סקר

סקר../images/Emo132.gif

קחו את שר הטבעות.לאיזה צד הייתם הולכים?לצד הרע(כעיקרון לפי העלילה) שרוצה לשלוט בכולם בעזרת חפץ(במקרה הזה טבעת) שרב היצורים נכנעו לו או לצד הלוחם והמורד שמעטים נשארו בו כדי להלחם?

אלדריון

New member
מה השאלה?

כמובן שלצד הטוב. מכיוון שהצד הרע יכול לנצח את המערכה- אבל למעשה הוא רק גורם לטוב להפסיד. הוא לא מנצח ניצחון אמיתי. הסבר: ומי כבר תהיה בצד הרע? אורק: בין כה וכה אין לו חיים, כח הרצון שלו כפוף לסאורון, והוא תמיד יהיה יצור מלא שנאה וסבל. בן אדם בשרות סאורון: נצחת- כל הכבוד! יש לך (ולעמך) שטחים חדשים, עבדים, שיפור ברמת החיים, ומה לא. רק מה שמצפה לך בעתיד הלא רחוק ולעמך זה שיעבוד מוחלט מצד סאורון או מוות. (לבני-הדרום והמזרח אין ססיכוי ממשי לנצח את סאורון, קל וחומר שהטבעת ברשותו) נאזגול: אתה רוח רפאים, חי בקיום מעונה תחת עינו הפקוחה של סאורון. יש שאלות?

אלדריון

New member
ואם יורשה לי להוסיף

אם יורשה לי להתבטא בבוטות מה- הראיה שלך של הלגנדאריום הטולקינאי הינה שטחית משהו- סאורון אינו צד רע "כעיקרון לפי העלילה" כמו שכתבת. סאורון *הוא* הצד הרע. לא מדובר פה במלחמה שניתן לטעון טענות לטובת צד זה או אחר, כמו האינתפידה; גם לא במלחמת חורמה כמו מלחמת האנגלים בנאציים. מדובר פה על מלחמה בה אחד הצדדים הוא הרשע בהתגלמותו*, צד שמוכן להרוג, לשעבד, ולכבוש לא כדי להשיג מטרה, אלא למען פעולות אלו עצמן, בגלל שנאה, גאווה וקנאה. הוא לא צד ש"שרוצה לשלוט בכולם בעזרת חפץ(במקרה הזה טבעת)" הוא צד שמחפש להכרית לנצח כל דבר טוב מן הארץ. במובן זה, שאלות של "איזה צד תבחרר", כששואלים אדם מבחוץ, אדם שאכן "מכיר את העובדות" (לא כמו בני-הדרום ובני המזרח שלא היו רשעים מיסודם, אלא פשוט פותו בעזרת השקרים וההסתה של סאורון), אני בהחלט רוצה להאמין שאף אחד מאיתנו לא יבחרר בצד הרע, גם אם לא ישתתף בצד הטוב באופן אקטיבי. ואם יורשה לי לסיים באימרה מפורסמת "עדיף להיות זנב לאריות מאשר ראש לשועלים"

תראה זה לא בהכרח

בתקופות האלו תמיד היו מלחמות על שטחים,שעבוד וכו'.... אולי לא בסדר גודל כזה אבל היו....

אלדריון

New member
מהן בדיוק ה"תקופות הללו"?

בהנחה שאתה מדבר על העידן השלישי, הרי שאתה צודק- חוץ מבחלחמה הזו. שאר המלחמות בעידן זה (כמו סיכסוכים בין הרוהירים לבני דון, מלחמות בין גונדור לשכנותיה צמאות הדם [אם כי לא המרושעות לחלוטין] או פשיטות של מאומבר) אכן היו מלחמות בהן לא ניתן להגדיר צד אחד כ"רוע מוחלט", אלא אולי כאינטרסנטי , תוקפני , או מרושע ואכזרי ,כמו המלחמות בעומנו שלנו. מלחמת הטבעת, לעומת זאת, לא היתה מלחמה שכזאת, אז הייתי ממליץ לך לא לנסות לפתור אותה בקלות שכזו.

סנדרין

New member
אנחנו - בתור *אנחנו* - ../images/Emo142.gif

או הדמויות שלנו
או את מה היינו משחקים

אלדריון

New member
אהה... טוב, אם כך...

מצטער על תשובתי המתלהמת מעט שכתבתי קודם לכן, שכן חשבתי שאתה מדבר "עלינו" כעל אנחנו עצמנו, ולא באיזה צד יהיה הכי מהנה לשחק.

סנדרין

New member
אז את הטובים, דא ../images/Emo11.gif. ../images/Emo142.gif

הרבה יותר הזדמנות לדילמות ו-ROLE PLAYING.

למעלה