סקר "תחליפי החלב"

סקר "תחליפי החלב"

שלום חברים,

ראשית, אם אני כבר כותב בתאריך זה, אז היום לפני 5 חודשים בדיקות הפכתי לטבעוני. ואם נעשה אנלוגיה לאוכלוסיית המעשנים, אני רואה את זה כמו אדם שכל החיים שלו מעשן שתי חפיסות ביום ומפסיק ביום אחד, ככה.
לא חשבתי שאחזיק אפילו שבוע, הייתי בטוח שארוחת "על האש" הראשונה שאהיה בה תשבור אותי, ספגתי קיטונות צוננים מכל כיוון (התגובות החביבות עלי: "אין מצב שתחזיק, אתה יותר מדי אוהב בשר", "טבעונות זה סתם טרנד, יעבור לך יחד עם כולם" - וזה רק הדברים שנאמרו שלא מאחורי הגב שלי), ולאחר חודש באמת חשתי שבחרתי דרך חיים קיצונית מדי וזה אולי גדול עלי,
אז עברו 5 חודשים, אני מרגיש נפלא, ובטוח יותר מאי פעם שהדרך שבחרתי היא הנכונה והיחידה בעצם.

אך לא בזה עסקינן. רציתי באמת לשאול את דעתכם בנושא כל תחליפי החלב שם בחוץ. למרות שעברו 5 חודשים, עוד לא הצלחתי למצוא את החלב המנצח לשים בקפה של הבוקר.
נסיתי כל מיני משקאות סויה (של אלפרו ותנובה), מתוק, דל, ללא סוכר וכו, והמכנה המשותף של כולם זה שהם מתפרקים לי בקפה. גיליתי שאם מחממים קצת לפני שמוסיפים את המים הרותחים זה עוזר להחזיק, אבל לא תמיד, ואז גם יוצא קפה לוהט שעוד יותר קשה לשתות מהר לפני שחלה ההתפרקות.

ניסיתי חלב שקדים, חלב שקדים ואורז, חלב אגוזי לוז...... וזה פשוט לא זה.

זה מה אומרים? המלצות? טיפים?

תודה!

subatoi

New member
על החצי הראשון

החצי השני הוא לא כוס התה שלי

לעבור לתחליפי קפה

באמת יצא לי לשמוע על עוד הרבה אנשים שזה קורה להם, התופעה הזאת של "התפרקות" ה"חלב" בקפה ולא הבנתי על מה הם מדברים עד שקלטתי שהסיבה שאני לא מבינה היא כי אני לא שותה קפה אלא תחליפים כמו inca וכו'. יש משהו בקפה שגורם לתופעה הזאת.
אולי אפשר להתגבר על זה גם אם עושים את הקפה פחות חזק.

ג ל ע ד א

New member
אני משתמש בחלב של תנובה

המתיקות מופחתת.
אני מקציף במכונה ייעודית את החלב ומכין קפה עם מים וחלב.
אם אני ממהר, אני מוסיף בסוף מעט מים קרים ומערבב היטב.
מעולם לא חוויתי התפרקות של החלב.

Moris777

New member
אולי לחמם קודם

באופן אישי, אני משתמש במקציף חלב שגם מרתיח אותו, אז אין לי את הבעיה הזאת.
אבל לפי מה שהבנתי, חל"ס תנובה במתיקות מופחתת על קפה לא חזק מידי לא יתפרק.
ואם אתה אוהב קפה חזק, אז רצוי לחמם את החלב קודם. נראה לי שהבעיה בעיקר נובעת מהפרשי
טמפ' בין המים החמים לחל"ס הקר..

gs1234

New member
המלצות וטיפים נוספים

המלצות וטיפים נוספים - מגולשי חו"ל

1) הסבר מדעי לבעיית ההתפרקות: חומציות וטמפרטורה. החומציות של הקפה גורמת לחלב הסויה להתגבש לגושים קטנים, שהם בעצם סוג של טופו. אם מחממים את החלב, זה גורם לגושים להיות גדולים יותר. הפיתרון המוצע הוא חימום הדרגתי של חלב הסויה (tempering) באופן הבא: מכינים קפה בכוס אחת, ונותנים לו להתקרר מעט. מוזגים מעט חלב סויה לכוס נפרדת, ולאט לאט מוזגים את הקפה מהכוס הראשונה לכוס השנייה.

מקור: http://www.thekitchn.com/why-does-soymilk-curdle-in-hot-148329

2) להוסיף מעט מלח לקפה. ההסבר המדעי: מלח מפרק את החלבונים בחלב הסויה וגורם להם להיות יותר מסיסים, ואז הם לא מתפרקים. הטקס הוא כדלקמן: מערבבים קפה עם מים רותחים עד שהוא נמס, מוסיפים קורט מלח ומערבבים, מוסיפים חלב סויה קר ומערבבים, ואז מחממים עוד דקה במיקרו.

מקור: http://cooking.stackexchange.com/qu...-prevent-soy-milk-from-curdling-in-hot-coffee

3) בריסטה בבית קפה מציע את הפרוצדורה הבאה: מרתיחים מים אבל נותנים להם להתקרר קצת. שמים בתוך הספל חלב סויה, אחר כך את המים החמים, ובסוף את גרגרי הקפה, תוך ערבוב.

מקור: http://www.veganforum.com/forums/showthread.php?8404-Curdling-soya-milk

אני מאמין שאחת מהשיטות תצליח לך! (אם הייתי שותה קפה, הייתי בהחלט מנסה להוסיף קצת מלח, זה נשמע מגניב!)

הנה מה שאני עושה

(אני משתמשת בחלב סויה של אלפרו ללא תוספות- האדום)
1. מוציאה את החלב מהמקרר.
2. מרתיחה בקומקום כמות מים שתספיק לפחות לשתי כוסות (כזו אני. מטחנת קפה)
3. הולכת לצחצח שיניים ולהתארגן
4. המים רותחים כעבור כמה דקות.
5. במקביל, אני מסיימת את התארגנויותיי.
6. עד אז, החלב כבר לא קר בטירוף מהמקרר, והמים לא השניה סיימו לרתוח, ובדרך כלל זה מונע את הבעיה- נשבעת.

מה שכן, לעיתים זה קורה בכל זאת, וזה מבאס נורא.
אמא שלי גילתה את הפטנט של להרתיח את החלב, וזה עובד- החלב לא מתפרק גם אחרי שהקפה מתקרר. אבל צריך להתרגל לטקס הזה כיוון שהוא טיפה יותר מטריח (ולמי יש כוח על הבוקר).

בקיצור, תנסה קודם להוציא את החלב מהמקרר כ-10 דקות לפני הכנת הקפה, ותראה אם זה עובד.

RSPA

New member
לא נתקלתי בשום בעיה עם חל"ס בקפה

השתמשתי בזה של תנובה עם המתיקות המופחתת וגם זה הדיאט שלהם והשתמשתי גם באלפרו אדום (בלי סוכר ומלח).
אני מכין קודם כל את הקפה / נס קפה (הוספת המים הרותחים לאבקת הקפה והממתיקים - במקרה שלי סוכרזית או סוכר) ורק אח"כ הוספת החל"ס. החל"ס קר מהמקרר ועובר ניעור בקרטון שלו קודם הוספה לקפה.
כאמור - לא נתקלתי בשום בעיה כפי שאתה וגם אחרים מתארים. יתכן וסדר הכנסת המרכיבים לכוס הוא שמשנה.

RSPA

New member
בטח את מכירה פרקולטור. אז...

בקיצור, במיכל שלו יש קפה ויש כאלה ששופכים את הקפה הלז לתוך ספל עם חלב.
בערך כמו שמכינים תה אנגלי אסלי.

gs1234

New member
נו, אז זה תואם לפתרונות שהוצעו למעלה

אתה מיישם, בלי להיות מודע לזה, את העצות שנתנו המומחים לקפה:

1) המים לא צריכים להיות ממש רותחים (וככה זה בפרקולטור שלך).
2) מוזגים, לאט יחסית, את הקפה לתוך ספל עם חלב סויה.

הבעיות עם ההתפרקות של החלב קורית אצל אנשים שמכינים קפה רותח ואז מוזגים לתוכו חלב סויה. במאמר הראשון שצירפתי למעלה יש תמונה של קפה בספל זכוכית ובתחתיתו גושי סויה קטנים.

האלזה

New member
אני שמה להפך
, קודם את החל"ס ואז את המים

הרי אם אנחנו רוצים שהחל"ס יפשיר טיפה מהמקרר, זה הרבה יותר יעיל להפשיר אותו כשהוא בכוס, בכמות קטנה מאשר בקרטון של ליטר.
אז אני שמה קפה, סוכר וחל"ס, מערבבת להמסה של הקפה, וככה החל"ס מתחמם טיפה.
אח"כ מוזגת טיפה של המים הרותחים, ואז בהדרגתיות את יתר המים.
ואין עננים! ולא צריך לחכות 10 דקות ולא צריך לשתות קפה פושר!

אותו דבר אצלי

משתמש בחל"ס של תנובה (רגיל או מתיקות מופחתחת), ומעולם לא הייתה לי בעיה של גושים. דבר אחד ששמתי לב זה שאני מוסיף יחסית הרבה חל"ס לקפה, הייתה מישהי בעבודה שניסתה פעם חל"ס, הוסיפה ממש מעט ובאמת החל"ס התפרק לה.

למעלה