סקר
ו-

אחרי חודשיים בערך הפסיק להשפריץ

אבל אפפעם לא ישנתי עם רפידות או חזיה, תמיד אני מסתובבת בלי, ומה שנטף נטף על החולצות ששטפתי בבוקר וזוה........

shell2005

New member
קרה לי פעם או פעמיים

בתקופה ההתחלתית שהקטנטונת החליטה לישון רצוף מספר שעות ארוך ואז טפטף לי קלות... מעבר לזה עד היום אני מניקה (עוד כמה ימים שנה)
בלי רפידות ובלי טפטופים....

חוזרת א

New member
אתמול בפעם הראשונה!!!

ישנתי בלי חזיה אחרי ארבעה חודשים!!!! מי היה מאמין איזה אושר זה!!! עד לא מזמן היה מטפטף אבל פחות ורק עכשיו זה ממש מעט (עדיין לא ברמה שאני אצא החוצה בלי רפידות אבל היום אני עם חזיה בבית בלי רפידה וזה ממש נחמד)

שושית123

New member
מה?קראתי איפשהו שחייבים ללכת כל

הזמן וגם לישון עם חזיה, אחרת הציצי יפול... ואני שונאת לישון עם חזיה..!! אפשר גם בלי?

ממולדה

New member
שום חזייה

לא תמנע מציצי ליפול... הכי נוח ללכת בלי חזייה, זה גם מאוורר את האזור ומונע פטריות. ודאי שישנים בלי חזייה (אם את צריכה רפידות, קני לך גוזייה, ושני איתה). כל זה כמובן, אלא אם יש לך חזה מאוד גדול או נוח לך ללכת עם חזייה מסיבה אחרת.

EfratUK

New member
ששה חודשים פחות או יותר

כלומר, הפסיק טיפה לפני זה אבל חיכיתי לראות אם באמת הפסיק או שיש מצב להטעיות...לפני זה ישנתי בהתחלה עם חזיה ורפידות, כי הייתי ממש נרטבת לגמרי, ואחרי זה רק עם גופיה אבל עם סדין 'גומי' מעל למזרון החדש שלנו.

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifנצל"ש - הנזילות חזרו??

היונק בן 10 וחצי חודשים, סרבן מוצקים, וטרם החליף הנקה בארוחת מוצקים. סביב גיל 6-7 חודשים הטפטופים כמעט ונעלמו... ופתאום לפני שבועיים (אולי קצת יותר) חזרו ובגדול.. פתאום אני מתחילה לטפטף סתם כך באמצע הרחוב.. יש קשר למעבר למוצקים? כי הוא ממש אוכל מעט..

lala76

New member
אצלי גם היה כך

אחרי חודשיים הפסיק לטפטף וכשהתחלנו עם הטעימות חזרו הטיפטופים, בעיקר בלילה, נראה לי שיש קשר אפילו אם הוא עדיין לא אוכל ארוחות שלמות

lulalo

New member
עדיין לא...

מבחינתי זה ה-סיוט שבהנקה. כבר 3 חודשים שלא הורדתי את החזיה ליותר ממקלחת
לא אותה חזיה כמובן

mise

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif עונה על הסקר ומנצל"שת

בהנקה הזו אני בלי רפידות בכלל כי תמיד יש שמרוקן, וגם אם נרטב לפעמים, זה לא נורא בעיני. יש לי שאלה: נכון כשמניקים יש צד אחד בוכה (הצד השני, שמטפטף)? כשאני מניקה את הקטן הצד השני אכן מתקשה ומתחיל לזלוג. כשאני מניקה את הגדולה, הצד השני לא זולג. מה שמוזר הוא, שנניח אני מניקה אותה מצד ימין והיא יונקת המון, פחות מדקה אחרי זה אני מניקה את הקטן משמאל וצד ימין מתקשה, מתמלא ומתחיל לזלוג! הרי לפני כמה שניות היא חרשה עליו (והיניקה שלה ממלאה את הפה חלב.. אפילו אם היא עושה לי ואקום קטן בפטמה תוך כדי משחק היא פותחת פה מלא לבן ומגרגרת את החלב). אז למה זה? למה שהיא יונקת הצד השני לא זולג וכשהוא יונק כן זולג?

mise

New member
לאף אחת אין רעיונות

יצירתיים למה זה קורה? (או ידע מעשי?)

מאמינקה

New member
השערה

אומרים שתחושת התינוק, ריחו, מגעו ומראהו מעודדים את ייצור ושחרור החלב. יתכן שככל שהתינוק קטן יותר, אפקט זה חזק יותר, ואולי גם משתנה מילד לילד. אולי זה חשוב יותר ככל שהתינוק קטן יותר, כי לילד גדול יותר קל יותר להוציא מהציצי כמה שהוא רוצה, מתי שהוא רוצה. לא מבטיחה
שתהא שנה של חלב ודבש

שמנתולה

New member
זה הכל בראש

אני לפני שבועיים שאבתי בלילה בתינוקיה (לבן שזוגתי ילדה) וקול הבכי של התינוקות גרם לי לדלוף אחרי חצי שנה שזה לא קרה... ומאז (שבועיים) תנובת החלב שלי בשאיבות עלתה פלאים, מספיק מבט אחד על הקטנצ'יק והשפריצים מגיעים ואני עוד שואבת במקביל להנקת הגדול
אנחנו כנראה מתוכנתות להנקת תינוקות והתגובה הגופנית אליהם חזקה יותר מאשר לפעוטות.

mise

New member
הגיוני.

אז כמו שמאמינקה כתבה, כנראה שאנחנו מתוכנתות להפרשת חלב בעקבות מגע, ריח, שמיעת תינוקות קטנים שלא יכולים לדאוג לעצמם, כי פעוט באמת יכול לדאוג לעצמו (מבחינת שאיבת החלב מהחזה, לא רק מוצקים). מעניין אם במצב של רעב שבו יש רק הנקה, האמא תפריש חלב גם במגע עם פעוטות. טוב, לא הייתי רוצה לבחון את זה.

למעלה