סקר תרבות

סקר תרבות

נראה לי שהחשיפה לתרבות חילונית וכללית היא חלק בלתי נפרד ממסע הגילויים שעבר עלינו. מעניין אותי איפה מצאתם את עצמיכם. אז קדימה תנו את הטובים ביותר שלכם וכמה שתפרטו יותר יהיה מעניין ומועיל יותר:

- מוזיקה: זמרים אהובים, להקות, ז'אנר שהתחברתם אליו במיוחד
- מוזיקה חסידית: שומעים? מי אהוב עליכם?
- ספרות: סופרים אהובים, ז'אנר אהוב
- ספרות חרדית: עדיין בענין? איזו?
- אומנות: מתעניינים? במה? איך? מוזיאונים וגלריות מומלצים
- קולנוע וסדרות: ז'אנר, במאי אהוב, שחקנים שרק בשבילם תראו סרט
- קולנוע חרדי: לא, לא באמת ;)
- בלוגים: תנו את הטובים ביותר
- למתקדמים: תאטרון, אופרה מחול וכאלה: איזה? איפה?
-שכחתי משהו?

נראה אתכם מרוממים את רוחי הבוקר...
(אני אענה בהמשך, חייבת לעוף)

טוב, אני עדיין ממש בהתחלה...

אז ככה:
- מוזיקה: הרי דירוג האמנים בהתאם למצב רוח החל מדיכאון כבד וכלה ברוגע (רוגע?! מה זה?) - אביב גפן, קרן פלס, חוה אלברשטיין ומתי כספי.
הם הפייבורייטים שלי. לפעמים עידן רייכל גם מדבר אליי.
- מוזיקה חסידית: זה מה ששומעים בבית שלנו לאורך כל היום:( ואם אני מוצאת טעם בשירי אורות האמונה זה פריד בגרסאות הישנות שלו.
- ספרות: לא מתח, לא כחול מדיי, לא ישראלי (אשכול נבו בדיעבד), והכתיבה חייבת להיות מ ע ו ל ה. נוטה למצוא ספרים שעונים בגדול על הקריטריונים (יש לי אינטואיציה טובה), ומתענגת...
אין לי סופר/ת ספציפי/ת. אפשר המלצות?
- ספרות חרדית: כל סופ״ש אנוכי מעלעלת בשבועונים שדעת חכמים לא נוחה מהם (משפחה, בקהילה...) וזה מספיק לי. סופרת חרדית אחת אקרא בהנאה ספרותית גדולה: מ. קינן. מכירים?
- אמנות?! עדיין לא הגעתי לזה.
- לא נוטה להינות מסרטים. לעומת זאת, אין שבוע שאפספס בו את ״מצב האומה״. ומחכה לבי״ס למוזיקה עונה שניה.
- בלוגים: בינתיים יצא לי לקרוא רק את שרה איינפלד. מוקסמת מהכתיבה שלה.
זהו. אני לא מהמתקדמים. עדיין לא.

ו--- אן יקרה, בד״כ איני רואה טעם בשיתוף כזה, כי את מי אני מעניינת בכלל? אבל חרגתי מהרגל ההשתבללות שלי כי נורא רציתי לנסות לרומם את רוחך:) מקווה שהצלחתי, אם כי קשה לי להבין איך רשימת מכולת חדגונית כזו עשויה לשפר מצברוח...
יום טוב ומוצלח

nini132

New member

לא מעניינת תקראי למישהי אחרת.

עכשיו תני המלצות קריאה וסגנון ואני אתן בחזרה אחרי שאבין מה את קוראת

הוסמקתי...

ובכן, ספרים שנהניתי מהם לאחרונה: אלגנטיות של קיפוד, המפתח של שרה, הזקן בן המאה וכו׳.
אופס, פרחו לי השאר:(

nini132

New member
לא קראתי את שלושתם

אבל הראשון והשלישי נמצאים כבר המון זמן ברשימת ה "תקרא כבר" הבלתי נגמרת שלי

לא באמת צריך זמן כדי לקרוא את ״הזקן...״

הוא כל כך קליל שאתה לא ממש מרגיש אותו (רק הצחוקים תופסים קצת מקום במרחב-זמן)

חולקת פרצוף עם ניני

ברור שאת מעניינת אותי! ובכלל, אחרי שאני מכירה את ברך (ר' סגולה)
, הגיע הזמן להכיר את תוכך

רשימות כאלו עושות לי טוב, פותחות לי אופקים ונותנות לי רעיונות. ברור שככל שהרשימה פחות מכולתית, ויותר מסבירה פנים, היא תורמת לי ולאחרים יותר.

מעניין אותי איזה ספרים עם שפה מעולה מצאת. אני מחפשת כאלה בנרות.

nini132

New member
אני לא נוהג לחלוק פרצופים עם אחרים

אח"כ מתחיל הבלאגן: "היום תורי להשתמש בפרצוף המסמיק, אתה כבר חודש עם הפרצוף העצוב, הרסת את הפרצוף הצוחק לגמרי."

שלא נדבר על ההסכמי חלוקה לאחר מכן "אתה תקבל שני שליש צוחק וחצי עייף ואני אקח את הבוכה ביחד עם הקשוח וחצי של ליצן"

פרץ נחיתות

למה לך?

"לא נוטה להנות מסרטים" למה לך???
תני צ'אנס לכמה ז'אנרים טובים שלא מאכזבים בדרך כלל: דרמות איכותיות, קומדיות איכותיות (נדיר).
מה ראית עד היום? זה חייב להיות טעות כל העניין הזה עם התות (אמר קיפניס) ועכשיו ברצינות, שווה לנסות.
ומה עם סדרות? המנטליסט, העשב של השכן, אימפריית הפשע, סופרנוס, האוס. משחקי הכס, ועוד הזרוע נטויה. נטויה. נטויה.

אז ככה

מוזיקה עברית ,אביב גפן,ושלמה ארצי ,והדג נחש
שירי ארץ ישראל ,יהודית רביץ
לועזית ,סלין דיון ,סטינג,ולאונרד כהן
חסידית, אין מישהו מיוחד, אבל יש שירים שמדברים אלי .
ספרים ,אני מאוד אוהב סדרות משפטיות, כמו גון לוסקאה, אני פריק ,של דאגלאס אדאמס,
אני אוהב את המלנכוליה של קן בראון .
ספרות יפה ,אני מאוד אוהב את צרויה שליו.
סדרות ,חברים .
תוכנית טלויזיה ,מצב האומה
בלוג ,הרווח שבין הבשר לעור
קולנוע חרדי טוב אני לא עומד בפני הקסם של יהודה גורביס

אע"פ שהוא ר"מ.הרשו לי להמליץ.

על חבר האקדמיה ללשון הרב חיים סבתו.
על ספריו החילונים.כל אחד מהם תענוג צרוף.
ובעיקר על הספר שלא קיבל שום פרס.
(שהרי יתר סיפרי הפרוזה החילונים שלו קיבלו פרסים)
כעפעפי שחר.
העברית שלו "שפתיים יישק"

צ'י

שייק14

New member
אם כבר

תלך ישר למקור - שי עגנון,
קראתי את אמת מארץ תצמח של סבתו,
התלהבתי, ואחרי 20 דפים זה מתחיל לחזור על עצמו.

לדעתי זה סגנון כתיבה שממצה את עצמו מהר מאוד.

שלי

אוהב את פוליקר למרות היותו כבד פה וכבד נשימה ואולי בגלל זה.
ארקדי דוכין, זוהר ארגוב, ואיך אפשר בלי ארצי את איינשטיין.

ספרות - ספרים שמתארים את חיים של אנשים מסויימים (לא משנה של מי) כפי שהם, וכתובים בחן,
כמו - אחרי מותי של יאיר על טומי לפיד,
וכי נחש ממית - ישראל סגל,
מקימי - של נועה ירון דיין, (למרות היותה חוזרת בתשובה),

בלוגים - אני זוכר לטובה את מאה ואחד שערים, אבל זה היה מזמן.

סדרות - הצלחתי ליהנות מהחיים זה לא הכל,

ועכשיו תורי

מוזיקה: מוזיקה היתה בשבילי פקיחת עניים אמיתית, ועברתי דרך ארוכה עד שאימצתי לי את טעמי העכשווי. היום האהובים עלי הם לאונרד כהן, אדל, ברברה סטרייסנד בלועזי, ואביתר בנאי, רונה קינן, אביב גפן, שלמה ארצי (רק דיסקים של הופעות חיות. אחרת הוא בלתי נסבל) בישראלי. לאחרונה חזרתי לשמוע את איה כורם שלא סבלתי בעבר, והיה לי ממש כיף. לא סובלת ראפ, רוק כבד וצרחני ופופ מזרחי.

מוזיקה חסידית: לא מסוגלת לשמוע. במיוחד לא מוזיקה של חסידויות. אני כן איהנה מחזנות טובה או אברהם פריד ישן. זהו.

ספרות: קלסיקות מכל הסוגים. בזמן האחרון אני בעניין של קלסיקה רוסית, וזה תענוג שאין כדוגמתו. אוהבת פנטזיה, מד"ב, מדע פופולארי. לא מתחברת לסופרים ישראליים. איכשהו יוצא שהרבה מהספרים שהיו רבי מכר לא סבלתי, ככה שאני בוררת את חומרי הקריאה שלי בפינצטה.

ספרות חרדית: כמו מוזיקה, ברגע שגיליתי את רמתה הרדודה של הספרות החרדית, אין דרך חזרה.

אומנות: הפרוייקט הבא שלי. אני אוהבת אומנות ורוצה גם להבין בזה יותר.

קולנוע וסדרות: השבוע ראיתי את 'שני צדדים למראה' העתיק בכיכובה ובביומה של ברברה סטרייסנד, והכתרתי אותו לאחד הסרטים המוצלחים שראיתי בחיי. אוהבת גם כל סרט של וודי אלן. בגזרת הסדרות, אוהבת מאד את המפץ הגדול הגאונית ואת גאוה ודעה קדומה של ה-BBC.

קולנוע חרדי: אין לי מושג. בחיים לא הלכתי להקרנות של המחזות האור קוליים האלה...

בלוגים: אני אוספת לי עכשיו כאלה, עוד אין לי מספיק. אוהבת לקרוא את המלבישה ב-XNET ואת לולאת האל של תומר פרסיקו.

לצערי אני עדיין לא מתקדמת, בעיקר מחוסר זמן ואומץ.

אשמח לקבל השראה מעונים נוספים (יוצאים, אני מתכוונת גם אליכם!)

אן יקרה קבלי והרימי רוחך

מוסיקה חסידית? בבקשה לא! אני באמת משתדלת למען המשפחה אך לא מסוגלת. שוואקי לטעמי נסבל בחלק מהשירים.
אהרון רזאל גם אבל זה לא ממש חסידית.
מוסיקה ישראלית אני האשכנזייה (לא כזאת גאווה, באמת) בת הטובים... אוהבת מאד את עמיר בניון עם כל הסלסולים.
(יש מוסיקה מזרחית יכולה לפעמים להיות בושה לאינטליגנציה, לא ממליצה.) אתי אנקרי, שלמה ארצי ועידן רייכל.
ספרות חרדית. יש גם למבוגרים. או רק לילדים?
בעצם, את חיה הרצברג אני אוהבת לקרוא יש לה רגישות וחמלה לנפש האדם.
ספרות כללית: אשמח גם לקבל המלצה על סופר נפלא שמצליח לרומם את הנפש. יש כמה ספרים שאהבתי, הספרים של יורם יובל, הרומן של ארווין יאלום על שפינוזה, לא זוכרת את השם המלא. אלף שמשות זוהרות של חאלד חוסייני.
סרטים, הם לא תחביב אהוב עלי, אלא אם כן תמליצו על סרט ממש ממש טוב בלי טיפת אלימות אם אפשר, אני רגישה.
סדרות, נחמד סתם בשביל לטמטם קצת את המח, מותר לפעמים לא? אהבתי את יום האם, אפילו שזה די טיפשי. פלפלים צהובים דוקא היה מוצלח.
אומנות: כל תהיותיך ספקותיך רגשותיך תשוקותיך וכן הלאה יוכלו לקבל מענה באמנות האבסטרקטית, היא סופגת הכל. תנסי...
יום נפלא

אני אוהבת לראות את בניון

מדהים לאיזה גבהים הקול שלו עולה ובאיזה חוסר מאמץ.

אני דווקא לא מתחברת לאומנות אבסטרקטית אלא אם כן היא אבסטרקטית-ריאליסטית ( ז׳אנר שהמצאתי הרגע) - ז״א שאפשר להבין, גם אם במטושטש, למה התכוון האמן.

nonsensical

New member
שרשור מרענן. תודה

מוסיקה: גם בתקופה שאך "התרבות חרדית" היתה מנת חלקי, לא התעניינתי במוסיקה. אי לכך הן במוסיקה חסידית והן בכללית, אני בור ועם הארץ דאורייתא.

מוסיקה חסידית:כנ"ל.

ספרות חרדית: בעבר אהבתי מאוד את הסדרה של אבנר גולד על משפחת פוליצ'יק או פוליצ'ב, לא זוכר בדיוק.

לספרות הישראלית אני ממש לא מתחבר, אני קורא מושבע של הסופרים האמריקאיים קלייב קאסלר ומארק טוויין.

אומנות: לא מבין גדול לצערי.

סדרות: למושג סדרות התוודעתי רק כשהייתי אב לכמה, ומטבע הדברים אין לי זמן להיכנס לזה.

קולנוע: את הסרט מטען הכאב הצלחתי לראות מספר פעמים, (משהו נדיר אצלי) אך בגדול אני אוהב סרטים קומדיים עם מבט סאטירי על החיים, ולא חלילה קומדיה ירודה ואווילית סטייל מיסטר בין.

קולנוע חרדית מה זה?

בלוגים: לדעתי קשה לענות על השאלה הזו, הרשת מוצפת במליוני בלוגים, וקשה לבחור מתוכם אחד אהוב במיוחד.

מה שלום מצב רוחך כעת?

למעלה