיזית, זה לא גורם לנזק משמעותי. היום גם מתחזקת המגמה של חברויות בין עולים ותיקים וצברים ואפילו בין עולים חדשים לישראלים, הגזענות במקרים האלו מתפרשת כקטע חברתי ולא רציני, במיוחד שיורדים על כל עדה ללא יוצא מהכלל כשזה מגיע לנושא הזה. לפני 10-15 שנה הגזענות הייתה בפי הילד הקטן ביותר שלא הבין על מה הוא מדבר ואפילו בפי המבוגרים שהתנהגו כילדים האלה וידעו איזה נזק הם גורמים אבל לא הפסיקו. פעם הייו גם קטטות המוניות (לפחות אצלי בעיר) בין קבוצות של עולים לישראלים, לא עבר יום בבתי הספר האלימים גם ככה, שלא הייתה קטטה על הרקע העדתי. פעם השמיצו את העולים בכל הזדמנות והסטיגמות חגגו, נראה לי שאפילו ע"י הממשלה וכלי התקשורת. בערים אחרות אני חושב שפעם הייתה פחות גזענות ודווקא היום היא התגברה, בעיר שלי ונראה לי בכלל שבאזור ת"א זה הפוך. ככל שהזמן יעבור והעולים יהיו ותיקים יותר ההבדלים יטושטשו.

E K O

New member
תשובות

חדרה 1 1 לא השתנה משהו בקרב מה שאני מרגיש כלפי עולים, כל האנשים שווים לדעתי, הקטע היחיד שמפריד זה על התנהגות אופיינית לכל "עם" מה שיוצר בדיחות, גזענות וכו' וכו'.... זה שמצחיק אותי שרוסי מתבלבל במילה ואומר משהו בהטייה זכרית שלא צריך [הדלת נפתח] לא אומר שאני גזען, זה יכול לקרות לכולם =]

Nike07

New member
תשובה

מגורים: אשדוד (לפני 10 שנים- בת- ים) לפני 10 שנים: 5 עכשיו: 2

SpyKid

New member
אממ...

מקום מגורים: חיפה
דרגת הגזענות לפני 10 שנים [שכן לפני כן עוד לא גרתי פה...]: אמממ... קשה לומר במספרים, אבל אני זוכרת שנתקלתי בגזענות בבית הספר היסודי... דרגת הגזענות כיום: ברור שיש גזענות, אבל אני נתקלת בה פחות בחיי היום-יום.. :)

AeroSlash

New member
אני בארץ רק 6 שנים...

אז האמת, שמעתי יותר ביטויים כמו "רוסיה מסריחה" או "תחזרי לרוסיה" מאשר היום.. לא יכולה לדרג מספרית..

למעלה